Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Long Term Tests: Τα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα οδηγούμε επί μήνες

Ελλάδα 6:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Long Term Tests: Τα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα οδηγούμε επί μήνες

ΔΟΚΙΜΕΣ

Long Term Tests: Τα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα οδηγούμε επί μήνες

ΔΟΚΙΜΕΣ

Όπως κάθε μήνα έτσι και τώρα, στα χέρια των συντακτών του CAR και του NewsAuto περνάνε αυτοκίνητα που με το δίκιο τους “κοιτάνε φοβισμένα”, αφού διανύουν πολλά και απαιτητικά χιλιόμετρα καθημερινά για μήνες… Πολλά διεκδικούν τον τίτλο αλλά λίγα τα καταφέρνουν. Ας κοιτάξουμε εξονυχιστικά τα Long Term Δεκεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

PEUGEOT 2008 1.6 BLUEHDI

Hρθε στις 9 Μαρτίου του 2018 με 17.890 kmΤώρα έχει 28.312 km. Κατανάλωση: 6,5 lt/100 km.

Advertisement
Advertisement

Ο μήνας που μας πέρασε είχε την «Αυτοκίνηση 2018» και το 2008 έπαιξε τον υποστηρικτικό ρόλο που του ζητήσαμε για τα υλικά που έπρεπε να μεταφερθούν στο περίπτερο του περιοδικού και του site μας εκεί. Τεύχη και προωθητικό υλικό μεταφέρθηκαν σε πολύ μεγάλες ποσότητες χωρίς κανένα πρόβλημα – πέραν την επιβάρυνσης στην κατανάλωση που μας φάνηκε μάλλον λογική, με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό των δρομολογίων που έκανε το 2008 με πλήρες φορτίο. Μετά τις δοκιμασίες του μήνα που πέρασε, η εκτίμησή μας για το Peugeot ανέβηκε κατακόρυφα και για την επιβράβευσή του κεράσαμε πλύσιμο μέσα-έξω και αρωματικό χώρου που κάνει τις διαδρομές μας λίγο πιο ευχάριστες.

ŠKODA FABIA 1.0 TSI

Advertisement

Ηρθε στις 11 Οκτωβρίου του 2017 με 65 kmΤώρα έχει 12.085 km. Κατανάλωση: 6,0 lt/100 k.

Το Fabia που έχουμε κοντά μας από την day one του περιοδικού (και λίγο πριν), το φροντίζουμε σαν τα μάτια μας για να το έχουμε πάντα σε top φόρμα και αυτό μας ανταμείβει με ιδιαίτερα χαμηλές απαιτήσεις σε καύσιμο. Δεν είναι και λίγο για τον 3κύλινδρο TSI να εμφανίζει κατανάλωση ανάλογη ντίζελ κινητήρα και να μας ακολουθεί σε όλες ανεξαιρέτως τις αποστολές μας ανά την επικράτεια, για φωτογραφήσεις και θέματα δημοσιογραφικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος.

Advertisement

FORD FIESTA ACTIVE 1.0 ECOBOOST 100 PS

Ήρθε στις 3 Οκτωβρίου του 2018 με 7.864 kmΕπέστρεψε με 8.904 km. Κατανάλωση: 8,1 lt/100 km

Advertisement

Δεν προλάβαμε να το χαρούμε σε πολλές διαδρομές – αν και είχαμε κάνει σχέδια που περιλάμβαναν πολλές και μεγάλες αποστάσεις μαζί του. Το Fiesta Active έκατσε λιγότερο από όσο περιμέναμε κοντά μας, εντούτοις πρόλαβε να μας κερδίσει. Βασική αιτία είναι η εξαιρετική ανάρτηση που μπορεί να το κρατάει σε μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τα υπόλοιπα Fiesta, αλλά δεν αλλοιώνει τα πολύ καλά χαρακτηριστικά του μοντέλου, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Το θέλουμε ξανά κοντά μας για πολύ περισσότερο, είναι η αλήθεια, και θα το επιδιώξουμε.

HONDA HR-V 1.6 I-DTEC

Ηρθε στις 11 Ιανουαρίου του 2018 με 40.026 km. Εφυγε με 62.110 km. Κατανάλωση: 6,2 lt/100 km

Τελευταία αναφορά στο χαρισματικό crossover της Honda που επέστρεψε στη βάση του με βαριά καρδιά από τη μεριά μας, είναι η αλήθεια. Αυτά που κρατάμε από τη σχεδόν ετήσια συμβίωσή μας με το HR-V είναι η απροβλημάτιστη καθημερινότητα και η διατήρηση του διαχρονικού χαρακτηριστικού γνωρίσματος των μοντέλων της Honda, που δεν είναι άλλο από την «άρνησή τους να γεράσουν».

SUZUKI SWIFT 1.0 BOOSTERJET

Ηρθε στις 31 Αυγούστου του 2018 με 13.243 km.Τώρα έχει 18.712 km. Κατανάλωση: 6,7 lt/100 km

Το Swift καθημερινά αποδεικνύει τον λόγο για τον οποίο αξίζει να ασχοληθεί κανείς με την περίπτωσή του. Είναι από τα πιο εύκολα μικρά αυτοκίνητα που μπορεί να συναντήσει κανείς και αυτό ως στοιχείο της συμβίωσης με ένα αυτοκίνητο έχει πολύ μεγάλη αξία. Οικονομικό και απροβλημάτιστο, το Swift με τον χιλιάρη κινητήρα δίνει ρέστα ευχρηστίας και μας λύνει τα χέρια στις αστικές διαδρομές.

NISSAN QASHQAI 1.5 DCI

Ηρθε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2018 με 18.484 km.Τώρα έχει 21.777 km. Κατανάλωση: 6,2 lt/100 km

Οι επευφημίες μας για το Qashqai και για τον τρόπο με τον οποίο μας καλύπτει τις ανάγκες εντός και εκτός πόλης δεν έχουν τέλος. Το ικανό SUV της Nissan δεν είναι τυχαία στην πρώτη θέση των πωλήσεων της κατηγορίας επί σειρά μηνών. Η έκδοση με τον 1.5 ντίζελ κινητήρα, που έχουμε στη διάθεσή μας έχει προφανώς κερδίσει πόντους αφού την κατανάλωσή του μπορεί να τη βρει κανείς μόνο σε μικρό αυτοκίνητο πόλης. Τον μήνα που μας πέρασε με το Qashqai «μας» κάναμε δύο σύντομες εκτός Λεκανοπεδίου εκδρομές, στις οποίες είχαμε τη δυνατότητα να εκτιμήσουμε και τον πολιτισμένο του χαρακτήρα στον ανοιχτό δρόμο.

Η δοκιμη εγινε με καυσιμα ελιν
Elin logo copy1