Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Βαρκελώνη: Οδηγούμε το Seat Leon Cup Racer

Ελλάδα 3:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE από Βαρκελώνη: Οδηγούμε το Seat Leon Cup Racer

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Βαρκελώνη: Οδηγούμε το Seat Leon Cup Racer

ΔΟΚΙΜΕΣ

Ταξιδέψαμε στην πρωτεύουσα της Καταλονίας για να γνωρίσουμε το αγωνιστικό Seat Leon Cup Racer, το οποίο οδηγήσαμε για λίγους αλλά… απολαυστικούς γύρους στο σιρκουί του Καστελολί, λίγο έξω από τη Βαρκελώνη.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΙΣΠΑΝΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (facebook.com/SeitanF1)

Μία πίστα ιδανική για οδηγικές απολαύσεις, με τα τέσσερα χιλιόμετρά της να απλώνονται σε μία πλαγιά γεμάτη δέντρα. Η αγωνιστική διαδρομή έχει συνεχείς υψομετρικές διαφορές, έντονες κλίσεις αλλά και… προκλήσεις.

Για εμάς, η βασικότερη ήταν να προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε το 330 ίππων Leon κοντά στα δικά μας όρια. Γιατί τα δικά του, όπως αποδείχθηκε στις βόλτες που μας έκανε ο Josep «Pepe» Oriola (σ.σ. ο νεότερος οδηγός στην ιστορία του WTCC που κατέκτησε νίκη), ήταν αρκετά πιο πέρα…

Advertisement
Advertisement

Βασίζεται στο Leon Cupra παραγωγής, σχεδόν κατά το ήμισυ χρησιμοποιεί ίδια εξαρτήματα αλλά προφανώς, όλα πάνω του έχουν προδιαγραφές πίστας.

IMG_9217-640

Από το spliter κάτω από τον εμπρός προφυλακτήρα μέχρι τη μεγάλη πίσω αεροτομή, από την τρομακτική φαρδιά όψη μέχρι τον απόκοσμο ήχο, όλα σε κάνουν να ξεχνάς πως κάτω από το καπό παραμένει ένας 2λιτρος TSI. Μία σειρά τροποποιήσεων και βελτιστοποιήσεων, φέρνουν τα 330 άλογα στις 6200rpm και 41.8 kgm ροπής στις 2000-5000rpm.

Advertisement

Λίγo αυτή η ωμά δοσμένη ισχύς, λίγο το γενικότερο αγωνιστικό σουλούπι με το bucket αγωνιστικό κάθισμα, το roll-bar, το γεμάτο κουμπιά τιμόνι και την οθόνη πολλαπλών ενδείξεων πίσω του, συνέθεσαν ένα παζλ που στο τέλος της ημέρας, μας γέμισε με χαμόγελα. Πως όχι άλλωστε. Τέτοιες δοκιμές, δεν κάνεις κάθε μέρα.

Πάρτε μία πρώτη γεύση από την…. άγρια ομορφιά του εν λόγω μοντέλου, στο σύντομο video που ακολουθεί…

Advertisement

Αναλυτικά τις εντυπώσεις μας από τους γύρους πίσω από το τιμόνι του Seat Leon Cup Racer, περισσότερες φωτογραφίες αλλά και videos, προσεχώς στο Νο1 αυτοκινητικό site αλλά και το ένθετο Car & Speed του Πρώτου Θέματος.