Live Κίνηση
Περισσότερα
SUZUKI 2021

Suzuki S-Cross: Το αυθεντικό SUV με την τολμηρή σχεδίαση

Ελλάδα 6:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Suzuki S-Cross: Το αυθεντικό SUV με την τολμηρή σχεδίαση

SUZUKI 2021

Suzuki S-Cross: Το αυθεντικό SUV με την τολμηρή σχεδίαση

SUZUKI 2021

Με την ανανέωση του S-Cross η Suzuki καταφέρνει να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό αυτοκίνητο, κρατώντας την γνήσια off road φιλοσοφία της εταιρίας και προσφέροντας ένα μοντέρνο και ιδιαίτερα ελκυστικό σε εμφάνιση αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Από το 1970 η Suzuki, πολύ πριν οι άλλοι κατασκευαστές ανακαλύψουν την γοητεία των SUV, είχε καταφέρει να κάνει τα πρώτα της βήματα, δείχνοντας όχι μόνο την πρωτοποριακή της φιλοσοφία αλλά και την ικανότητά της να φτιάχνει αυτοκίνητα που θα μπορούσαν να αλλάξουν την ροή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μισό αιώνα αργότερα, η Suzuki έχει πίσω της μία τεράστια πορεία στα οχήματα πολλαπλών ρόλων κάθε είδους, από σκληροπηρυνικά off road τετρακίνητα, μέχρι σύγχρονα SUV με την πρακτικότητα και τις ανέσεις που απαιτεί η σύγχρονη αγορά.

Advertisement
Advertisement

Και μέσα σε αυτά έρχεται να προστεθεί η πιο ολοκληρωμένη και πολυσυλλεκτική μέχρι τώρα πρότασή της, το νέο S-Cross. ένα αυτοκίνητο με το οποίο θέλει να συνδυάσει έναν τολμηρό και μοντέρνο σχεδιασμό με τις κλασικές αξίες της μάρκας σε ό,τι αφορά τις κορυφαίες ικανότητες εντός και εκτός ασφάλτου.

Με το νέο S-Cross η Suzuki δεν ανανεώνει απλά την παρουσία της στην πιο δημοφιλή κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς των SUV. Aλλά παρουσιάζει ένα εντελώς νέο μοντέλο, μία νέα πρόταση για ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας το οποίο θα είναι ευέλικτο και λειτουργικό στις αστικές του μετακινήσεις και την ίδια στιγμή κορυφαίο σε απόδοση όταν χρειαστεί να κινηθεί σε δύσκολα εδάφη.

Advertisement

Η Suzuki θέλησε να παραμείνει πιστή στις βασικές αρχές της φιλοσοφίας ενός αυθεντικού SUV με τις χαρακτηριστικές αναλογίες και τις στιβαρές γραμμές. Και παράλληλα επιδίωξε να δημιουργήσει ένα τολμηρό design, το οποίο να ανταποκρίνεται στις αισθητικές απαιτήσεις ενός σύγχρονου καταναλωτή, προσφέροντας ένα πολύ όμορφο αμάξωμα σε συνδυασμό με εξαιρετική λειτουργικότητα και πρακτικές λύσεις.

Το νέο S-Cross χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή νέα μάσκα, η οποία προσδίδει έναν ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα, με στοιχεία από γνήσια SUV αλλά και μοντέρνες πινελιές. Η νέα αυτή μάσκα είναι σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, η οποία προσδίδει ξεχωριστό στιλ και δίνει μία επιβλητική χροιά στο εμπρός μέρος, Κάτι το οποίο τονίζεται ακόμα περισσότερο από την οριζόντια μπάρα από χρώμιο που διατρέχει όλο το εμπρός μέρος, τονίζοντας ακόμα περισσότερο τον δυναμισμό του νέου S-Cross.

Advertisement

Βασικό σχεδιαστικό στοιχείο του εμπρός μέρους είναι τα πολύ ξεχωριστά φώτα, τα οποία είναι τεχνολογίας LED και διαθέτουν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό μοτίβο που δένει άψογα με την υπόλοιπη μάσκα και τονίζουν στον μέγιστο βαθμό την μοντέρνα αισθητική του αυτοκινήτου.

Από το πλάι το S-Cross εμφανίζεται με γραμμές που ρέουν αβίαστα από το εμπρός προς το πίσω μέρος, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ελκυστικό προφίλ που εξυπηρετεί τόσο την αισθητική όσο και την πρακτικότητα. Τα τετραγωνισμένα φρύδια στους θόλους των τροχών παραπέμπουν άμεσα στις κλασικές σχεδιαστικές γραμμές ενός γνήσιου SUV, κάτι που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες σε ασημί χρώμα.

Advertisement

Εξίσου εντυπωσιακή με την εμπρός είναι και η πίσω όψη του νέου S-Cross με πολύ ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα και μία ενιαία διάφανη επιφάνεια να τα ενώνει μεταξύ τους, δημιουργώντας έτσι μία εικόνα πιο μεγάλου και πολυτελούς οχήματος. Πιο χαμηλά, μία προστατευτική ποδιά που ανεβαίνει μέχρι τον προφυλακτήρα, έρχεται να τονίσει ακόμα περισσότερο την διάσταση του αυθεντικού SUV που φέρνει το νέο S-Cross.

Mε μήκος στα 4,3 μέτρα, πλάτος στα 1,785 μέτρα και ύψος στα 1,583 μέτρα, το S-Cross είναι μέσα στα δεδομένα της κατηγορίας του συνδυάζοντας τις κομψές διαστάσεις με μεγάλη ευρυχωρία.  Χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,6 μέτρων και την εξαιρετική εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων, το νέο S-Cross είναι σε θέση να μεταφέρει με αρκετή άνεση έως και πέντε επιβάτες.

Ο χώρος των αποσκευών έχει ιδιαίτερα πρακτικό σχήμα με χωρητικότητα στα 430 λίτρα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για ασύμμετρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων σε ποσοστό 60:40 με αποτέλεσμα ο συνολικός χώρος φόρτωσης να μεγαλώνει πολύ περισσότερο, και μάλιστα με επίπεδο δάπεδο για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στην φόρτωση.

Σε κάθε περίπτωση, η Suzuki με το νέο S-Cross καταφέρνει κάτι μοναδικό. Από τη μια να εκσυγχρονίσει την εικόνα της στην κατηγορία δημιουργώντας ένα απόλυτα σύγχρονο και ελκυστικό αυτοκίνητο. Και από την άλλη να διατηρήσει την αίσθηση του αυθεντικού και του γνήσιου SUV που διατρέχει όλη την φιλοσοφία της ως εταιρία. Μία ιδανική συνύπαρξη αισθητικής και ουσίας, η οποία αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στα σύγχρονα προσιτά SUV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτές είναι οι τιμές του νέου Suzuki S-Cross στην Ελλάδα
Επίσημο: Το νέο Suzuki S-Cross (+video)
Το Suzuki Vitara έγινε και πλήρως υβριδικό (+τιμές)