MIRROR

Σμπαράλια η Porsche 911 του Αλέξη Κούγια – Τι συνέβη (+video)

Ελλάδα 6:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σμπαράλια η Porsche 911 του Αλέξη Κούγια – Τι συνέβη (+video)

MIRROR

Σμπαράλια η Porsche 911 του Αλέξη Κούγια – Τι συνέβη (+video)

MIRROR

Πυρ και μανία ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος δήλωσε «να πάει στο δι@ολο το αυτοκίνητο» και έστρεψε τα βέλη του κατά της Εθνικής Οδού.

Advertisement
Advertisement

Διαλυμένος προφυλακτήρας, κονσερβοποιημένο καπό και σπασμένο παρμπρίζ. Αυτές είναι μερικές από τις ζημιές που υπέστη η Porsche 911 (997) του Αλέξη Κούγια, μετά από σοβαρό τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ο γνωστός ποινικολόγος στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, την περασμένη Παρασκευή.

Όταν συνέβη το τροχαίο, ο Αλέξης Κούγιας κατευθυνόταν προς τη Λάρισα προκειμένου να παρευρεθεί στην παρουσίαση του νέου προπονητής της ΑΕΛ, Ηλία Φυντάνη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο ποινικολόγος εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ας πάει στο δι@ολο το αυτοκίνητο. Μου έσωσε, όμως, τη ζωή. Είναι από τις περιπτώσεις που πρέπει κάνεις αγωγή και στην Εθνική οδό. Και στην κατασκευάστρια εταιρεία».

Advertisement
Advertisement

Εξήγησε, μάλιστα, πως κινούταν με χαμηλή ταχύτητα, γνωστοποιώντας περαιτέρω λεπτομέρειες για τα αίτια του συμβάντος: «Είναι ένα αυτοκίνητο 4×4, ίσως το ασφαλέστερο στην κατηγορία του. Πήγαινε με 2.500 στροφές, πρόσεξα πάρα πολύ. Στην ευθεία βρήκε λίμνη νερού και απογειώθηκε. Άρχισε να περιστρέφεται στον δρόμο, πρώτα βρήκε στο πίσω μέρος και ακολούθως έκανε μετωπική σύγκρουση με το διαχωριστικό».

Όπως πρόσθεσε, το αυτοκίνητό του είναι το ίδιο μοντέλο με αυτό που ενεπλάκη στο τραγικό συμβάν ο Mad Clip: «Το αυτοκίνητο είναι ακριβώς το ίδιο με του Mad Clip. Αν είχε δέντρο ή κολώνα και χτύπαγε πλάγια εκεί δεν έχεις ασφάλεια από αερόσακους και μπορείς να χάσεις τη ζωή σου». 

Ποιο ήταν το αυτοκίνητο του Αλέξη Κούγια

Advertisement

Πρόκειται για μια τετρακίνητη Carrera 4S που ενσωματώνει έναν 6κύλινδρο boxer 3,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 385 PS (6.500 σ.α.λ.) και 420 Nm ροπής (4.400 σ.α.λ.), με την κίνηση να φτάνει και στους τέσσερις τροχούς είτε μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων είτε μέσω ημιαυτόματου PDK.

Η επιτάχυνση του 1.540 κιλών διθέσιου μοντέλου στα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 4,7 δλ και η τελική αγγίζει τα 295 χλμ./ώρα.

Advertisement

Σχεδιαστικά διακρίνεται για τα στρογγυλά φώτα, την έντονα επικλινή οροφή, και το φαρδύτερο πίσω μέρος συγκριτικά με την 996.

Η παραγωγή της 997 ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2004, αρχικά με τις εκδόσεις Carrera και Carrera S, για να ακολουθήσουν οι 4-κίνητες εκδόσεις 4 Carrera και Carrera 4S, με τις οποίες συστηθήκαμε το 2005.

ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς θα σας φαινόταν μία αναβίωση της αξέχαστης Porsche 928;
Νέα Porsche Macan: Οι τιμές πώλησης
Η νέα Porsche Macan σε ένα Masterclass