Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα 5 πιο ακριβά αυτοκίνητα στο Monterey Car Week 2022 (+video)

Ελλάδα 8:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα 5 πιο ακριβά αυτοκίνητα στο Monterey Car Week 2022 (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα 5 πιο ακριβά αυτοκίνητα στο Monterey Car Week 2022 (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Μια από τις πιο σημαντικές εβδομάδες της διεθνούς σκηνής συλλεκτικών αυτοκινήτων ξεκινά, η Monterey Car Week στην Καλιφόρνια.

Advertisement
Advertisement

Αγώνες κλασικών αυτοκινήτων, Concours d’Elegance αλλά και κορυφαίες δημοπρασίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της εβδομάδας

Για πολλούς, το παγκοσμίου φήμης Pebble Beach Concours d’Elegance είναι το αποκορύφωμα, αλλά αυτό είναι ένα από τα πολλά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων πέντε δημοπρασιών: Broad Arrow στις 18 Αυγούστου, RM Sotheby’s και Mecum στις 18-20 Αυγούστου, Bonhams στις 19 Αυγούστου και Gooding & Company στις 19-20 Αυγούστου.

Advertisement
Advertisement

Συγκεντρώσαμε τα 5 καλύτερα και ακριβότερα αυτοκίνητα προς πώληση από όλες τις δημοπρασίες εκτός του οίκου Mecum, επειδή οι εκτιμήσεις του για τιμές των αυτοκινήτων δεν ήταν διαθέσιμες τη στιγμή της σύνταξης. Ακόμη και χωρίς τον οίκο Mecum, οι υπόλοιπες τέσσερις δημοπρασίες έχουν 146 αυτοκίνητα που προβλέπεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο δολάρια. Ας μετρήσουμε αντίστροφα στα 5 αυτοκίνητα που αναμένεται να επιτύχουν τις υψηλότερες τιμές στην Καλιφόρνια.

  1. 1938 Talbot-Lago T150-C SS Teardrop Coupe, 9-11 εκατ. ευρώ RM Sotheby’s

Αυτό είναι ένα από τα μόλις 11 coupe Teardrop σε στυλ New York, που κατασκευάστηκε από την Talbot-Lago μεταξύ 1937 και 1938 και το μόνο που κατασκευάστηκε για αγώνες. Το πλαίσιο 90117 ήταν εξοπλισμένο με πρόσθετα φώτα οδήγησης, μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου και μια εξωτερική τάπα πλήρωσης καυσίμου, μαζί με άλλες μετατροπές για αγώνες.

Advertisement

Κατασκευάστηκε από τους αμαξοποιούς Figoni et Falaschi και είναι 2 ίντσες χαμηλότερο και 4 ίντσες μακρύτερο από οποιοδήποτε άλλο coupe Teardrop, για καλύτερη αεροδυναμική. Αυτό το αυτοκίνητο κατασχέθηκε από τους Γερμανούς το 1942.  Το αγόρασε χωρίς κινητήρα και σε κακή κατάσταση ο συλλέκτης Herr A Becker από το Rangsdorf στο Βερολίνο, όπου παρέμεινε μέχρι το 1989.

Advertisement

Το 1996 βρέθηκε ο αυθεντικός κινητήρας του και πωλήθηκε στις ΗΠΑ, όπου ο Georg Lingenbrink από το Σαν Ντιέγκο, ξεκίνησε μια εξαετή αναπαλαίωση. Το 2006 μπήκε στη συλλογή Oscar Davis, από την οποία πωλείται από τον οίκο RM Sotheby’s στην Καλιφόρνια.

  1. Maserati 450S του 1958, 9-11 εκατ. ευρώ, RM Sotheby’s

Advertisement

Υπάρχουν μόλις 10 αυτοκίνητα Maserati 450S και αυτό είναι το προτελευταίο που κατασκευάστηκε (σασί 4509). Παραγγέλθηκε νέο μέσω της αντιπροσωπείας σπορ αυτοκινήτων του… Carroll Shelby για τον Jesse Rose. Ο Shelby το οδήγησε για λογαριασμό του και κατέκτησε με αυτό νίκες και πρωταθλήματα ταχύτητας.

  1. 1937 Mercedes-Benz 540K Special Roadster, 9-12 εκατ. ευρώ, RM Sotheby’s

Αυτό είναι ένα, από τα τρία μόλις, “επιζώντα” Special Roadster, και είχε αρχικά παραγγελθεί από τον βασιλιά Μοχάμεντ Ζαχίρ, Σάχη του Αφγανιστάν. Με το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το αυτοκίνητο αποθηκεύτηκε στην πρεσβεία του Αφγανιστάν στο Παρίσι, όπου παρέμεινε μέχρι το 1948. Στη συνέχεια ο βασιλιάς το έδωσε στον γαμπρό του, ο οποίος το έφερε στο Λονδίνο το 1950.

Το 1953 εντάχθηκε στη συλλογή του Vernon D Jarvis στη Φλόριντα, μαζί με πολλά άλλα κλασικά αυτοκίνητά που έγιναν τουριστική ατραξιόν. Το σημαντικό είναι πως δεν έχει γίνει ολική αναπαλαίωση του αυτοκινήτου το οποίο έχει ακόμη και τα γνήσια ελαστικά Dunlop.

  1. Bugatti Type 57SC Atalante 1937, 10-12 εκατ. ευρώ, Gooding & Co

Όλες οι Bugatti είναι ξεχωριστές, αλλά η Type 57SC Atalante είναι ένα κόσμημα ακόμη και για τα υψηλά πρότυπα της γαλλικής μάρκας. Κατασκευάστηκαν μόλις 42 και παρόλο που οι αγοραστές μπορούσαν να επιλέξουν ένα αμάξωμα από τους αμαξοποιούς: Vanvooren, Gangloff ή Corsica, τα πιο διάσημα μοντέλα είναι αυτά που σχεδίασε ο Jean Bugatti.

Εδώ πωλείται το μοντέλο με αριθμό πλαισίου #57523 και ο πρώτος του ιδιοκτήτης του ήταν ο έμπορος κρασιού και ποτών Alphonse Gandon. Ο Γάλλος επέστρεψε το αυτοκίνητο στο Molsheim για να του τοποθετήσει έναν υπερσυμπιεστή τύπου Roots, καθιστώντας το, ένα από τα πρώτα 57SC. Αυτή η Bugatti ήρθε στις ΗΠΑ γύρω στο 1959, και πέρασε από πολλούς ιδιοκτήτες, αλλά έχασε τον κινητήρα της.

Το 2005, το αυτοκίνητο και ο γνήσιος κινητήρας επανενώθηκαν υπό την ιδιοκτησία του Ray Scherr, ο οποίος ξεκίνησε την πιστή αναπαλαίωση του αυτοκινήτου. Μετά από επιπλέον έρευνα από ειδικούς της μάρκας αποκαλύφθηκε ότι είναι ένα από τα μόλις τέσσερα πλαίσια 57S με εργοστασιακό υπερσυμπιεστή.

  1. Ferrari 410 Sport Spider 1955, 25-30 εκατ. ευρώ RM Sotheby’s

Όπως θα καταλάβατε από την τιμή του αυτό είναι ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο. Είναι ένα από τα δύο εργοστασιακά Ferrari που κυκλοφόρησαν με τον κινητήρα V12 των 24 μπουζί 4,9 λίτρων και με αμάξωμα σχεδιασμένο από τον Scaglietti. Το οδήγησε ο Juan Manuel Fangio στον αγώνα τα 1000 χλμ. του Μπουένος Άιρες το 1956, και ο Carroll Shelby, για λογαριασμό του John Edgar. Ο Shelby κέρδισε περισσότερους αγώνες με αυτό το αυτοκίνητο από οποιονδήποτε άλλο, παίρνοντας οκτώ νίκες και 10 podium,

Tο οδήγησαν και οι: Phil Hill, Eugenio Castellotti, Masten Gregory, Richie Ginther, Jo Bonnier, Bruce Kessler, Jim Rathmann και Chuck Daigh. Ο Carroll Shelby είχε πει πως ο Enzo Ferrari είπε ότι ήταν η καλύτερη Ferrari που κατασκεύασε ποτέ. Έχει υπογραφή από τον Shelby και έτσι δεν είναι περίεργο που προβλέπεται να πουληθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στις δημοπρασίες του Monterey Car Week 2022.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο θα πουληθεί η μοναδική Ford Shelby Cobra Concept του 2004; (+video)
Ποια μπορεί να είναι μία Ferrari που αξίζει 10 εκατομμύρια;
Πόσο θα πουληθεί αυτή η συγκλονιστική Lamborghini Miura του 1969;