Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμάζουμε τη Mercedes Benz C 200 BlueTEC

Ελλάδα 7:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμάζουμε τη Mercedes Benz C 200 BlueTEC

ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμάζουμε τη Mercedes Benz C 200 BlueTEC

ΔΟΚΙΜΕΣ

Παλαιότερα η C Class δε θύμιζε καθόλου το αυτοκίνητο που έχουμε σήμερα στα χέρια μας. Και δεν αναφερόμαστε τόσο εξωτερικά, όσο εσωτερικά και οδηγικά…

Advertisement
Advertisement

Ένα ταξιδιάρικο οικογενειακό αυτοκίνητο με χαρακτήρα. Αυτό ήταν πάντα. Οι διαφορές όμως είναι μεγαλύτερες όταν θα αναλογιστεί κανείς τη σημερινή κομψότητα του και τις σπορ γραμμές του εξωτερικά. Το κάνουν να ξεχωρίζει από τους προγόνους του, από τη στιγμή που η μάρκα αποφάσισε να ανανεωθεί στα μοντέλα της. Έτσι, έντονες καμπύλες, ωραίες δυναμικές γραμμές και μια εμφάνιση που ενώ θυμίζει τον πρόγονο του, είναι τόσο διαφορετικό! Εσωτερικά, η πολυτέλεια υπήρχε, όμως πλέον εμπλουτίζεται με νέα συστήματα τεχνολογίας και μοντέρνο διάκοσμο με πολύ καλής ποιότητας υλικά κατασκευής.

Ποιος θα το περίμενε κάποια χρόνια πριν πως θα μπορούσες να γράψεις με το δάχτυλό σου την συχνότητα του αγαπημένου σου ραδιοφωνικού σταθμού ή την διεύθυνση της περιοχής που θέλεις να πας και το αυτοκίνητο θα τα αναγνώριζε και θα τα έκανε πράξη; Ο λόγος για το προαιρετικό σύστημα πολυμέσων Command Online με touchpad στο υποβραχιόνιο της κεντρικής κονσόλας που αναγνωρίζει τον γραφικό χαρακτήρα και παρέχει ακόμα και πλοήγηση στο διαδίκτυο. Εναλλακτικά μπορείτε να δώσετε εντολές στο αυτοκίνητο απλά μιλώντας του με το σύστημα ελέγχου με χειρισμό φωνητικών εντολών. Το ίδιο σύστημα σας διαβάζει δυνατά τα μηνύματα και τα email σας εάν το έχετε συνδέσει με το κινητό σας!

Advertisement
Advertisement

Ωραία όλα αυτά. Οδηγικά όμως;

Η νέα C Class δεν αρκέστηκε στις αλλαγές τις εμφανισιακά, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, αλλά ανανεώθηκε και οδηγικά σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα της. Οι διαφορές είναι μεγάλες και το καταλαβαίνει κανείς όταν έρθει σε επαφή με οποιοδήποτε καινούριο μοντέλο της εταιρίας, με κύριο παράδειγμα την A Class!

Ο 16βάλβιδος 1.6 πετρελαιοκινητήρας (γνωστός από τη Renault), απόδοσης 136 ίππων της C200 είναι ζωντανός και κινεί το αμάξωμα των 1.485 κιλών με άνεση. Στο ταξίδι επικρατεί ηρεμία στο εσωτερικό και κάθε διαδρομή είναι απόλυτα άνετη. Ταξιδιάρικο όσο γίνεται, αλλά ταυτόχρονα και πολυτελές για όλους τους επιβάτες. Διαθέτει 4 προγράμματα χαρτογράφησης: τα Eco, Comfort, Sport και Sport +. Έτσι ανάλογα τη διάθεσή σας και τη διαδρομή μπορείτε να επιλέξετε όποιο σας ευχαριστεί οδηγικά. Με τα προγράμματα Sport και Sport + μεταξύ άλλων, το τιμόνι γίνεται πιο «σφιχτό» με περισσότερη ακρίβεια, η απόκριση στο γκάζι αλλάζει, το ίδιο και η σκληρότητα της ανάρτησης. Στο Comfort ταξιδεύετε άνετα και με σχετικά χαμηλή κατανάλωση, ενώ στο Eco μειώνονται οι επιδόσεις για την καλύτερη εκμετάλλευση καυσίμου. Σε γενικές γραμμές είναι ένα αυτοκίνητο που θέλεις να ταξιδεύεις μαζί του. Τα έχει όλα και με το παραπάνω.

Advertisement

Όλα αυτά ήταν τα θετικά. Γιατί μαζί με αυτά, υπάρχουν και τα αρνητικά! Στα αρνητικά λοιπόν, θα βάζαμε την τιμή του που ξεκινάει κοντά στις 40.000 ευρώ και με αυτά τα χρήματα υπάρχει πληθώρα επιλογών εκεί έξω. Όμως μην ξεχνιόμαστε. Αγοράζεις και brand name με αυτό το αυτοκίνητο. Και αυτό είναι της Mercedes!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά MB C200 BlueTEC
Κινητήρας: 1.598 cc
Ισχύς: 136 PS στις 3.800 rpm
Ροπή: 30,6 kgm
Μετάδοση: Στους πίσω τροχούς
Κιβώτιο: Μηχανικό 6 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 218 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 9,7 sec
Μεικτή κατανάλωση: 4,2 lt/100 km (εργ.)
Εκπομπές CO2: 109 gr/km
Βάρος: 1.485 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.686/1.442/1.810 mm
Χώρος αποσκευών: 480 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 98 ευρώ
Τιμή: 38.970 € (με όφελος απόσυρσης)

Advertisement

Η δοκιμή έγινε με καύσιμα της Jet Oil