Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε στο Βέλγιο το νέο Auris

Ελλάδα 19:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγούμε στο Βέλγιο το νέο Auris

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε στο Βέλγιο το νέο Auris

ΔΟΚΙΜΕΣ

Βρεθήκαμε στην πρώτη δημοσιογραφική σύνοδο για το νέο Toyota Auris, για το οποίο διαπιστώσαμε οδηγώντας το ότι προορίζεται για την κορυφή!

Advertisement
Advertisement

Όταν στην Ελλάδα ο καιρός έκανε παιχνίδια με καλοκαιρινές βροχούλες και συννεφιά, στις Βρυξέλλες το σκηνικό ήταν καλοκαιρινό, με αρκετό ήλιο και ζέστη! Εκεί λοιπόν δοκιμάσαμε το νέο Toyota Auris με εμφανείς αλλαγές που θα δούμε παρακάτω. Ενας νέος, Euro 6, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας άμεσου ψεκασμού 1.2 λίτρων που αποδίδει 116 PS έρχεται να συμπληρώσει την υπάρχουσα γκάμα των βενζινοκινητήρων για το Auris και να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του. Μαζί του και ο γνωστός 1.4 D-4D των 90 PS που έχει αναβαθμιστεί όσον αφορά στις εκπομπές ρύπων. Στυλιστικά, τα εμπρός και πίσω τμήματα του Auris έχουν ανασχεδιαστεί με το λογότυπο της Toyota να είναι πιο έντονο. Στον νέο εμπρός προφυλακτήρα, νέοι προβολείς LED που ενσωματώνουν φώτα ημέρας LED Daytime Running Lights κάνουν την εμφάνισή τους καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια από τους συμβατικούς λαμπτήρες, ενώ και το πίσω τμήμα έχει ανασχεδιαστεί με τα φωτιστικά σώματα να κάνουν πάλι τη διαφορά.

auris-2015-d640

Στην καμπίνα των επιβατών έχουν χρησιμοποιηθεί νέα ποιοτικά υλικά κατασκευής και στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου κάνει την εμφάνισή της μια έγχρωμη 7 ιντσών οθόνη αφής με αρκετές χρήσεις και live εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας. Ο πίνακας οργάνων έχει αποκτήσει έναν πιο σπορ χαρακτήρα και μια έγχρωμη TFT 4,2 ιντσών οθόνη βρίσκεται στο κέντρο του με χρήσιμες πληροφορίες για τον οδηγό, καθώς και τις οδηγίες πλοήγησης. Το νέο Toyota Safety Sense είναι ένα πακέτο νέων συστημάτων ασφάλειας που βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό του νέου Auris με τον 1,2 κινητήρα και σε όλα τα Auris από την Active έκδοση και άνω. Διαθέτει σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με προπορευόμενο όχημα, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, αυτόματη λειτουργία προβολέων και σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας. Να σημειώσουμε πως όλα τα παραπάνω σε αρκετά μοντέλα της κατηγορίας του Auris βρίσκονται στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

auris-2015-c640

Οδηγικά, το νέο Auris έχει αναβαθμιστεί αρκετά. Το μικρομεσαίο οικογενειακό hatchback κινείται άνετα στον δρόμο, με τις αναβαθμίσεις της εμπρόσθιας και πίσω ανάρτησης να απορροφούν ικανοποιητικά τους κραδασμούς και να έχουν βελτιώσει την οδήγηση με απόσβεση κλίσεων στις στροφές και οδηγική άνεση στις ευθείες. Πατάει ωραία στο δρόμο, στρίβει και το τιμόνι δεν παρουσιάζει δείγματα ασάφειας. Στην καμπίνα των επιβατών έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη μείωση εξωτερικών θορύβων. Σε γενικές γραμμές είναι μια καλή επιλογή μικρομεσαίου οικογενειακού αυτοκινήτου. Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει και οι τιμές του νέου Auris ξεκινούν από τα 15.200 ευρώ με απόσυρση (1,3 lt, 99 PS) και για τον 1.2 κινητήρα και την έκδοση εξοπλισμού Active είναι στις 17.840 ευρώ με απόσυρση.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας:
 1.197 cc
Ισχύς: 116 PS/5.200 rpm-5.600 rpm
Ροπή: 18,9 kgm/1.500 rpm-4.000 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 200 km/h
Επιτάχυνση 0-100 km: 10,1 sec
Μεικτή κατανάλωση (/100 km): 4,6 lt (εργοστ.)
Εκπομπές CO2: 106 gr/km
Βάρος: 1.190 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.330/1.760/1.475 mm
Χώρος αποσκευών: 360 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 98 ευρώ
Τιμή: 17.840 ευρώ με απόσυρση (έκδοση Active)

Advertisement

auris-2015-b640