Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμάζουμε το νέο Ibiza με τον 1.4 diesel

Ελλάδα 14:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμάζουμε το νέο Ibiza με τον 1.4 diesel

ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμάζουμε το νέο Ibiza με τον 1.4 diesel

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το νέο Ibiza με τον πετρελαιοκινητήρα 1.4 lt/90 PS συνδυάζει όσα ζητάτε εντός – εκτός πόλης, με κόστος καυσίμου στα 6 ευρώ/100 km.

Advertisement
Advertisement

ΔΟΚΙΜΗ: ΤΑΚΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ

Παρατηρώντας εξωτερικά το νέο Seat Ibiza διαπιστώνεις με έκπληξη πόσο ίδιο και ταυτόχρονα πόσο διαφορετικό είναι. Οι πιο έντονες ακμές, τα φώτα LED, οι διαφορετικές γραμμές στο πίσω μέρος απλώς δίνουν φρεσκάδα σε ένα σχήμα που δεν έχει μεταβληθεί ουσιαστικά την τελευταία δεκαετία. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, πρόκειται για συγκεκριμένη φιλοσοφία/σχεδιαστική γραμμή που ακολουθείται και στο εσωτερικό. Οι βασικές σχεδιαστικές γραμμές είναι ίδιες στην καμπίνα των επιβατών, αλλά ταυτόχρονα όλα έχουν αλλάξει/βελτιωθεί/εκσυγχρονιστεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οθόνη αφής multimedia 5 ιντσών, που εντυπωσιάζει με την απλότητα και την ευκολία χρήσης.

Η ποιότητα των υλικών είναι καλή. Εχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε Leon. Το ίδιο ισχύει και για την ακαμψία του πλαισίου που θυμίζει Leon, επιτρέποντας στους μηχανικούς να σετάρουν την ανάρτηση, με μεγαλύτερη ενδοτικότητα, αλλά πιο σκληρά ελατήρια για μικρότερες διαδρομές/κλίσεις. Το αποτέλεσμα τους δικαιώνει, καθώς το Ibiza δεν γέρνει, δεν κοπανάει αναίτια και δεν κουράζει υπέρμετρα τους επιβαίνοντες.

Advertisement
Advertisement

Ο εξοπλισμός της έκδοσης Style είναι πλούσιος και περιλαμβάνει κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα με αυτόματο μηχανισμό, ηλεκτρικούς καθρέφτες, δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια, φλωτα προβολής ομίχλης, ζάντες αλουμινίου, θύρα USB, υπολογιστή ταξιδίου και άλλα πολλά.

Ρυθμίζοντας την εργονομική θέση οδήγησης στα μέτρα μας (1,85 cm, 100 kg), καθίσαμε χωρίς περιορισμούς πίσω από αυτή. Οδηγώντας το Seat Ibiza μέσα στην πόλη έχεις σύμμαχο τη ροπή του πετρελαιοκινητήρα 1.4 lt που ξεπερνά τα επίπεδα δίλιτρου ατμοσφαιρικού βενζινοκινητήρα. Το αυτοκίνητο δοκιμής μας είχε 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο με θετική αίσθηση και σχετικά αραιή κλιμάκωση, ταιριαστή όμως με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Στις επιτόπου μανούβρες το τιμόνι κόβει περισσότερο απ’ ό,τι περιμένεις και αυτό σε βοηθά να ξεμπερδεύεις πιο γρήγορα, ενώ χάρη στην καλή ορατότητα περιμετρικά αποφεύγεις τις κακοτοπιές. Από λακκούβες, σαμαράκια και ανομοιομορφίες το Ibiza περνάει αγέρωχο και υστερεί σε άνεση μόνο έναντι των γαλλικών Clio, 208.

Advertisement

Βγαίνοντας σε εθνικό δρόμο το μικρό Seat αποδεικνύεται ικανός δρομέας. Με την ταχύτητα από 110-130 km/h η κατανάλωση μένει κάτω από τα 5 ευρώ/100 km, ενώ ταυτόχρονα τα επίπεδα θορύβου είναι πολύ χαμηλά. Κοντολογίς, ταξιδεύει πιο άνετα απ’ ό,τι θα περίμενες για αυτοκίνητο 4 μέτρων. Σε δρόμο με στροφές το Ibiza έχει σπορτίφ συμπεριφορά, ουδέτερη υπό πίεση μέχρι ενός σημείου. Καθότι η ροπή του πετρελαιοκινητήρα είναι μεγάλη και διαθέσιμη από χαμηλά, χρειάζεται λίγη υπομονή με το γκάζι στην έξοδο της στροφής. Ο μεν οδηγός που αρέσκεται σε γραμμές θα κινηθεί σβέλτα, ο δε άτσαλος θα νιώσει το βάρος του πετρελαιοκινητήρα εμπρός. Αν κάνετε πάνω από 15.000 km ετησίως, το πετρελαιοκίνητο Ibiza είναι μια καλή λύση. Αν πάλι δεν ξεπερνάτε τα 10.000 km τον χρόνο, δείτε και το Ibiza με τον 1.000άρη 3κύλινδρο TSI των 110 PS, που κοστίζει 1.500 ευρώ λιγότερο.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 1.422 cc
Ισχύς: 90 PS/3.500rpm
Ροπή: 23,4/1.750-2.500 kgm/rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Μηχανικό 5 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 182 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 10,9 sec
Μεικτή κατανάλωση: 5,6 lt/100 km (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 93 gr/km
Βάρος: 1.155 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.061/1.693/1.445 mm
Χώρος αποσκευών: 292 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 0 €
Τιμή: 16.000 € (14.019 με απόσυρση)

Advertisement