Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Πορτογαλία: Οδηγούμε τη νέα Mercedes E-Class

Ελλάδα 21:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

LIVE από Πορτογαλία: Οδηγούμε τη νέα Mercedes E-Class

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Πορτογαλία: Οδηγούμε τη νέα Mercedes E-Class

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το no1 site για το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, δίνει το “παρών” σε όλες τις σημαντικές στιγμές της αυτοκίνησης. Αναμφίβολα, μία από αυτές είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες για την Mercedes-Benz…

Advertisement
Advertisement

…η οποία πραγματοποιεί την πρώτη Δημοσιογραφική παρουσίαση της ολοκαίνουργιας E-Class, του πιο προηγμένου αυτοκινήτου που έχει παρουσιάσει η γερμανική εταιρεία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΔΟΚΙΜΗ: ΤΑΚΗΣ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗΣ

Βρισκόμαστε στην Λισαβόνα λοιπόν, για να ψηλαφίσουμε τεχνικά το νέο μοντέλο και φυσικά να κάνουμε τα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμής…

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, στο νέο μοντέλο, ακολουθείται η νέα γραμμή που έχουν υιοθετήσει η σχεδιαστές της Mercedes στα τελευταία αυτοκίνητά τους. Μάλιστα η έντονη ομοιότητα -κυρίως στο εμπρόσθιο τμήμα- της νέας E-Class, με την μικρότερη C-Class, την μεγαλύτερη S-Class, αλλά και τα SUV τους (GLC, GLE) ίσως κάποιους να τους ενοχλήσει.

IMG_1613

Η δέκατη γενιά E-Class σε σχέση με την προηγούμενη, έχει μεγαλώσει σε μήκος (+43 mm, στα 4,92 m), κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό στους εσωτερικούς χώρους. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου, «φωνάζει» για την πολυτέλεια του, με τις δύο οθόνες υψηλής ανάλυσης -12,3 ιντσών η καθεμία- να κυριαρχούν στα αυτοκίνητα δοκιμή. Η μία απεικονίζει όλα τα όργανα και η δεύτερη τις λειτουργίες του συστήματος ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και του κλιματισμού. Σημειώστε ότι οι οθόνες αυτές είναι στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Advertisement

Δύο κινητήρες θα είναι άμεσα διαθέσιμοι στην E-Class. Και οι δύο 2λιτροι. Ο βενζίνης με 184 ίππους θα κινεί την E 200 και ο πετρελαίου με τους 195 PS την E 220d. Για το diesel η Mercedes δηλώνει μέση κατανάλωση μόλις 3,9 lt/100 km και εκπομπές CO2 στα 102 g/km.

IMG_1601

Advertisement

Κατά την πρώτη ημέρα δοκιμών που κάνουμε, δώσαμε έμφαση στον κινητήρα πετρελαίου: η ικανοποιητική ροπή από τις χαμηλές στροφές, και η αθόρυβη λειτουργία του είναι τα άμεσα αντιληπτά χαρακτηριστικά, από τα πρώτο κιόλα μέτρα. Στις υψηλότερες στροφές δε, μας έλειψε λίγη περισσότερη δύναμη. Οι άνθρωποι της Mercedes άφησαν πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο να δούμε στο μέλλον και ισχυρότερη έκδοση του συγκεκριμένου κινητήρα …
Από εκεί και πέρα, κατά τα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμής που κάναμε, μας άρεσε το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, 9G-TRONIC, αλλά και η ανάρτηση του αυτοκινήτου, η οποία απορροφά με μαεστρία τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Μέσα στα πολλά ηλεκτρονικά καλούδια που έχει φορτώσει η Mercedes τη νέα E-Class, για πρώτη φορά συναντάμε συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης. Η λειτουργία Active Lane Change Assist για παράδειγμα  αναλαμβάνει την αλλαγή λωρίδας σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, ενώ πλέον ο κάτοχος της E-Class δε χρειάζεται να βρίσκεται στη θέση του οδηγού για να το παρκάρει…

Δείτε το σχετικό video

Advertisement

Τιμές
Η Ελληνική εισαγωγική εταιρεία ανακοίνωσε και τις τιμές του νέου πολυτελούς μεσαίου αυτοκινήτου της με την Ε200 με το 2λιτρο βενζίνης των 184 ίππων να ξεκινάει από τα 53.600 ευρώ, και η E220d με το νέο diesel των 195 ίππων απο 55.950 ευρώ. Η πιο ισχυρή E350d (με 3λιτρο σύνολο ισχύος 258 PS) κοστίζει 72.000 ευρώ.

Το newsauto.gr συνεχίζει τις δοκιμές της E-Class επι Πορτογαλικού εδάφους… Μείνετε συντονισμένοι


IMG_1602