Live Κίνηση
Περισσότερα
SUZUKI 2021

Suzuki S-Cross: Με κορυφαίο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας

Ελλάδα 10:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Suzuki S-Cross: Με κορυφαίο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας

SUZUKI 2021

Suzuki S-Cross: Με κορυφαίο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας

SUZUKI 2021

Συνδυάζοντας την ελκυστική εμφάνιση με μοναδικά οδηγικά χαρακτηριστικά και ικανότητες παντός εδάφους, το νέο Suzuki S-Cross εφοδιάζεται και με ένα υπερπλήρες σύνολο εξοπλισμού για την άνεση των επιβατών και την υποστήριξη του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο S-Cross η Suzuki έρχεται να ανανεώσει την παρουσία της στα σύγχρονα SUV παρουσιάζοντας ένα αυτοκίνητο που έρχεται να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες ενός σύγχρονου καταναλωτή, συνδυάζοντας δυναμική οδηγική συμπεριφορά με κορυφαία απόδοση σε κάθε είδους δρόμο, είτε στην άσφαλτο είτε off road.

Για να το επιτύχει αυτό, η Suzuki το εφοδιάσει με μία σειρά εξελιγμένων τεχνολογιών, τόσο στον κινητήρα όπου έχει ενσωματώσει ένα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα, όσο και στην μετάδοση, όπου υπάρχει η τετρακίνηση AllGrip Select, μία πρωτοποριακή ιδέα της Suzuki με αυξημένες δυνατότητες για κίνηση σε δύσκολα εδάφη.

Σε ένα τόσο σύγχρονο και μοντέρνο αυτοκίνητο, σημαντικό ρόλο παίζουν και όλα τα συστήματα για την υποβοήθηση του οδηγού και την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των επιβατών. Και σε αυτόν τον τομέα η Suzuki ακολουθεί την πάγια τακτική της που έχει και στα υπόλοιπα μοντέλα της, εφοδιάζοντάς το ακόμα και από την βασική του έκδοση με ότι πιο εξελιγμένο και αποτελεσματικό έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Ακολουθώντας την δέσμευσή της στο να προσφέρει τα κορυφαία επίπεδα συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας, η Suzuki φέρνει και στο S-Cross ένα πληθωρικό πακέτο τεχνολογιών που στόχο έχουν να κάνουν πιο άνετη αλλά και πιο ξέγνοιαστη την οδηγική εμπειρία μέσα στο ξεχωριστό SUV της εταιρίας.

Υπό την “ομπρέλα” συστημάτων Suzuki Safety Support βρίσκεται μία γκάμα από νέες και εξελιγμένες τεχνολογικές υλοποιήσεις, έτσι ώστε να κάνουν την οδήγηση πολύ πιο ασφαλή και διασκεδαστική.

Advertisement

Το νέο S-Cross διαθέτει τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας Suzuki Safety Support, αξιοποιώντας τις κάμερες και τους αισθητήρες, για να υποστηρίξει τον οδηγό στην οδήγηση αλλά και στον τομέα της ασφάλειας.

Advertisement

Aπό τα συστήματα αυτά ξεχωρίζουμε τα εξής:

  • Dual Sensor Brake Support (DSBS): Ανίχνευση με λέιζερ και κάμερα για το αν υπάρχει ενδεχόμενο σύγκρουσης εμπρός. Μόλις ανιχνευτεί το ενδεχόμενο σύγκρουσης με αυτοκίνητο ή πεζό, το σύστημα DSBS ειδοποιεί τον οδηγό ή ενεργοποιεί αυτόματα το σύστημα πέδησης.
  • Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop & Go: Το σύστημα Adaptive Cruise Control στο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων διαθέτει λειτουργία Stop & Go. Βοηθά την επιτάχυνση και την πέδηση διατηρώντας ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Σε περιπτώσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης, η λειτουργία Stop & Go είναι σε θέση να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο εντελώς ή όταν το προπορευόμενο όχημα ξεκινήσει πάλι να δώσει εντολή να ξεκινήσει και το S-Cross.

  • Πανοραμική κάμερα 360 μοιρών: Η προβολή 360 μοιρών βελτιώνει την ασφάλεια και την άνεση. Τέσσερις κάμερες (μπροστά, πίσω και δύο πλευρικά) προσφέρουν πληθώρα εικόνων, έτσι ώστε ο οδηγός να έχει καλύτερη εικόνα του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης και μιας εικόνας 3D για ασφαλή εκκίνηση, καθώς και μια εικόνα του οχήματος σε κάτοψη για ασφαλέστερη στάθμευση. Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη στην οθόνη ηχοσυστήματος 9”, η οποία περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό της έκδοσης GLX.
  • Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας: Η κάμερα ανιχνεύει την διαγράμμιση των δρόμων και σε ταχύτητες έως 60 χλμ/ώρα ειδοποιεί τον οδηγό ώστε το όχημα να μην παρεκκλίνει από την λωρίδα του.
  • Σύστημα αποφυγής αλλαγής λωρίδας: Σε ταχύτητες 65 χλμ/ώρα και άνω, όταν το σύστημα κρίνει ότι το αυτοκίνητο είναι ενδεχόμενο να βγει από την λωρίδα του, τον βοηθά αυτόματα να το επαναφέρει στην σωστή θέση, παρεμβαίνοντας και στο τιμόνι.
  • Προειδοποίηση εκτροπής: Σε ταχύτητες 60 χλμ/ώρα και άνω, η λειτουργία προειδοποίησης εκτροπής υπολογίζει την πορεία της κίνησης του οχήματος και ενημερώνει τον οδηγό με ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις σε περίπτωση παρέκκλισης του οχήματος που οφείλεται σε υπνηλία ή σε άλλες αιτίες.
  • Σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας: Με την χρήση της κάμερας γίνεται ανίχνευση των πινακίδων κυκλοφορίας, όπως τα όρια ταχύτητας. Οι ενδείξεις προβάλλονται μπροστά στον οδηγό και στην οθόνη μπορούν να εμφανιστούν και έως τρία οδικά σήματα ταυτόχρονα.

  • Σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου: Όταν ο οδηγός ενεργοποιεί το φλας και υπάρχει όχημα σε τυφλό σημείο ένα λαμπάκι στον εξωτερικό καθρέπτη τον προειδοποιεί με ειδική ένδειξη που αναβοσβήνει γρήγορα.
  • Σύστημα Hill Hold: Σύστημα που διευκολύνει την εκκίνηση στις ανηφόρες, μη επιτρέποντας στο όχημα να “τσουλήσει” προς τα πίσω.
  • Σύστημα υποβοήθησης οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας: Σύστημα που παρέχει εικόνα στον οδηγό για το τι γίνεται στο πίσω μέρος του οχήματος όταν προσπαθεί να βγει από μία θέση στάθμευσης. Οι αισθητήρες ανιχνεύουν τα οχήματα που βρίσκονται σε τυφλό σημείο και προειδοποιούν τον οδηγό ώστε να τα αποφύγει.
  • Εμπρόσθιοι και πίσω αισθητήρες στάθμευσης: Αισθητήρες τοποθετημένο πάνω στους προφυλακτήρες, οι οποίοι ανιχνεύουν εμπόδια και προειδοποιούν τον οδηγό με ηχητικά σήματα και γραφικά στην οθόνη πολυμέσων.
Advertisement

Αυτό το ιδιαίτερα πλούσιο πακέτο εξοπλισμού, μαζί με όλα τα υπόλοιπα συστήματα παθητικής ασφάλειας και ψηφιακής διασύνδεσης είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι βρίσκονται τα περισσότερα εξ αυτών διαθέσιμα και από την βασική έκδοση, κάτι που δείχνει την σημαντική δέσμευση της Suzuki στο να προσφέρει ασφαλή και valuei for money αυτοκίνητα στον σύγχρονο αγοραστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Suzuki Alto: Μοντέρνο και οικονομικό
Αυτές είναι οι τιμές του νέου Suzuki S-Cross στην Ελλάδα
Suzuki Drive ‘n Smile για ξέγνοιαστες αποδράσεις