Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμή παντός δρόμου με το S60 Cross Country

Ελλάδα 9:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμή παντός δρόμου με το S60 Cross Country

ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμή παντός δρόμου με το S60 Cross Country

ΔΟΚΙΜΕΣ

Συμπληρώσαμε 1.500 χιλιόμετρα σε κάθε είδος δρόμου πίσω από το τιμόνι του ολοκαίνουριου Volvo S60 Cross Country και αναφέρουμε!

Advertisement
Advertisement

Δοκιμή: Τάκης Πουρναράκης

Το σχήμα του S60 αποτελεί για μας παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά στην καλαισθησία και την αρμονία. Η Cross Country έκδοση είναι υπερυψωμένη σε σχέση με το έδαφος κατά 6,5 cm. Αυτό τονίζεται με τα καλαίσθητα πλαϊνά προστατευτικά, το λογότυπο Cross Country στον πίσω προφυλακτήρα και τις διαφορετικές γρίλιες εισαγωγής αέρα. Αισθητικά σε ξενίζει αν το δεις σε αστικό περιβάλλον, ταιριάζει γάντι όμως σε φυσικό περιβάλλον, επαρχιακούς δρόμους και τοπία ιδιαίτερου κάλλους. Ταξιδέψαμε, σε εθνική οδό, σε επαρχιακό δρόμο με πολλές στροφές και κακοτεχνίες, σε βατό χωματόδρομο με βροχή, αέρα, αλλά και καλές συνθήκες. Το S60 Cross Country είναι πραγματικός οδοστρωτήρας!

Volvo-S60-Cross-Country-2016-a640

Advertisement
Advertisement

Η αυξημένη διαδρομή της ανάρτησης, η στιβαρή κατασκευή του αμαξώματος και ο συνδυασμός του ολοκαίνουριου δίλιτρου πετρελαιοκινητήρα 190 PS της γενιάς Drive E, με το επίσης ολοκαίνουριο 8άρι αυτόματο κιβώτιο, αποτελούν εχέγγυα για απολαυστικά μακρινά ταξίδια. Ξεκινώντας από τον κινητήρα, είναι γραμμικός με θετικό τράβηγμα σε όλο το φάσμα στροφών. Επιπλέον, είναι τόσο καλά εδρασμένος, μονωμένος και χαρτογραφημένος που δεν καταλαβαίνεις αν οδηγείς βενζινοκινητήρα ή πετρελαιοκινητήρα! Ο συνδυασμός με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο είναι εφάμιλλος των κορυφαίων που έχουμε δοκιμάσει. Οι αλλαγές είναι ανεπαίσθητες, η δύναμη παρέχεται αβίαστα σε όλο το φάσμα στροφών χωρίς κενά και ξεσπάσματα, ενώ τα προσπεράσματα γίνονται αστραπιαία ακόμη και με το αυτοκίνητο φορτωμένο σε ανηφόρα. Στον εθνικό δρόμο η διατήρηση υψηλής μέσης ωριαίας ταχύτητας είναι παιχνίδι. Η άριστη ηχομόνωση της καμπίνας, η απουσία αεροδυναμικών θορύβων και η άνεση της ανάρτησης σε συνδυασμό με το εξαίρετο σύστημα multimedia Sensus Connect σου επιτρέπουν να απολαύσεις τη μουσική σου, να κάνεις τα τηλεφωνήματά σου με ασφάλεια, να πλοηγηθείς στον προορισμό σου χωρίς άγχος για πινακίδες, όρια και χρόνο και άλλα πολλά. Ολα αυτά με την κατανάλωση να μην ξεπερνά τα 7 ευρώ ανά 100 km – χρειαστήκαμε μόλις 100 ευρώ σε καύσιμο για τα 1.500 km παρά το φορτίο (σ.σ.: τέσσερις ενήλικες με αποσκευές) και τη συνεχή χρήση κλιματισμού.

Volvo-S60-Cross-Country-2016-c640

Το δυνατό σημείο του S60 Cross Country πέρα από το πακέτο κινητήρα/κιβωτίου είναι η ενδοτικότητα της ανάρτησης. Κυριολεκτικά εξαφανίζει λακκούβες, ανομοιομορφίες του οδοστρώματος, σαμαράκια και άλλες ελληνικές κακοτεχνίες. Σε βατό χωματόδρομο και παρά τα ασφάλτινα ελαστικά των 19 ιντσών,  το S60 CC μας έβγαλε ασπροπρόσωπους χωρίς αναίτιες ταλαιπωρίες και δονήσεις στο εσωτερικό. Με μια 4άδα χειμερινά ελαστικά θα αντιμετωπίσετε εύκολα βροχή, λάσπη και χιόνι χωρίς τετρακίνηση.

Advertisement

Στην κίνηση της πόλης ο οδηγός είναι πλήρως απομονωμένος από το αφιλόξενο περιβάλλον. Χάρη στο σύστημα Start &Stop που συνεργάζεται άψογα με το κιβώτιο, ο κινητήρας σβήνει όταν σταματήσεις και εκκινεί εκ νέου χωρίς να γίνεται αντιληπτό. Αν ψάχνετε ένα αντικομφορμιστικό αυτοκίνητο που δεν προκαλεί αναίτια, αντιμετωπίζει πεζοδρόμια και λακκούβες ενώ ταυτόχρονα είναι αγχολυτικό στα ταξίδια και στις εξορμήσεις στην εξοχή, τότε το S60 Cross Country είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση που πρέπει να δείτε.

Volvo-S60-Cross-Country-2016-b640

Advertisement

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 1.969 cc
Ισχύς: 190 /4.250 PS/rpm
Ροπή: 40,8 /1750-2.500 kgm/rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Αυτόματο 8 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 210 km/h
Επιτάχυνση 0-100 km: 7,7 sec
Μεικτή κατανάλωση: 6,3 lt/100 km (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 120 gr/km
Βάρος: 1.684 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.638/1.899/1.539 mm
Χώρος αποσκευών: 380 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 118 €
Τιμή: 41.190€ (Summum)