Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

«Μήπως είμαι τρελός, μήπως τα’ χω χαμένα…»

Ελλάδα 5:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Μήπως είμαι τρελός, μήπως τα’ χω χαμένα…»

MIRROR

«Μήπως είμαι τρελός, μήπως τα’ χω χαμένα…»

MIRROR

Είναι ένα χειμωνιάτικο πρωί και η τελευταία μέρα του Νοέμβρη πριν από περίπου δύο χρόνια και δύο μήνες, όταν ο Νότης Σφακιανάκης εμφανίζεται στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί στον Εισαγγελέα.

Advertisement
Advertisement

Είχε συλληφθεί την προηγούμενη μέρα για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (δύο γραμμάρια κοκαΐνης) και αφού πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αφέθηκε ελεύθερος. Οι τηλεοπτικές κάμερες και τα φλας «στοχεύουν» τον μασκοφορεμένο -λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας- ερμηνευτή σε αυτό που αποδείχθηκε εκ των υστέρων, η τελευταία του δημόσια εμφάνιση.

Μετά από εκείνο το μουντό χειμωνιάτικο πρωινό ο αλλοτινός πρίγκιπας της νύχτας εξαφανίστηκε κυριολεκτικά, βάζοντας φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο μεγαλύτερο cancel της ελληνικής δισκογραφίας.

Η αυτοακύρωση του Νότη έφερε σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά μια ψυχολογική κατάρρευση, μια κατάθλιψη και μια απομόνωση από όλους και όλα. Εδώ και δύο και πλέον χρόνια ο ερμηνευτής δεν βγαίνει πλέον από τη νέα του κατοικία στο Λαγονήσι, ούτε για μια βόλτα με κάποιο από τα γρήγορα αυτοκίνητα του.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με ανθρώπους που μέχρι πρότινος ήταν μέσα στον πολύ στενό φιλικό και επαγγελματικό του κύκλο, οι οποίοι μίλησαν ανώνυμα για τον τραγουδιστή, ο Σφακιανάκης βιώνει την πιο δύσκολη στιγμή της προσωπικής του διαδρομής.

Φέρεται να υποφέρει από διάφορες φοβίες και ανασφάλειες, δεν μπορεί να συναγελάζεται με κόσμο ακόμη και σε ότι αφορά μια έξοδο με φίλους για ένα φαγητό σε κάποιο ταβερνάκι, ενώ εξακολουθεί να μην κοιμάται περισσότερο από τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ψυχολογική του κατάρρευση είναι τέτοια που εικάζεται ότι έχει αποστασιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό ακόμη και από την οικογένειά του, ειδικά μετά τον χωρισμό του από την Βρετανίδα σύζυγό του Κίλι. Αυτή με την οποία απέκτησε δύο παιδιά και περπάταγε παράλληλα στη ζωή για τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια, μέχρι την ρήξη του γάμου τους, απόρροια λένε πολλοί των πεπραγμένων του και των δηλώσεων του.

Advertisement

Η Κίλι βιώνει και αυτή έναν δικό της προσωπικό Γολγοθά παλεύοντας με τη σκλήρυνση κατά πλάκας και πριν λίγο καιρό ταξίδεψε στην Αγγλία για να υποβληθεί σε θεραπεία.

Advertisement

Ο Νότης σπάνια μιλάει μαζί της, όπως πολύ σπάνια φέρεται να μιλάει και με ανθρώπους που μέχρι πριν δυο χρόνια βρισκόταν σχεδόν καθημερινά, οι οποίοι  τώρα αδυνατούν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Στην περίπτωση του ο «αετός» όπως τον έχουν αποκαλέσει δεν προσγειώθηκε απλά άτσαλα τελευταία χρόνια, αλλά είναι βαριά πληγωμένος ψυχικά, τόσο λένε κάποιοι που να μην θέλει κανέναν δίπλα του με μοναδική εξαίρεση μια γυναίκα, με την οποία συγκατοικεί τον περισσότερο χρόνο.

«Στα μονοπάτια του καημού…»                    

Advertisement

Πρόσωπα που τον ξέρουν πολύ καλά λένε ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι στίχοι από ένα τραγούδι που έχει ερμηνεύσει μοναδικά ο Νότης, το «Γενέθλια» ταιριάζουν πολύ με αυτά που βιώνει: «Έτσι ξεκίνησα λοιπόν, έτσι ξεκίνησα, δεν με ρωτήσανε ζωή μα σε συνήθισα, σαν πληγωμένο αετόπουλο στο χώμα ψάχνω τη δύναμη να κρατηθώ ακόμα…».

Ο Νότης προσπαθεί να κρατηθεί μένοντας μακριά από όλους και όλα, κλεισμένος μέσα σε ένα σπίτι στο Λαγονήσι, από το οποίο δεν βγαίνει σχεδόν ποτέ και για κανένα λόγο. Όταν το κάνει θα πάει στην εντυπωσιακή κατοικία που έχτισε στην Ανάβυσσο, για λίγες ώρες ή λίγα 24ωρα απομονωμένος σε ένα δικό του δωμάτιο.

Η επικοινωνία μαζί του έχει καταστεί πλέον πολύ δύσκολη, λένε δικοί του μέχρι πρότινος άνθρωποι, αφού ο ερμηνευτής δεν έχει διάθεση να μιλήσει ούτε και σε συγγενικά του πρόσωπα, που θέλουν να μάθουν νέα του.

Η αδερφή του Πολυάννα σύμφωνα με τα όσα λέγονται από πολύ δικούς του ανθρώπους οι οποίοι μίλησαν υπό το πρίσμα της ανωνυμίας στο «ΘΕΜΑ», του τηλεφωνεί μάταια εδώ και πολύ καιρό για να μάθει νέα του.

Στενότατος συνεργάτης του, έχει να επικοινωνήσει πάνω από χρόνο, ενώ κάποια στιγμή πήρε απάντηση από τον τραγουδιστή με γραπτό μήνυμα, ένα μήνα μετά την κλήση που του είχε κάνει, το οποίο έγραφε: «Τώρα την είδα…».

Γιατρός με τον οποίο είναι χρόνια φίλοι -ο Νότης απεχθάνεται τους γιατρούς- τον έπεισε πέρυσι να κάνει κάποιες γενικές εξετάσεις, στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο τραγουδιστής μετέβη κάτω από άκρα μυστικότητα, τις έκανε και έφυγε αμέσως αλλά όταν βγήκαν τα αποτελέσματα του κάκου ο γιατρός προσπάθησε να τον βρει για να του πει κάποια πράγματα.

Ο Σφακιανάκης δεν απάντησε ποτέ στις κλήσεις του.

Η απώλεια και οι προτάσεις

Στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου ο παιδικός φίλος και κουμπάρος του Νότη από την Κω Πέτρος Καϊσερλής, φεύγει από την ζωή και ο τραγουδιστής είναι από τους πρώτους που ενημερώνεται. Το κακό νέο επιβαρύνει κι άλλο την κακή ψυχολογική του κατάσταση και αρχικά αποφασίζει να μεταβεί στο νησί που μεγάλωσε για να πει το τελευταίο αντίο στον κολλητό του.

Τελικά δεν εμφανίζεται ποτέ στην εκκλησία επιλέγοντας να στείλει ένα στεφάνι, κίνηση που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως αφού όλοι περίμεναν να τον δουν να αποχαιρετά έναν άνθρωπο με τον οποίο είχε σχέση ζωής. Δεν ήξεραν ή ίσως δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι ο Νότης έχει επιλέξει να «κλειστεί» ερμητικά στον εαυτό του τα τελευταία δύο χρόνια.

Είναι κι αυτό λένε γνώστες της υπόθεσης δείγμα της ψυχολογικής κατάρρευσης ενός ιδιαίτερου ερμηνευτή με ξεχωριστό ηχόχρωμα, που επέλεξε όμως να κινηθεί πάντα με γνώμονα ένα υπέρμετρο «εγώ», κυρίως από την στιγμή που χρίστηκε σταρ.

Παρά την αποκαθήλωση του η οποία είχε αρχίσει λίγα χρόνια πριν, ειδικά όταν εμφανίστηκε τιμητής της «Χρυσής Αυγής» ο Νότης έχει ακόμη πάρα πολλούς φανατικούς οπαδούς.

Πολύ γνωστός επιχειρηματίας που τον λατρεύει σκάφτηκε να τον προσεγγίσει για κάποιες εμφανίσεις πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά όταν μαθεύτηκε σε ένα στενό κύκλο ερμηνευτών που θα εμφανίζονταν στον ίδιο χώρο, εισέπραξε αρνητικά σχόλια για την ιδέα του.

Όλοι οι τραγουδιστές του είπαν ότι δεν έχουν κάτι προσωπικό με τον Νότη αλλά δεν θα εμφανίζονταν σε ένα χώρο που θα τραγουδούσε αυτός που αποθέωσε τους Χρυσαυγίτες, ουκ ολίγες φορές.

Ο επιχειρηματίας οπισθοχώρησε αλλά λίγους μήνες μετά έτερος συνάδελφος του προσέγγισε τον Σφακιανάκη για να εμφανιστεί σε γνωστό κέντρο που στεγάζεται στην Πειραιώς.

Ο Νότης το σκέφτηκε αλλά απάντησε αρνητικά, αφού δεν είναι έτοιμος ψυχολογικά να επιστρέψει, όχι στην παρούσα φάση τουλάχιστον, σε νυχτερινό κέντρο.

Το αυτό ισχύει και για την δισκογραφία, παρόλο που υπάρχουν τραγούδια που τον περιμένουν να τα ερμηνεύσει, αφού σύμφωνα με πληροφορίες δεν απαντάει στις κλήσεις από κορυφαίο στέλεχος της δισκογραφικής εταιρίας που ανήκει ο οποίος τον ψάχνει μήνες τώρα.

Τον ψάχνουν και αλλάζει αριθμό τηλεφώνου

Ο Νότης Σφακιανάκης σύμφωνα με τα όσα ακούγονται δεν θέλει να μιλάει  με ανθρώπους εδώ και πολύ καιρό, επειδή φέρεται να βιώνει μια κατάθλιψη, η οποία συνοδεύεται και από μια ψυχολογική κατάρρευση. Ακόμη και με τα παιδιά του, η επικοινωνία φέρεται να είναι πολύ αραιή σε ότι αφορά τον γιο του Απόλλωνα και σχεδόν ανύπαρκτη με την κόρη του Αφροδίτη.

Αλλάζει αριθμό τηλεφώνου πολύ συχνά, κάποιες φορές ακόμη και ανά μήνα, κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο ανθρώπους που τον ψάχνουν για σοβαρές προσωπικές του υποθέσεις.

Εις εξ αυτών προσπάθησε μάταια να τον εντοπίσει για σοβαρή οικονομική του υπόθεση, προκειμένου να την τακτοποιήσει για να μην έχει θέμα, αλλά ο τραγουδιστής δεν απάντησε ποτέ στις κλήσεις και τα μηνύματα του.

Μόνο μια γυναίκα είναι συνέχεια δίπλα του σε αυτή την χρόνια απομόνωση που άρχισε μετά τη σύλληψη του τον Νοέμβριο του 2020 και συνεχίζεται αδιάλειπτη, ενώ φέρεται να διακατέχεται από διάφορες φοβίες και ανασφάλειες, ακόμα και αγοραφοβία.

Και είναι αυτή η απόλυτα μοναχική στάση ζωής που έχει επιλέξει ο πάλαι ποτέ πρίγκιπας της νύχτας, που έχει κάνει φίλους και γνωστούς να αναρωτιούνται για την εξαφάνισή του.

Πρόκειται για ανθρώπους που γνωρίζουν την απέχθεια του Νότη στους ψυχολόγους, την οποία είχε εκφράσει και δημόσια, όπως έχει εκφράσει και τόσα άλλα, θεωρώντας ότι πάντοτε είχε δίκιο.

Φαίνεται ότι αυτές οι προσωπικές του εμμονές, οδήγησαν σταδιακά έναν εξαιρετικό τραγουδιστή αρχικά στην απομόνωση από τον χώρο και μετά σε έναν ψυχολογικό κατήφορο που τον βιώνει μακριά από κάθε κοινωνική συναναστροφή.

Πότε άρχισε όλο αυτό;

Λίγο καιρό μετά το ατυχές τέλος της συνεργασίας του με την Πάολα στο «Γκάζι Live» και αρκετές ώρες  πριν την έναρξη της συναυλίας ενός ξένου συγκροτήματος στον ίδιο χώρο μια εργαζόμενη στο event ανέβηκε να τσεκάρει το μπαρ στον εξώστη. Ο χώρος ήταν μισοφωτισμένος και η νεαρή κοπέλα καθώς περπάταγε, ένιωσε δίπλα της μια παρουσία να βαδίζει πλάι σε αυτήν και όταν γύρισε αντίκρισε τον Νότη Σφακιανάκη.

Ο τραγουδιστής χαμογελώντας της είπε τραγουδώντας: «Παράλληλα, περπατάμε παράλληλα, κι όλα είναι ακατάλληλα για να σμίξουμε πάλι…», πριν απομακρυνθεί από δίπλα της.

Τότε ο Νότης έμενε σε ένα διαμέρισμα που είχε ετοιμάσει ειδικά γι’ αυτόν ο Ηλίας Μαροσούλης μέσα στο νυχτερινό κέντρο που εμφανιζόταν με την Πάολα. Έμεινε εκεί και μετά την διάλυση του σχήματος, πιθανότατα επειδή όδευε στην περίοδο της απομόνωσης ένας άνθρωπος που ακόμη και τώρα δεν θα παραδεχθεί ποτέ του ότι έχει κάνει λάθος.

Κάτι που αν δεν είναι επικίνδυνο, είναι δείγμα ενός απόλυτου χαρακτήρα.

Κι αν από τα πρώτα βήματα της καριέρας του αυτός ο χαρακτήρας  διέθετε το ειδικό βάρος ενός σταρ που γνώρισε την καθολική αποδοχή, φαίνεται ότι δεν μπόρεσε ποτέ να τιθασεύσει την ημιμάθεια του γυμνασιόπαιδου από την Κω.

Αυτού το παιδιού, που παράτησε το σχολείο, όταν έμεινε στην Α΄ Γυμνασίου αλλά έμαθε να χειρίζεται άριστα την ελληνική γλώσσα, δυστυχώς για να πει πάρα πολλές φορές λάθος πράγματα.

Φίλος του που τον συνάντησε μόλις μια φορά τα τελευταία τρία χρόνια, τρόμαξε από την εικόνα ενός Νότη φανερά καταβεβλημένου που έχει επιλέξει την απομόνωση.

Πόσο θα κρατήσει αυτή;

Η απάντηση μόνο εύκολη δεν είναι για τον άνθρωπο που θα μπορούσε να μείνει στην κορυφή, αν δεν επέλεγε εκτός από το να τραγουδάει να υμνεί την δικτατορία του Παπαδόπουλου και να βυθιστεί σε μια θάλασσα άκρατου εγωισμού, άκρατου εθνικισμού και φανατικού ομοφοβισμού από την οποία δεν βγήκε ποτέ.

Τον περασμένο Νοέμβριο γιόρτασε ίσως τα πιο μοναχικά γενέθλια των εξήντα δύο χρόνων του, πιθανότατα χωρίς να έχει δίπλα του αγαπημένα πρόσωπα.

Το τραγούδι που θα ταίριαζε στην συγκεκριμένη ημέρα θα ήταν το «Σώμα μου» μια τεράστια επιτυχία του, ίσως επειδή κάποιοι από τους στίχους αντικατοπτρίζουν και την παρούσα ψυχολογική του κατάσταση: «Σώμα μου απόψε πάλι νίκησες, και την καρδιά μου πάλι λύγισες, καυτό σκοτάδι μέσα μου η μοναξιά, σώμα μου καημένο δεν σε ορίζω πια…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό το αυτοκίνητο τις ελκύει πολύ!
Τούρκος ναύαρχος βγάζει άχρηστο το αεροπλανοφόρο του Ερντογάν (+video)
Fortnite: Πρόστιμο-γίγας μισό δις στην Epic Games για το παιχνίδι της παράνοιας