Live Κίνηση
Περισσότερα
SUZUKI 2023

Suzuki S-Cross: Το υβριδικό SUV με ασυναγώνιστη τεχνολογία και επιδόσεις

Ελλάδα 14:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Suzuki S-Cross: Το υβριδικό SUV με ασυναγώνιστη τεχνολογία και επιδόσεις

SUZUKI 2023

Suzuki S-Cross: Το υβριδικό SUV με ασυναγώνιστη τεχνολογία και επιδόσεις

SUZUKI 2023

Η ελκυστική εμφάνιση και η απίστευτη πρακτικότητα του S-CROSS ενισχύονται ακόμα περισσότερο από την εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία της Suzuki, δημιουργώντας την κορυφαία επιλογή σε υβριδικό SUV για την ελληνική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας πίσω της μία μεγάλη παράδοση στην δημιουργία ξεχωριστών και πάντα επίκαιρων προτάσεων στα υβριδικά SUV η Suzuki φέρνει μία φρέσκια ιδέα στην σύγχρονη αγορά αυτής της κατηγορίας.

Το πολύ όμορφο και ξεχωριστό σε εμφάνιση S-CROSS αντιπροσωπεύει την κορυφαία έκφραση ενός μοντέρνου και ελκυστικού SUV, το οποίο πέρα από την εντυπωσιακή σχεδίαση και την κορυφαία λειτουργικότητα διαθέτει ένα μηχανικό υπόβαθρο το οποίο το αναδεικνύει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων της κατηγορίας του.

Κάτω από το τολμηρό και γεμάτο δυναμισμό αμάξωμα βρίσκεται σε πλήρη παράθεση όλη η κορυφαία τεχνολογία της Suzuki σε ό,τι έχει να κάνει με τους κινητήρες αλλά και με τα συστήματα μετάδοσης, μεταξύ των οποίων και το σήμα κατατεθέν της εταιρίας, την αυθεντική και καταξιωμένη τετρακίνηση ALLGRIP.

Advertisement
Advertisement

Η κορυφαία υβριδική τεχνολογία, όπως σε όλα τα υβριδικά αυτοκίνητα της Suzuki, δίνει το παρών και στο S-CROSS και μάλιστα σε δύο εκδοχές, μία mild hybrid και μία strong hybrid. Και στις δύο ο βασικός στόχος της Suzuki είναι να τονίσει τα οδηγικά χαρακτηριστικά του S-CROSS, με κορυφαίες επιδόσεις και πολιτισμένα χαρακτηριστικά απόδοσης. Και την ίδια στιγμή να εξασφαλίσει εξαιρετικές τιμές σε ό,τι έχει να κάνει με την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

S-CROSS με κορυφαία “mild” υβριδική τεχνολογία

Advertisement

Το ελαφρύ υβριδικό σύστημα της Suzuki είναι μία πολύ έξυπνη διάταξη, η οποία μεγιστοποιεί την εξοικονόμηση καυσίμου ενώ παράλληλα δρα υποβοηθητικά στον κινητήρα ώστε να αυξήσει την ισχύ του όταν χρειαστεί. Το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V SHVS αποτελείται από μία ηλεκτρογεννήτρια, μία μπαταρία ιόντων λιθίου των 48V και έναν μετατροπέα.

Το σύστημα αξιοποιεί την ενέργεια που ανακτάται από το φρενάρισμα και στην συνέχεια διατίθεται στον κινητήρα ώστε να βελτιώσει την απόδοσή του στις χαμηλές στροφές ή στην περίπτωση που απαιτείται μία έξτρα ισχύς σε φάσεις όπως μία προσπέραση.

Advertisement

Υπό κανονικές συνθήκες, και κυρίως στην κίνηση της πόλης, το σύστημα μειώνει αισθητά την κατανάλωση καυσίμου και λειτουργεί ενισχυτικά στον κινητήρα προσφέροντας πιο άμεση απόκριση στις χαμηλές στροφές. Παράλληλα, η ηλεκτρογεννήτρια βάζει τον κινητήρα σε λειτουργία ρελαντί κατά την φάση της επιβράδυνσης, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την κατανάλωση καυσίμου.

Ο κινητήρας που χρησιμοποιείται είναι ένας BOOSTERJET των 1,4 λίτρων άμεσου ψεκασμού με τurbo. Χάρη στον υπερσυμπιεστή με ξεχωριστό intercooler, το σύστημα άμεσου ψεκασμού, την βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR) και την δυνατότητα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων εισαγωγής, o κινητήρας της Suzuki είναι ιδιαίτερα αποδοτικός και με εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας.

Advertisement

O κινητήρας αποδίδει 129 ίππους και 235 Nm ροπής, αριθμοί που επιτρέπουν στο νέο υβριδικό SUV S-Cross να επιτυγχάνει κορυφαίες τιμές επιδόσεων, με το 0-100 χλμ/ώρα να ολοκληρώνεται σε 9,5 δευτερόλεπτα και την τελική του ταχύτητα να φθάνει στα 196 χλμ/ώρα. Όσο για την κατανάλωση, η μέση τιμή βρίσκεται στα 5,3 λτ/100 χλμ. με τις εκπομπές CO2 να είναι περιορισμένες στα 120 γρ/χλμ.

S-CROSS με ασυναγώνιστη “strong” υβριδική τεχνολογία

Η Suzuki δεν αρκείται σε αυτή την έκδοση και προσφέρει μία ακόμα πιο εξελιγμένη μορφή υβριδικής τεχνολογίας για το υβριδικό SUV S-CROSS. Η Strong Hybrid εκδοχή του SUV της εταιρίας βασίζεται σε έναν νέο κινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος έχει κορυφαία τεχνολογικά χαρακτηριστικά και εξελιγμένες τεχνολογίες έτσι ώστε να μειώνει στο ελάχιστο δυνατό την κατανάλωση αλλά και να είναι αποδοτικός και ευχάριστος στην καθημερινή οδήγηση.

Ο κινητήρας 1,5 DUALJET συνοδεύεται από ένα ισχυρό και συμπαγές υβριδικό σύστημα, που αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος αναλαμβάνει να υποβοηθά τον κινητήρα στο έργο του αλλά και να κινεί αμιγώς ηλεκτρικά το αυτοκίνητο σε ένα μεγάλο ποσοστό μιας διαδρομής, ιδίως μέσα στην πόλη.

Η έκδοση αυτή συνοδεύεται από ένα αυτόματο κιβώτιο AGS, το οποίο είναι ιδιαίτερα εξελιγμένο με άμεσες αλλαγές και την αίσθηση ενός χειροκίνητου, ενώ παράλληλα συμβάλλει και αυτό με την κλιμάκωσή του στην διατήρηση της κατανάλωσης σε χαμηλά επίπεδα.

Το υβριδικό SUV S-CROSS και με ALLGRIP λειτουργίες

Στα εξελιγμένα υβριδικά συστήματα των κινητήρων της γκάμας του Suzuki  S-CROSS έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που διαφοροποιεί το SUV της Suzuki από τον ανταγωνισμό και του δίνει ένα ανεκτίμητο συγκριτικό πλεονέκτημα για την κίνηση σε κάθε είδους έδαφος.

Πρόκειται για την διάταξη ALLGRIP, μία αυθεντική έκφραση της τετρακίνησης στην πιο καθαρή μορφή της, προσφέροντας στο S-CROSS ικανότητες που ξεπερνούν κατά πολύ τα δεδομένα των ανταγωνιστικών μοντέλων της κατηγορίας του.

Το σύστημα διαθέτει τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Auto, Sport, Snow και Lock) έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να επιλέξει την καλύτερη δυνατή απόδοση του συστήματος ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στον δρόμο και πάντα σε συνεργασία με τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της πρόσφυσης που διαθέτει το Suzuki S-CROSS.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο με τις επιλογές σε υβριδικούς κινητήρες όσο και με την αυθεντική του τετρακίνηση, το S-CROSS είναι μία κορυφαία επιλογή στην κατηγορία του, καθώς συνδυάζει καινοτόμες τεχνολογικές επιλογές με ένα υβριδικό SUV που ξεχειλίζει από σχεδιαστική αυτοπεποίθηση και δυναμισμό.

Με χώρους και ανέσεις για μία οικογένεια, με εξοπλισμό και ψηφιακές παροχές μεγαλύτερων κατηγοριών και με το όνομα της Suzuki σε ό,τι έχει να κάνει με την αξιοπιστία και την αντοχή στον χρόνο, το S-CROSS είναι ότι πιο ολοκληρωμένο μπορεί να επιλέξει ο Έλληνας καταναλωτής σε ένα σύγχρονο και απόλυτα ευχάριστο υβριδικό SUV των ημερών μας, που μπορεί να σταθεί επάξια τόσο σε διαδρομές εντός όσο και εκτός δρόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Nissan Qashqai 1.3 DiG-T 140 PS vs Suzuki S-Cross 1.4 2WD
Νέο Suzuki S-Cross: Δυνατότητες πέρα από τα όρια!
Suzuki S-Cross, για τα πάντα (+video)