Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Γερμανία: Oδηγούμε τα ανανεωμένα Rapid & Rapid Spaceback

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

LIVE από Γερμανία: Oδηγούμε τα ανανεωμένα Rapid & Rapid Spaceback

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Γερμανία: Oδηγούμε τα ανανεωμένα Rapid & Rapid Spaceback

ΔΟΚΙΜΕΣ

H Skoda παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή των Rapid & Rapid Spaceback, η οποία εξοπλίζεται πλέον με τον 1,0 TSI turbo βενζινοκινητήρα του VW Group. Ταξιδεύουμε στην Φρανκφούρτη για να οδηγήσουμε τα μοντέλα της Skoda.

Advertisement
Advertisement

Αποστολή στην Φρανκφούρτη: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Ξεκινώντας με το αισθητικό κομμάτι, το ανανεωμένο Rapid ξεχωρίζει με τα νέα εμπρόσθια bi-xenon φώτα που διαθέτουν μια λεπτή γραμμή LED προβολέων ημέρας, αλλά και με τους αλλαγμένους προβολείς ομίχλης χαμηλά στον προφυλακτήρα. Στο πίσω μέρος, διακρίνονται τα νέα σκουρόχρωμα κρύσταλλα στα φώτα, αλλά και το μεγαλύτερο εμβαδόν του τζαμιού στο παρμπρίζ. Οι αισθητικές αλλαγές ολοκληρώνονται με τις νέες ζάντες από 15 έως και 17 ίντσες.

Περνώντας στο εσωτερικό, η Skoda αλλάζει τις επενδύσεις στις πόρτες, ενώ έχει επανασχεδιάσει τους αεραγωγούς, τα όργανα του πίνακα οργάνων και τα χειριστήρια του air condition. Αναβαθμισμένα είναι και τα συστήματα infotainment, που έχουν μεταξύ άλλων και WLAN hotspot, αλλά και δύο έξτρα USB θύρες στο πίσω μέρος.

Advertisement
Advertisement

Στους κινητήρες, όπως προείπαμε η Skoda προσφέρει στο Rapid (και το Rapid Spaceback) για πρώτη φορά τον 1.000άρη TSI κινητήρα βενζίνης με 95 και 110 άλογα, αντικαθιστώντας τον 1.200άρη TSI. Η μέση κατανάλωση είναι 4,4 και 4,lt./100 km. αντίστοιχα. H υπόλοιπη γκάμα των κινητήρων αποτελείται από τον 1.400άρη TSI των 125 ίππων, αλλά και τους diesel 1,4 TDI 90 PS και 1,6 TDI 116 PS. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με σύστημα start/stop και ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση.

Advertisement

Σημειώστε πως στην ελληνική αγορά τα ανανεωμένα Rapid & Rapid Spaceback θα λανσαριστούν σε ένα περίπου μήνα με το 1.000άρη μοτέρ βενζίνης και τον 1,6 TDI. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι τιμές του μοντέλου θα κινηθούν στα ίδια περίπου επίπεδα.

Η οδήγηση του ανανεωμένου Skoda Rapid συνεχίζεται στα περίχωρα της Φρανκφούρτης. Μείνετε συντονισμένοι στο newsauto.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Advertisement