Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Τα αυτοκίνητα που δεν “φοβούνται” να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

Ελλάδα 18:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα αυτοκίνητα που δεν “φοβούνται” να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

ΔΟΚΙΜΕΣ

Τα αυτοκίνητα που δεν “φοβούνται” να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

ΔΟΚΙΜΕΣ

Στα χέρια των δοκιμαστών του No1 αυτοκινητικού site, και του πρώτου περιοδικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα… περνάνε αυτοκίνητα που με το δίκιο τους “κοιτάνε φοβισμένα”, αφού διανύουν πολλά και απαιτητικά χιλιόμετρα καθημερινά για μήνες.

Advertisement
Advertisement

Πολλά διεκδικούν τον τίτλο του νικητή της αξιοπιστίας, αλλά ποια θα τα καταφέρουν;

Οπως και να έχει, το ότι οι συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, τολμούν να βάλουν τα προϊόντα τους σε αυτή τη σκληρή δοκιμασία, δείχνει τη σιγουριά που έχουν για το προϊόν του… Και αυτό από μόνο του λέει πολλά για τα παρακάτω αυτοκίνητα!

Advertisement
Advertisement

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα Long Term αυτοκίνητα που βρίσκονται στο γκαράζ του CAR και του NewsAuto:

 

ŠKODA FABIA 1.0 TSI MONTE CARLO

Advertisement

Ηρθε στις 21 Δεκεμβρίου του 2018 με 2.289 km.Τώρα έχει 2.891 km. Κατανάλωση: 6,0 lt/100 km.

Advertisement

Αμείλικτο το πλήρωμα του χρόνου, αφού επέβαλε αλλαγή σκυτάλης στο αγαπημένο μας Škoda Fabia, το οποίο μας συνόδευσε σε ουκ ολίγες αποστολές. Tο προηγούμενο έδωσε τη θέση του στο ανανεωμένο, και μάλιστα στην «μπάνικη» έκδοση με την κοκκινόμαυρη απόχρωση και τον κωδικό «Monte Carlo». Παρότι δεν περάσαμε πολύ χρόνο πίσω από το τιμόνι του μέχρι τώρα, διαπιστώσαμε εύκολα την ποιοτική αναβάθμιση, την αναθεωρημένη προς το καλύτερο κύλιση και την ευκολία στη χρήση του γενικώς. Εξαρχής η κατανάλωση δείχνει φειδωλή με αρκετά περιθώρια να μειωθεί περαιτέρω, ενώ οι λακκούβες δεν αποτελούν πλέον φόβητρο στους κακοστρωμένους δρόμους. Το μοτέρ σίγουρα αναμένεται να ανοίξει όσο διανύει χιλιόμετρα κοντά μας, οπότε υπομονή, προσεχώς περισσότερα…

 

NISSAN QASHQAI 1.5 DCI

Advertisement

Ηρθε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2018 με 18.484 km.Τώρα έχει 24.000 km. Κατανάλωση: 6,0 lt/100 km.

Δεν ήταν λίγες οι φορές αυτό τον μήνα που στραφήκαμε στην αρωγή του SUV της Nissan στο πλαίσιο φωτογράφησης ενός ή δύο αυτοκινήτων. Το Qashqai ανέβηκε στη Φυλή, στην Πάρνηθα, επισκέφτηκε την Εύβοια ακούραστα και απροβλημάτιστα, με τη ροπή του πετρελαιοκινητήρα να βοηθά στις ανωφέρειες και την κατανάλωση να κυμαίνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Η ηχομόνωση παραμένει εξαιρετική και η συναρμογή των πλαστικών μερών στο εσωτερικό παραπέμπει στην πρώτη μέρα που ήρθε στα χέρια μας. Ανυπομονούμε να γράψουμε κι άλλα επίπονα χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι του.

 

PEUGEOT 2008 1.6 BLUEHDI

Ηρθε στις 9 Μαρτίου του 2018 με 17.890 km. Τώρα έχει 30.844 km. Κατανάλωση: 6,2 lt/100 km.

Το 2008 αποτελεί έναν πιστό σύντροφο δίπλα μας, δί-ντας το «παρών» σε κάθε δύσκολη εξόρμηση εκτός Αττικής. Μάλιστα το σημαντικό είναι πως δεν παρου-ιάζει διαφορές όσο περνά ο χρόνος, τίποτα δηλαδή δεν κάνει «τσικ» στο πρακτικό εσωτερικό του, ενώ τα ευχάριστα έρχονται από την κατανάλωση, η οποία συνεχίζει να μειώνεται παρότι αρκετές φορές το πιέ-αμε υπό φορτίο. Η κύλισή του μας υπενθυμίζει ότι πράξαμε ορθά που το επιλέξαμε για δοκιμή μακράς διαρκείας, ενώ τέλος σημειώστε ότι δεν «μάσησε» τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα που βιώσαμε κυρίως στα βόρεια προάστια του νομού.

 

SUZUKI IGNIS 1.2 HYBRID AWD

Ηρθε στις 30 Νοεμβρίου του 2018 με 8.583 km.Τώρα έχει 11.112 km. Κατανάλωση: 6,4 lt/100 km. 

Αυτό που μας έκανε θετική εντύπωση τον μήνα που πέρασε στο Ignis είναι το πόσο ανέλπιστα ευρύχωρο μπορεί να αποδειχτεί για τους πίσω επιβάτες, μιας και χρειάστηκε να επιβιβαστούμε μέχρι και πέντε «μαντράχαλοι» προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες διακίνησης δημοσιογραφικών αυτοκινήτων. Πέρα από αυτό, το μικρό Suzuki έδειξε να ανταπορίνεται ιδανικά στον ρόλο του αστικού μέσου μεταφοράς, με ευδιάκριτα όρια (για εύκολο παρκάρισμα) αλλά και ευπρόσδεκτη ευελιξία. Μας ξενίζει λίγο ο τρόπος που «ακτινογραφεί» το ελληνικό οδικό ανάγλυφο αλλά και το μουντό εσωτερικό του. Η κατανάλωση δείχνει να υποχωρεί όσο συνηθίζουμε τα χούγια του και δεν ξελιγώνουμε το μοτέρ χωρίς λόγο.

 

MITSUBISHI SPACE STAR 1.0

Ήρθε στις 20 Νοεμβρίου του 2018 με 9.789 km. Τώρα έχει 12.624 km. Κατανάλωση: 7,3 lt/100 km.

Το κλεινόν άστυ αποτελεί τη δεύτερη φύση του, κάτι που μας το αποδεικνύει καθημερινά από την πρώτη μέρα που ήρθε στην παρέα μας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που παρκάραμε σε σημεία όπου οδηγοί άλλων αυτοκίνητων περιφέρονταν για αρκετή ώρα προκειμένου να βρουν να χωρέσουν σε κάποια θέση. Η τραχύτητα του κινητήρα και το μικρό ρεζερβουάρ αποτελούν δύο από τα στοιχεία που εντόπισε η συντακτική ομάδα. Στον αντίποδα, τα ελαφρά ποδοστήρια και ο εύχρηστος επιλογέας σε διατηρούν ξεκούραστο ακόμη και στο συχνό σταμάτα-ξεκίνα του μποτιλιαρίσματος. Στην κατανάλωση δεν παρατηρήσαμε διαφοροποίηση, ίσως γιατί το «Mitsu» δεν κινήθηκε καθόλου εκτός πόλης.

Στο στόλο των Long Tests προστέθηκε και το πολύ όμορφο Opel Astra 120 edition 1.4lt των 150PS

Μείνετε συντονισμένοι…