Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Τest: Tα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

Ελλάδα 9:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τest: Tα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

ΔΟΚΙΜΕΣ

Τest: Tα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

ΔΟΚΙΜΕΣ

Στα χέρια των δοκιμαστών του No1 αυτοκινητικού site, και του πρώτου περιοδικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα… περνάνε αυτοκίνητα που με το δίκιο τους “κοιτάνε φοβισμένα”, αφού διανύουν πολλά και απαιτητικά χιλιόμετρα καθημερινά για μήνες.

Advertisement
Advertisement

Πολλά διεκδικούν τον τίτλο του νικητή της αξιοπιστίας, αλλά ποια θα τα καταφέρουν;

Όπως και να έχει, το ότι οι συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, τολμούν να βάλουν τα προϊόντα τους σε αυτή τη σκληρή δοκιμασία, δείχνει τη σιγουριά που έχουν για το προϊόν του… Και αυτό από μόνο του λέει πολλά για τα παρακάτω αυτοκίνητα!

Advertisement
Advertisement

Σημειώστε πως την απαιτητική δοκιμασία των δοκιμών μεγάλης διάρκειας έχουν υποστεί και αυτοκίνητα της Honda, της Audi (η μόνη premium εταιρεία προς το παρόν) και της Suzuki…

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα Long Term αυτοκίνητα που βρίσκονται αυτή την εποχή στη διαδικασία μακράς δοκιμής από τους δοκιμαστές του CAR και του NewsAuto:

 

Advertisement

CITROËN C3 AIRCROSS 1.2 PURETECH 110

Advertisement

Ηρθε στις 15 Φεβρουαρίου του 2019 με 3.290 km.Τώρα έχει 4.920 km. Κατανάλωση: 8,1 lt/100 km.

Η αναβίωση της «φιλοσοφίας Citroën», όπως υπήρχε αρκετά παλιότερα, με τις μαλακές αναρτήσεις να ορίζουν ένα πολύ ευχάριστο πλαίσιο για τις μετακινήσεις οδηγού και επιβατών, είναι αν μη τι άλλο πολύ καλοδεχούμενη. Ειδικά τώρα που τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι φορτωμένα με ηλεκτρονικά συστήματα και προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς οι μετακινήσεις, η πλειονότητα των κατασκευαστών έχει υιοθετήσει ένα πιο σφιχτό set up, αναντίστοιχο με το ύφος και τον προορισμό του εκάστοτε μοντέλου. Εκεί είναι που κάνει τη μεγάλη διαφορά το C3 Aircross,προσφέροντας υψηλό επίπεδο εξοπλισμού,άνεσης και ασφάλειας, σε συνδυασμό με μια ρύθμιση στην ανάρτηση που κάνει όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας να φαίνονται κουραστικά. Κάθε διαδρομή με το «δικό μας»C3 Aircross είναι πραγματικά διαφορετική από τα τετριμμένα εμπειρία – και ως τέτοια, ουδείς από τη συντακτική ομάδα τη χορταίνει.

 

Advertisement

OPEL GRANDLAND X 1.2

Hρθε στις 12 Φεβρουαρίου του 2019 με 190 km. Τώρα έχει 1.800 km. Κατανάλωση: 8,0 lt/100 km.

Είχε μόλις μια εβδομάδα κοντά μας, όταν και έπεσε θύμα απόπειρας διάρρηξης. Βλέπετε, το είχαμε παρκάρει για λίγο σε ένα σημείο που αποδείχτηκε κακορίζικο, μιας και-όπως μάθαμε κατόπιν εορτής- τα χτυπήματα εκεί «είναι συνηθισμένο φαινόμενο». Το πίσω δεξί παράθυρο με ένα αριστοτεχνικό χτύπημα από προφανώς έμπειρο χέρι διαλύθηκε. Στόχος ήταν η σφηνωμένη πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού τσάντα που κακώς (ηλιθιωδώς για την ακρίβεια) βρισκόταν εκεί. Φαίνεται ότι επέστρεψε ο αστερισμός του Γκαστόνε πάνω από το κεφάλι του οδηγού,που μάλλον πρόλαβε τα χειρότερα αφού η τσάντα του με όλο της το περιεχόμενο ήταν στη θέση της…

 

ŠKODA FABIA 1.0 TSI MONTE CARLO

Ηρθε στις 21 Δεκεμβρίου του 2018 με 2.289 km. Τώρα έχει 4.086 km. Κατανάλωση: 6,1 lt/100 km.

Το Fabia είναι από τις περιπτώσεις που μας έχουν κερδίσει με τη ζωντάνια και την ευελιξία τους στη «ζώνη του λυκόφωτος» που λέγεται κίνηση στην πόλη. Εκτιμούμε όλο και περισσότερο την ανάρτησή του, που είναι όσο πρέπει ενδοτική και έχει μεγάλες διαδρομές,κάνοντας το πέρασμα πάνω από μεγάλες ανωμαλίες στον δρόμο τόσο άνετο που μοιάζει να έχει τεράστιους τροχούς – σαν του Wrangler ένα πράγμα.

PEUGEOT 20081.6 BLUE HDI

Ηρθε στις 9 Μαρτίου του 2018 με 17.890 km. Τώρα έχει 32.720 km. Κατανάλωση: 6,1 lt/100 km.

Αποδεικνύεται αειθαλές και ιδιαίτερα ανθεκτικό στην κακομεταχείριση. Το 2008 δεν έχει πάψει στιγμή να μας εκπλήσσει με τη συμπεριφορά και τις χαμηλές απαιτήσεις του για καύσιμο. Αν και από τον περασμένο μήνα μέχρι τώρα δεν έχουμε πετύχει την πολυπόθητη -περαιτέρω- μείωση στην κατανάλωση που θα μας βάλει στο πεδίο του «5» έστω και οριακά, το ότι έχει μείνει σταθερό το «6,1» είναι αναμφίβολα ένα επίτευγμα του χαρισματικού BlueHDi κινητήρα.

 

MITSUBISHI SPACE STAR 1.0

SPACE STAR 1.0 Ηρθε στις 20 Νοεμβρίου του 2018 με 9.789 km.Τώρα έχει 14.007 km. Κατανάλωση: 7,1 lt/100 km.

Το χαρισματικό μικρό της Mitsubishi μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και τίτλο σε ένα υποθετικό Champions LeagueΕυελιξίας σε αστικό περιβάλλον. Το ελαφρύ τιμόνι που κόβει πολύ, σε συνδυασμό με τις περιορισμένες διαστάσεις, αλλά και τους ικανοποιητικούς χώρους για τέσσερις ενήλικες δίνουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στοSpace Star και εμείς από την πλευρά μας, όπως φαίνεται και από τη χιλιομετρική του εξέλιξη μέσα στους μήνες που το έχουμε στα χέρια μας, το εκτιμούμε πάρα πολύ.

 

OPEL ASTRA 1.4 T

Ηρθε στις 12 Φεβρουαρίου του 2019 με 12 km.Τώρα έχει 1.914 km. Κατανάλωση: 7,6 lt/100 km.

Συνεχίζοντας με το στρώσιμο του κινητήρα, καταγράφουμε τις εντυπώσεις μας από τα πρώτα αναγνωριστικά χιλιόμετρα. Το κιβώτιο έχει αυτή τη λαχταριστή αίσθηση του σκληρού κουμπώματος που θα στρώσει όσο περνούν τα χιλιόμετρα. Ύστερα, είναι κι αυτή η ησυχία της καμπίνας από την πολύ καλή συναρμολόγηση,που, εδώ που τα λέμε, δεν περιμένουμε να αλλάξει όσο καιρό και αν είναι το Astra κοντά μας. Είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που προδίδουν «καινουργίλα» και κάνουν το Astra να είναι μια δημοφιλής επιλογή για τις μετακινήσεις της συντακτικής ομάδας.