Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιά μπορεί να είναι μία Ferrari που αξίζει 10 εκατομμύρια;

Ελλάδα 4:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιά μπορεί να είναι μία Ferrari που αξίζει 10 εκατομμύρια;

ΝΕΑ

Ποιά μπορεί να είναι μία Ferrari που αξίζει 10 εκατομμύρια;

ΝΕΑ

Είναι η μια από τις μόλις 19 Ferrari 500 TRC Spider που κατασκευάστηκαν ποτέ, η τελευταία 4κύλινδρη της θρυλικής Ιταλικής εταιρείας και αναμένεται να φτάσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ τον Αύγουστο που θα δημοπρατηθεί.

Advertisement
Advertisement

Η RM Sotheby’s έχει την ευθύνη της δημοπρασίας για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο σημειώνεται πως είναι το προτελευταίο από τα 19 που κατασκευάστηκαν.

Το αυτοκίνητο πουλήθηκε στα τέλη του 1957 για δεύτερη φορά και τα επόμενα δύο χρόνια συμμετείχε σε μια σειρά αγώνων  στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του 12ωρου αγώνα στο Sebring του 1958 -ένας από τους διασημότερους αγώνες του είδους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μετά από αυτόν τον αγώνα, απέκτησε το χρώμα το οποίο βλέπουμε μέχρι και σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Από τις σημαντικότερες επεμβάσεις που έχει υποστεί το αυτοκίνητο ήταν η αντικατάσταση του αρχικού του κινητήρα (όταν εκείνος έβγαλε μια βλάβη) με ένα V8 σύνολο της Ford (!) κάτι που αντιστράφηκε και πάλι μετά από λίγα χρόνια. Έτσι έχει σήμερα κάτω από το εμπρός καπό του, ένα καινούργιο κινητήρα 2,0 λίτρων ίδιο με τον αυθεντικό, κατασκευασμένο από τη Ferrari. Η αξία του αυτοκινήτου αποτιμάται αυτή τη στιγμή από τα 8 έως τα 10 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που μένει να αποδειχτεί τον Αύγουστο, όταν και θα γίνει η δημοπρασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παράταση για Ferrari, McLaren και Aston Martin
Επίσημο: 135 εκατ. ευρώ για τη… Μόνα Λίζα των αυτοκινήτων
Τρέμε Enzo: H Ferrari βλέπει μεγάλα κέρδη στα ηλεκτρικά!