Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το ανανεωμένο Lexus ES 300h στην Ισπανία

Ελλάδα 3:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγούμε το ανανεωμένο Lexus ES 300h στην Ισπανία

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το ανανεωμένο Lexus ES 300h στην Ισπανία

ΔΟΚΙΜΕΣ

Η Lexus ανανεώνει το μεγάλο executive υβριδικό sedan της με μια σειρά διακριτικών αισθητικών αλλαγών και με την προσθήκη νέων τεχνολογιών ασφάλειας και άνεσης

Advertisement
Advertisement

Πίσω από την ανανέωση του Lexus ES κρύβεται η πρόθεση της Lexus να διατηρήσει το μεγάλο υβριδικό της sedan στο ανώτατο επίπεδο ανταγωνιστικότητας σε μια κατηγορία που ίσως να μην έχει μεγάλη εμπορική δυναμική αλλά σίγουρα αποτελεί ένα σημαντικό πεδίο για κάθε premium κατασκευαστή.

Αισθητικά μιλάμε σαφώς για ένα διακριτικό φρεσκάρισμα καθώς οι επεμβάσεις περιορίζονται στη μάσκα που έχει λιγότερα κάθετα στοιχεία και στην υιοθέτηση πιο στενών φωτιστικών σωμάτων όπως σε όλα τα σύγχρονα Lexus. Πιο ουσιαστική αλλαγή σε ότι αφορά τα φώτα είναι η υιοθέτηση τεχνολογίας φωτισμού LED τριπλής δέσμης με προσαρμοζόμενο έλεγχο υψηλής δέσμης. Νέας σχεδίασης είναι επίσης οι ζάντες 17’’ έως 19’’ ενώ η διαθέσιμη χρωματική παλέτα έχει εμπλουτιστεί με δύο επιπλέον νέες αποχρώσεις.

lexus es 300h

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό η μεγαλύτερη αλλαγή έρχεται από τη νέα οθόνη αφής 12,3’’ του συστήματος πολυμέσων η οποία μάλιστα έχει έρθει 112 mm πιο κοντά στον οδηγό και με κλίση 5 μοιρών προς το μέρος του για ευκολότερη πρόσβαση. Νέο είναι και το αναλογικό ρολόι που έχει κληροδοτηθεί από το μεγαλύτερο LS ενώ μαζί με τις νέες αποχρώσεις των επενδύσεων έχουν επανασχεδιαστεί και αρκετά χειριστήρια προς όφελος της εργονομίας.

Το σύστημα πολυμέσων εκτός από ταχύτερη λειτουργία και απόκριση διαθέτει διευρυμένες υπηρεσίες διασύνδεσης, έχει δυνατότητα ασύρματων ενημερώσεων και είναι συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay ενώ οι λάτρεις της μουσικής θα μπορούν στις πιο πλούσιες εκδόσεις να απολαύσουν το πανίσχυρο ηχοσύστημα Mark Levinson PurePlay με 17 ηχεία.

lexus es 300h

Advertisement

Μεταξύ των πιο σημαντικών αλλαγών είναι η αναβάθμιση των δυνατοτήτων του πακέτου ασφάλειας και υποβοήθησης Lexus Safety System +  που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων. Σε σχέση με πριν έχει προστεθεί μεταξύ άλλων η λειτουργία υποβοήθησης χειρισμών στο τιμόνι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, έχει βελτιωθεί το σύστημα αναγνώρισης λωρίδας χάρη στην ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης ενώ η ανταπόκριση του συστήματος Pre-Collision έχει βελτιωθεί αναγνωρίζοντας καλύτερα πλέον τους ποδηλάτες και τους πεζούς. Επιπλέον το Adaptive Cruise Control έχει αποκτήσει λειτουργία αυτόματης μείωσης της ταχύτητας στις στροφές ενώ υπάρχει δυνατότητα επιλογής ψηφιακών πλευρικών καθρεπτών με κάμερες οι οποίοι βελτιώνουν σημαντικά την ορατότητα στο πλάι και πίσω μειώνοντας τις νεκρές γωνίες.

lexus es 300h

Advertisement

Το ανανεωμένο ES 300h διατηρεί το ίδιο υβριδικό σύστημα με το απερχόμενο μοντέλο. Πρόκειται για την υβριδική μονάδα τέταρτης γενιάς της Lexus που αποτελείται από βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων και  ηλεκτροκινητήρα με συνολική απόδοση 218 PS Παρά το μέγεθος και το βάρος του αυτοκινήτου το υβριδικό σύστημα καταφέρνει μια εξαιρετική ενεργειακή διαχείριση πετυχαίνοντας συνδυασμένη κατανάλωση 5,2 lt / 100 km και εκπομπές CO2 από 119 g / km στον κύκλο WLTP.

Πάντως η Lexus έχει κάνει στοχευμένες επεμβάσεις και στο κομμάτι των δυναμικών προδιαγραφών ενισχύοντας μεταξύ άλλων την ακαμψία της πίσω ανάρτησης, αλλάζοντας την παραμετροποίηση της ενεργητικής ανάρτησης AVS (που συνοδεύει την έκδοση F-Sport) και αναβαθμίζοντας τα φρένα για υψηλότερη απόδοση και πιο γραμμική αίσθηση. Έτσι στην πράξη το ES 300h όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε στους δρόμους της Μαγιόρκας, έχει ενισχύσει τα ποιοτικά στοιχεία της δυναμικής συμπεριφοράς του.

Η κύλιση είναι εξαιρετικά άνετη και συνδυάζεται ιδανικά με την πολύ καλή ηχομόνωση διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον ξεκούραστο και ευχάριστο για τους επιβάτες. Παράλληλα το ES έχει αποκτήσει μια πιο αποτελεσματική δυναμική εικόνα με ακρίβεια και ομοιογένεια στον έλεγχο πλαισιώνοντας με αυτό τον τρόπο μια συνολικά αναβαθμισμένη παρουσία.

Advertisement

Το ανανεωμένο ES 300h είναι διαθέσιμο και στην χώρα μας με την τιμή εκκίνησης της έκδοσης Dynamic να κυμαίνεται στα 62.600 ευρώ.

lexus es 300h

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δοκιμή: Lexus UX 250h & UX 300e
Φήμη για «GR86» από τη Lexus
Ηλεκτρική αντεπίθεση από τη Lexus