Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE απο Σουηδία: Οδηγούμε το Volvo V60 Cross Country

Ελλάδα 9:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

LIVE απο Σουηδία: Οδηγούμε το Volvo V60 Cross Country

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE απο Σουηδία: Οδηγούμε το Volvo V60 Cross Country

ΔΟΚΙΜΕΣ

Ταξιδεύουμε στο βορειότερο κομμάτι της Σουηδίας για να γνωρίσουμε από κοντά τη νέα γενιά του μεσαίου premium crossover μοντέλου της Volvo. O  λόγος για το νέο V60 Cross Country.

Advertisement
Advertisement

Η παράδοση της Volvo στα station wagon crossover μοντέλα μετρά σχεδόν 20 χρόνια, καθώς το XC 70 “δημιούργησε” την κατηγορία στα μέσα της δεκαετίας του ΄90. Σήμερα, με φόντο την ραγδαία ζήτηση για SUV αυτοκίνητα, οι Σουηδοί φαίνεται πως επιμένουν ακόμη στην αρχική τους συνταγή, καθώς μετά το μεγάλο XC 90 Cross Country, λανσάρεται στην ευρωπαϊκή αγορά και το μεσαίο V60 Cross Country.

Οι κύριες διαφορές μεταξύ του στάνταρ V60 station wagon και της νέας Cross Country έκδοσης εντοπίζονται στα σκουρόχρωμα προστατευτικά πλαστικά στους θόλους και τους προφυλακτήρες και φυσικά στη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος που παρουσιάζεται αυξημένη κατά 75 χλστ. (η συνολική απόσταση από το έδαφος φτάνει το εντυπωσιακό νούμερο των 21 εκατοστών). Η Volvo αναφέρει πως η ανάρτηση εξελίχθηκε ειδικά για αυτό το μοντέλο, ενώ ανάλογα έχει τροποποιηθεί και το πλαίσιο ώστε οι ικανότητες του Cross Country εκτός δρόμου να είναι πραγματικά αυξημένες σε σχέση με την στάνταρ έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Η 4κίνηση ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του Cross Country όπως και πολλά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού μεταξύ των οποίων και τα Hill Descent Control, Electronic Stability Control και Corner Traction Control με την εταιρία να προσθέτει και ένα πρόγραμμα για το τελευταίο ειδικά για σαθρές επιφάνειες ονόματι “Off-Road”.

Στον στάνταρ εξοπλισμό θα βρείτε επίσης το σύστημα Pilot Assist που υποβοηθά τον οδηγό σε ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα όσον αφορά στην πορεία, την επιτάχυνση και την επιβράδυνση αλλά και το αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση κινδύνου πρόσκρουσης, το μοναδικό σύστημα στην αγορά, σύμφωνα με την εταιρία, που μπορεί να εντοπίσει πεζούς, ποδηλάτες αλλά και μεγαλόσωμα ζώα.

Advertisement

 

Advertisement

Το τετρακίνητο V60 Cross Country  είναι διαθέσιμο με τον δίλιτρο turbo βενζινοκινητήρα της εταιρίας ο οποίος αποδίδει για την συγκεκριμένη περίσταση 250 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 35,7 κιλά ροπής μεταξύ 1.800 και 4.800 σ.α.λ. Όσον αφορά τις πετρελαιοκίνητες επιλογές,  το σουηδικό μοντέλο εφοδιάζεται και με ντίζελ κινητήρα 2 λίτρων, ισχύος 150 και 190 ίππων. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.  Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Volvo κάνουν λόγο για 6,8 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα, για τον κινητήρα βενζίνης, ενώ για το μοτέρ πετρελαίου τα 0-100 χλμ./ώρα απαιτούν 8,2 δεύτερα με την τελική να ανέρχεται στα 210 χλμ./ώρα (για την έκδοση των 190 ίππων). Η διάθεση του V60 Cross Country θα βρίσκεται στην ελληνική αγορά από τον Μάρτιο σε τιμές που θα ξεκινούν από 61.594 ευρώ.

Αυτές τις μέρες βρισκόμαστε στη Βόρεια Σουηδία για να οδηγήσουμε το πολυτελές Crossover, τόσο στο δρόμο, όσο και σε παγωμένες πίστες. Σε συνθήκες απόλυτου παγετού και με το θερμόμετρο να δείχνει τους -27 βαθμούς Κελσίου, το V60 Cross Country ξεδιπλώνει τον πραγματικό του χαρακτήρα. Μείνετε συντονισμένοι στο Newsauto και θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Advertisement