Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Bentley Continental GT Speed πάτησε άσφαλτο (video)

Ελλάδα 1:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Bentley Continental GT Speed πάτησε άσφαλτο (video)

ΝΕΑ

Η νέα Bentley Continental GT Speed πάτησε άσφαλτο (video)

ΝΕΑ

Στη νέα Continental GT Speed, ο 12κύλινδρος σε διάταξη W της Bentley στην τελευταία του εκδοχή, αποδίδει 659 ίππους και 91,8 kgm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγους μήνες, η Bentley παρουσίασε τη νέα Continental GT Speed, η οποία “φορά” τον περίφημο W12 κινητήρα και αποδίδει 24 ίππους περισσότερους.

Στη μέγιστη τιμή της ροπής υπάρχει «ισοπαλία» μεταξύ των παραλλαγών του μοντέλου και μόνο σε τελική ταχύτητα θα μπορούσε να πει κανείς πως δικαιολογεί το όνομά της η GT Speed, μια και εμφανίζει τα 335 χλμ./ώρα ως μέγιστη τιμή που μπορεί να δει ο οδηγός στο κοντέρ, σε αντίθεση με τα 333 χλμ./ώρα των άλλων εκδόσεων. Σύμφωνα με την Bentley, το 8άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι σημαντικά καλύτερο, με χρόνους απόκρισης στις αλλαγές να περιορίζονται στο μισό. Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχουν ακουστικές επισημάνσεις κατά την αλλαγή λειτουργίας και την εκκίνηση του κινητήρα. Η Bentley θέλει ο ήχος να είναι sport χωρίς όμως να είναι πολύ δυνατός στην GT Speed. Προκειμένου να βελτιωθεί η ευκολία κατά τη δυναμική οδήγηση, η Bentley όχι μόνο χρησιμοποιεί την τετρακίνηση αλλά εφαρμόζει και την τετραδιεύθυνση στο κορυφαίο της coupe.

Advertisement
Advertisement

Σε χαμηλές και μεσαίες ταχύτητες, οι πίσω τροχοί στρέφονται προς την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με τους εμπρός τροχούς, ενώ σε υψηλές ταχύτητες στρίβουν προς την ίδια με μέγιστη γωνία 5 μοιρών. Επιπλέον, η νέα Bentley Continental GT Speed θα πρέπει να ωφεληθεί από την άποψη της δυναμικής οδήγησης από το αναθεωρημένο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και του αντίστοιχου που ρυθμίζει την κατανομή της ροπής. Επιπλέον, υπάρχει ένα ηλεκτρονικό διαφορικό στον πίσω άξονα που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε Bentley, ενώ ανανεωμένη είναι και η πνευματική ανάρτηση. Η κορυφαία έκδοση δεν έχει γίνει ελαφρύτερη, καθώς έχει μείνει στα ίδια επίπεδα με την Continental GT W12. Ωστόσο, η επιλογή του προαιρετικού κιτ κεραμικών φρένων, εξοικονομεί λίγο βάρος στα σωστά σημεία του αυτοκινήτου.

Παρά τους μεγάλου δίσκους και τις αντίστοιχες δαγκάνες που μπροστά είναι δεκαπίστονες και πίσω τετραπίστονες, σε σύγκριση με τα συμβατικά φρένα συνολικά εξοικονομούνται 33 κιλά και χωρούν εξαιρετικά μέσα στις ζάντες των 22 ιντσών. Το δέρμα και το Alcantara που είναι σε αφθονία στην καμπίνα του αυτοκινήτου, δίνουν το στίγμα της πολυτέλειας και όπως συμβαίνει με όλες τις Bentley έτσι και εδώ, ο κάτοχος μπορεί να επιλέξει από ένα μεγάλο φάσμα προτάσεων για την ξεχωριστή παρουσία του δικού του αυτοκινήτου. Η Bentley έχει ήδη ανοίξει τα βιβλία παραγγελιών για τη νέα Continental GT Speed αλλά δεν έχει αναφερθεί σε τιμές. Οι παραδόσεις προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2021, συμπεριλαμβανομένης και της γερμανικής αγοράς. Για το μέλλον, μια ανοιχτή έκδοση αναμένεται αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί από την εταιρεία.

Advertisement

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
H Bentley τίμησε την παγκόσμια ημέρα ποίησης
Bentley Continental GT: Άγγελος ή δαίμονας; (VIDEO)
Πόσα supercars πουλήθηκαν στην Ελλάδα και ποια;