Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Ισπανία: Πότε έρχεται το Toyota Prius Plug In;

Ελλάδα 16:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE από Ισπανία: Πότε έρχεται το Toyota Prius Plug In;

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Ισπανία: Πότε έρχεται το Toyota Prius Plug In;

ΔΟΚΙΜΕΣ

Η τέταρτη γενιά του Toyota Prius είναι γεγονός και συνοδεύεται από μια τεχνολογικά προηγμένη έκδοση Plug In με την οποία η ιαπωνική εταιρία ποντάρει πολλά στις αναπτυγμένες αγορές της Ευρώπης τους επόμενους μήνες. 

Advertisement
Advertisement

Αποστολή στην Ισπανία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (gt@newsauto.gr)

Η Plug-In διάταξη που αποσπά και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο νέο Prius ειδικεύεται στις οικολογικές επιδόσεις, την κατανάλωση η οποία είναι επίσημα στο 1 lt/100 km και τις εκπομπές CO2 οι οποίες περιορίζονται στα μόλις 22 gr/km.

Toyota-Prius_Plug-in-side-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Εδώ επιστρατεύονται ένας κινητήρας 1,8 λίτρων και μία μπαταρία που ανέβηκε από τα 4,4 στα 8,8 kWh. Ο συνδυασμός τους οδηγεί σε μία συνδυαστική ισχύ 122 ίππους. Η φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί κοντά στις 5 ώρες μέσω μιας κανονικής πρίζας, αλλά μόλις 2 ώρες σε διαδικασία fast charging. Στην συγκεκριμένη έκδοση υπάρχει η δυνατότητα πλήρους ηλεκτρικής κίνησης για περίπου 50 km με την μέγιστη ταχύτητα σ’ αυτή την περίπτωση να περιορίζεται στα 135 km/h.

Toyota-Prius_Plug-in-tsiro-640

Επίσης υπάρχουν τέσσερις τύποι για την λειτουργία της υβριδικής διάταξης (ΗV Mode, EV Mode, EV City και την καινούργια Battery Charge) ενώ παράλληλα υπάρχουν και τρεις ρυθμίσεις για την οδήγηση: Normal, Power και Eco.

Advertisement

Στα υπόλοιπα σημαντικά, η παρουσία ηλιακού πάνελ στην οροφή, η οποία μπορεί να συλλέξει ηλεκτρική ενέργεια που αντιστοιχεί σε 3 χιλιόμετρα ημερησίως (ή πάνω από 1.000 km τον χρόνο) με πλήρως ηλεκτρική λειτουργία.

Toyota-Prius_Plug-in-inter-tsiro-640

Advertisement

Ανανέωση παρατηρείται και στο σχεδιαστικό τμήμα του νέου Toyota, με τις αλλαγές να έχουν επιφέρει και ουσία, αφού βελτίωσαν περαιτέρω την αεροδυναμική αντίσταση (στο 0,25).

Βελτιώσεις συναντάμε και στην ανάρτηση με νέα αμορτισέρ και ελατήρια ώστε να βελτιωθεί το κράτημα αλλά και η άνεση, όπως διαπιστώσαμε στους Ισπανικούς δρόμους, ενώ η εμπρός αντιστρεπτική δοκός έχει πλέον μεγαλύτερη διάμετρο σε σχέση με την αντίστοιχη του προηγούμενου μοντέλου.

Toyota-Prius_Plug-in-priza-tsiro-640

Advertisement

To νέο Prius θα είναι στην Ελλάδα τον προσεχή Ιούνιο και το κόστος απόκτησης του, εξαιτίας των δυσβάσταχτων φόρων στους οποίους εμπίπτουν τέτοιου είδους οχήματα, θα ανέρχεται σύμφωνα πάντα με την ελληνική αντιπροσωπεία από 37.000 έως 40.000 ευρώ.