Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε στις Άλπεις τη νέα Mercedes G-Class

Ελλάδα 21:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οδηγούμε στις Άλπεις τη νέα Mercedes G-Class

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε στις Άλπεις τη νέα Mercedes G-Class

ΔΟΚΙΜΕΣ

Τριάντα τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο της, η Mercedes-Benz G-Class παραμένει ένα σκληροπυρηνικό 4×4 που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου, χάρη και στις μικρές πινελιές εκσυγχρονισμού όπως αυτή του πρόσφατου facelift. Οδηγήσαμε την αναβαθμισμένη G-Class σε ορεινές διαδρομές στις γαλλικές Άλπεις, γύρω από το γραφικό χωριουδάκι Λα Κλουσάζ και να βιώσουμε την αίσθηση πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου που αναμφίβολα αποτελεί… φετίχ. Είναι ένα αυτοκίνητο για λίγους, είτε αυτό αφορά στα χαρακτηριστικά του, είτε στη τσέπη τους.

Advertisement
Advertisement

Οι αλλαγές σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά, είναι κυρίως στο εσωτερικό. Εξωτερικά υπάρχουν πλέον φώτα ημέρας LED εμπρός αλλά και νέου σχεδιασμού καθρέφτες. Επιπρόσθετες αναβαθμίσεις όπως οι τροχοί 20 ιντσών και η νέα γρίλια, συναντώνται στις εκδόσεις AMG. Όπως όμως είπαμε, στον εσωτερικό κόσμο η ανακαίνιση ήταν πιο εκτεταμένη. Το ταμπλό σχεδιάστηκε εκ νέου και έχει υιοθετήσει την εικόνα άλλων μοντέλων της μάρκας, με νέο πίνακα οργάνων και κεντρική κονσόλα, TFT οθόνη πολλαπλών ενδείξεων και άλλα πολλά.

Σε στρωμένο δρόμο, η νέα G-Class είναι πιο υπάκουη από ποτέ, εμπλουτισμένη και με σειρά ηλεκτρονικών βοηθημάτων όπως τα Distronic Plus, Parktronic και Blind Spot Assist.
Είναι όμως ένα θηρίο φτιαγμένο για εκτός δρόμου, για το βουνό, για εκεί που δεν υπάρχουν δρόμου για να είμαστε πιο ακριβείς. Η στρατιά των όπλων για να κατακτήσεις κάθε δύσβατη διαδρομή είναι ζηλευτή: μόνιμη τετρακίνηση, τρία διαφορετικά που κλειδώνουν στο σύνολο τους, άκαμπτος άξονας εμπρός και πίσω, κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων. Όλα αυτά συνεργάζονται για να οδηγήσουν τη G-Class εκεί που δύσκολα φαντάζεσαι πως μπορεί να πάει αυτοκίνητο.
[nggallery id=202]
Στη χώρα μας διατίθεται σε πέντε εκδόσεις. Η γκάμα να ξεκινά με την G350 BlueTEC που φορά ένα V6 τριών λίτρων diesel κινητήρα που αποδίδει 211 άλογα (αναλυτικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις αυτής της έκδοσης στον πίνακα). Σε ότι αφορά στους βενζινοκινητήρες, ο 5.5 lt V8 των 388 ίππων εφοδιάζει τόσο τη G500 όσο και G500 Cabrio.

Στη συνέχεια, έχουμε δύο εκδόσεις… AMG που όλοι καταλαβαίνεται πως αλλάζουν τις ισορροπίες και τα νούμερα. Αρκεί να σας πούμε ότι με κάθε βύθισμα του δεξιού ποδιού στο πεντάλ του γκαζιού, διαταράσσαμε για τα καλά τη γαλήνη των Άλπεων. Η G63 AMG έχει κάτω από το καπό των διπλά υπέρ-τροφοδοτούμενο V8 5.5 lt κινητήρα που βγάζει 544 άλογα ενώ η κορυφαία G65 AMG έναν επίσης twin turbo, V12 και 6.0 lt όμως, που φτάνει τα 612 άλογα και τα 1000 Nm ροπής! Όσο για επιδόσεις της κορυφαίας αυτής έκδοσης, η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ/ώρα ενώ τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 5.3 δευτερόλεπτα! Κυρία… με τα όλα της λοιπόν!

Advertisement
Advertisement

MERCEDES G-CLASS 350 BlueTEC
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρaς: 2987 cc
Ισχύς: 211 hp/3400 rpm
Ροπή: 540 Nm/1600-2400rpm
Μετάδοση: Μόνιμη τετρακίνηση
Κιβώτιο: 7G-TRONIC PLUS
Τελική ταχύτητα: 175 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 9,1 sec
Μεικτή κατανάλωση (l/100 km): 11.2 lt
ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2: 295 g/km
Βάρος: 2570 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4662/1760/1951mm
Χώρος αποσκευών: 450 lt &
Τιμή: 99.000€