Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Η νικήτρια που «κουζούλανε» το Big Brother

Ελλάδα 13:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νικήτρια που «κουζούλανε» το Big Brother

MIRROR

Η νικήτρια που «κουζούλανε» το Big Brother

MIRROR

Το κορίτσι με τις εκρήξεις που προτάθηκε δέκα φορές για να φύγει από τους συμπαίκτες της και έκοψε τελικά πρώτη το νήμα στον τελικό της Παρασκευής

Advertisement
Advertisement

Είναι μια συνηθισμένη μέρα στον Μεσαρά του Ηρακλείου, και σε ένα φτωχικό σπίτι, ένα κοριτσάκι παίζει μόνο του , αφού τα δυο μεγαλύτερα αδέρφια της είναι αγόρια. Η μικρή που είναι δυόμιση ετών φτάνει σε ένα μέρος όπου ένα μπουκάλι με ζωηρό χρώμα της κεντρίζει το ενδιαφέρον και αρχίζει να παίζει μαζί του, χωρίς να την αντιληφθεί κανείς. Όταν το ανοίγει τελικά πράττει το αυτονόητο για ένα παιδί. Πίνει μια γερή δόση από το υγρό και δευτερόλεπτα μετά αρχίζει να κλαίει σπαρακτικά, ενώ η χλωρίνη έχει αρχίσει ήδη να προκαλεί ζημιά στον οργανισμό της.

Μαζωνάκης: Το παιδί της νύχτας και οι ευαίσθητες χορδές του

Όταν οι γονείς της την μεταφέρουν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο έχει προσβληθεί από ειλεό και οι γιατροί που την εξετάζουν δεν αφήνουν περιθώρια. Λένε στους γονείς της να την βαφτίσουν γιατί πεθαίνει. Ο μπαμπάς της που είναι 23 χρόνια μεγαλύτερος από την μητέρα της δεν το διανοείται καν, αφού ήθελε σαν τρελός μια κόρη. Περιμένοντας στους διαδρόμους του νοσοκομείου προσεύχεται για την μικρή και βλέπει σε όραμα την Παναγία η οποία του λέει να την τάξει στον Άγιο Νικήτα και θα γίνει καλά. Τελικά η μικρή Άννα-Μαρία, το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας Ψυχαράκη σώζεται και τριάντα τρία χρόνια μετά, είναι τελικά από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η νικήτρια του Big Brother . Μόνο που για να συμβεί πέρασε πολλά, αυτό το κουζουλό πλάσμα που μεγάλωσε μαζί με άλλα τρία αγόρια σε μια αγροτική οικογένεια, που δεν περίσσευε τίποτε και ενίοτε το φαγητό μόλις που έφτανε για να καλύψει τις ανάγκες της.

Advertisement
Advertisement

Η αρχή της διαδρομής

Πριν από την Άννα-Μαρία είχαν προηγηθεί δύο αγόρια, ο Γιώργος και ο Χάρης, ενώ ο μπαμπάς Ψυχαράκης ανυπομονούσε να κάνει την κόρη. Η φαμίλια του ήταν μια αγροτική οικογένεια με θερμοκήπια μεν, φτωχή δε που σχεδόν πάντα είχαν τα πολύ βασικά ενώ η τουαλέτα ήταν έξω από το σπίτι και υπήρχε ένα υπνοδωμάτιο για όλους. Τους έλειπαν πράγματα πρώτης ανάγκης, όμως η 35χρονη πλέον κοπέλα τα έχει ξεχάσει, αφού μεγάλωσε σε ένα σπίτι με λίγα πράγματα αλλά πολύ αγάπη. Η ίδια έχει πει ότι δεν είχε ούτε ομπρέλα για τις βροχερές μέρες, πόσο μάλλον Barbie ή παιχνίδια που είχαν άλλα κορίτσια και σαν να μην ήταν αυτά αρκετά βιώνει και ένα πραγματικό δράμα.

Ο Ελληνας που πήρε 90.000.000 ευρώ από τους Κινέζους!

Το τέταρτο παιδί της οικογένειας, ο Αλέξης γεννιέται τυφλό και οι γονείς το φέρνουν άρον-άρον στην Αθήνα για εισαγωγή στο Νοσοκομείο «Παίδων» ώστε να υποβληθεί σε χειρουργείο.
Το παιδί δυστυχώς κολλάει μηνιγγίτιδα. Όσα χρήματα είχε συγκεντρώσει η οικογένεια από τα θερμοκήπια, εξανεμίζεται για την θεραπεία του μικρού Αλέξη, όμως το αδερφάκι της Άννας-Μαρίας καταλήγει τετραπληγικό. Όπως είπε η ίδια χρόνια μετά «ο Αλέξης δεν βλέπει, δεν περπατάει, δεν μασάει, αλλά πάντα χαμογελάει. Είναι ο φύλακας-άγγελος μας». Τι να σου κάνουν όμως τέτοιοι άγγελοι όταν δεν υπάρχουν άνθρωποι;  Είναι οχτώ χρονών κοριτσάκι όταν μια συγγενική οικογένεια από το χωριό κατηγορεί τους Ψυχαράκηδες για αδίκημα και παρότι στην εκδίκαση της υπόθεσης αθωώνονται ο θόρυβος και η κριτική της μικρής κοινωνίας του Μεσαρά συνεχίζονται.  Προκειμένου να αποφευχθεί η βεντέτα, η οικογένεια μέσα σε μια νύχτα, ξεσπιτώνεται και μετακομίζει στο Ηράκλειο όπου συνεχίζονται τόσο οι αναποδιές, όσο και οι δυσκολίες σε αυτή την νέα καθημερινότητα. Η μικρή που πηγαίνει πλέον στο Δημοτικό δεν είναι σαν τα άλλα παιδιά της πόλης, τα οποία την κοροϊδεύουν καθημερινά και την φωνάζουν «χωριάτα» και «φτωχιά». Η Άννα Μαρία στεναχωριέται αλλά δεν το δείχνει ενώ την ίδια στιγμή εξακολουθεί να φυλάει το χαρτζιλίκι της.  Δεν το σπαταλάει για ένα τοστ στο κυλικείο, αλλά το κρατάει μήπως χρειαστεί να ξοδευτεί από την οικογένεια τις επόμενες ημέρες. Στα δεκαπέντε της ο ειλεός την «επισκέπτεται» πάλι. Η Άννα Μαρία νοσηλεύεται ξανά για έναν ολόκληρο μήνα, έχει φτάσει να ζυγίζει μόλις 39 κιλά και υποστηρίζεται μηχανικά για να μείνει ζωντανή. Τα καταφέρνει και όταν επανέρχεται στην καθημερινότητα του σχολείου τελειώνει το Λύκειο με με 17.5. Ο πατέρας της που την υπεραγαπά προτίθεται να πουλήσει τις ελιές τους για να την σπουδάσει, όμως η νεαρή αρνείται κατηγορηματικά.

Advertisement

Η Ιταλία, το Ηράκλειο και η ζωή μετά

Επιλέγει την Νομική και φεύγει από την Ελλάδα για την Ιταλία και το Πανεπιστήμιο του Καμερίνο, έχοντας κερδίσει υποτροφία. Δεν την έχασε ποτέ στα 4 χρόνια των σπουδών της για να μην χρειαστεί να πληρώσουν τίποτα οι γονείς της. Μόλις παίρνει το πτυχίο της, μετακομίζει στην Ρώμη και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Σαπιέντζα όπου ξεκινάει μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο επειδή θέλει να ασχοληθεί με το Διπλωματικό Σώμα. Οι δικοί της στην στηρίζουν πολύ, αφού είναι μια οικογένεια πολύ ενωμένη με αυτή την κλασική ελληνική-ίσως «ασφυκτική»-αγάπη που εάν δεν έχεις τη δύναμη να την φρενάρεις μπορεί να σε φρενάρει αυτή. «Δεν υπάρχει όριο στην αγάπη μας» λέει η Άννα-Μαρία και όποιος έχει δει τοBig Brother, έχει δει σίγουρα και την κυρία Ελένη, την μητέρα της, μια υπερπροστατευτική μαμά όπως χιλιάδες άλλες.

Νότης Σφακιανάκης: Σώμα φτιαγμένο από πηλό

Advertisement

Επιστρέφει από την Ιταλία στην αρχή της κρίσης και το 2010 δικό της δικηγορικό γραφείο στο Ηράκλειο, νοικιάζει σπίτι, οδηγεί το παπάκι της, είναι ανεξάρτητη πια και ζει το όνειρό της! Το 2014, στις Δημοτικές Εκλογές κατεβαίνει υποψήφια… κρυφά από τους γονείς της αλλά χάνει κυρίως επειδή έβαλε το όνομά της στο ψηφοδέλτιο την τελευταία στιγμή! Τρία χρόνια μετά τα πράγματα για την δικηγόρο πλέον Άννα-Μαρία Ψυχαράκη αρχίζουν να μην πηγαίνουν καλά και η ψυχολογία της πέφτει σταθερά. Είναι η εποχή που παθαίνει μια μικρή κατάθλιψη και επιστρέφει στο πατρικό της κάνοντας ένα βήμα πίσω που την ρίχνει αρκετά όχι όμως τόσο ώστε να μην σηκωθεί ξανά. Το 2018, αποφασίζει να δει τα πράγματα αλλιώς, μετακομίζει στην Αθήνα και ξεκινά μαθήματα στην Σχολή Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1,επειδή θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά. Αρχίζει να δουλεύει και παίρνει τα πάνω της, ενώ κάνει την πρακτική της στην εκπομπή Rouk Zouk. Ένα χρόνο μετά κάνει το πρώτο της τηλεοπτικό πέρασμα στο Deal, όπου παίζει και κερδίζει 3800 ευρώ, ενώ το επεισόδιο είναι ανεβασμένο στο κανάλι που διατηρεί στο YouTube. Μέχρι στιγμής έχει σχεδόν μισό εκατομμύριο views.

Γιατί νίκησε

Advertisement

Το βράδυ της 29ης Αυγούστου όταν 16 παίκτες έμπαιναν στο σπίτι του Μεγάλου Αδελφού, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την πορεία, την εξέλιξη και εν τέλει τον θρίαμβο της Άννας Μαρίας Ψυχαράκη. Τότε θα μπορούσε να πει κάποιος πως φάνταζε ως outsider. Το τηλεοπτικό κοινό βλέπει μια δικηγόρο που θέλει να παντρευτεί και μοναδικός της καημός είναι να δημιουργήσει οικογένεια. Είναι χαριτωμένη, λίγο αδιάφορη, όχι πάντως όχι το κλασικό προφίλ παίκτριας ριάλιτι και αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο. Από την πρώτη εβδομάδα η Άννα Μαρία φρόντισε να κάνει το παιχνίδι δικό της και κάθε βράδυ οι τηλεθεατές περίμεναν να δουν «τι θα κάνει απόψε η Κρητικιά». Είναι πιθανόν μια ιδιαίτερη περσόνα, πολύ πιο ενδιαφέρουσα από άλλες που έχουν περάσει στα κατά καιρούς ριάλιτι στην Ελλάδα.  Κάποιοι επιμένουν ότι είχε στρατηγική άλλοι όχι αλλα στην τελική ελάχιστα πλέον νοιάζει το κοινό ή την νικήτρια. Η Κρητικά κατάφερε να μπερδέψει, να υπνωτίσει και εν πολλοίς, να κάνει το κοινό να την συγχωρέσει και να της δικαιολογήσει τα πάντα. Μόνο που η Άννα Μαρία δεν έχει πολλούς φίλους εκτός Big Brother. Στο παιχνίδι δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια φιλική σχέση μέσα στο σπίτι παρότι το προσπάθησε.

Κάρλα Μπρούνι: «Για την αγάπη έχουμε δωμάτιο με κλειδαριά και χοντρούς τοίχους»

Οι προθέσεις της ίσως να ήταν καλές, απαιτούσε όμως από τους γύρω της τυφλή αφοσίωση, κάτι που σε ένα ομαδικό παιχνίδι τακτικής με ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο δεν ήταν εφικτό. Με το παραμικρό παραστράτημα, δεν δίσταζε να τους την «πει» και να… χωρίσουν οι δρόμοι τους, ενώ προσέγγισε τους πάντες και είχε έναν καλό λόγο-κυρίως-για όλα τα κορίτσια του σπιτιού.
Πολύ γρήγορα όμως, δεν είχε καμία δίπλα της. Η αιώνια κόντρα με την τραγουδίστρια Σοφία– την οποία αποκαλούσε «νεράιδα» τις πρώτες ημέρες-αλλά και με την Ραμόνα σίγουρα θα μείνουν αξέχαστες στον κόσμο τις ατάκες που ανταλλάχθηκαν! Όποιος παρακολούθησε αυτές τις 15 εβδομάδες, σίγουρα αντιλήφθηκε πως να συγκατοικείς με την Ψυχαράκη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η Άννα Μαρία είναι… όπως ξυπνήσει.

Το τσαντήρι

Δεν μπορεί να κοιμάται σε δωμάτιο που έχει έστω και έναν άνδρα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει τον δικό της μικρόκοσμο σε ένα αυτοσχέδιο υπνοδωμάτιο δυο βήματα από τον νεροχύτη της κουζίνας. Κάποιοι αποκάλεσαν το «δωμάτιο» αυτό, τσαντίρι με τις δεκάδες σακούλες, σακουλίτσες… που είχε γεμίσει με διάφορα αντικείμενα από το σπίτι του ΒΒ! Έχουν δίκιο; Ίσως, ναι. Αλλά ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την φαντασία της; Σίγουρα κανείς. Αυτό το υπνοδωμάτιο ήταν και η αφορμή για την μεγαλύτερη έκρηξη απελπισίας από παίκτη σε ελληνικό ριάλιτι. Όταν της συζητήθηκε το ενδεχόμενο να το εγκαταλείψει και να επιστρέψει σε ένα από τα 2 υπνοδωμάτια του σπιτιού… η Άννα Μαρία λύγισε, δεν άντεξε, είδε στην απόφαση αυτή όλους τους συγκατοίκους της απέναντι της.Έτρεξε στον κήπο απελπισμένη και προσπάθησε με τα γυμνά της χέρια να διαλύσει την πόρτα του ΒΒ. Από εκείνη την στιγμή και μετά, περνούσε τον περισσότερο χρόνο στο καπνιστήριο (καπνίζει σχεδόν 2 πακέτα την ημέρα εκτός ΒΒ) μονολογώντας, τραγουδώνταςΞυλούρη, Χατζηδάκη και Θεοδωράκη.Εκρηκτικός χαρακτήρας η Άννα Μαρία, δεν μπορείς να την… συνεφέρεις με τίποτα όταν έχει νεύρα. Δεν πάει να είσαι ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ο Χάρης Βαρθακούρης, ο BigBrother…ακόμη και η μητέρα της! Άνετα κερδίζει τον τίτλο Τσακ Νόρις του BigBrother. Δέκα φορές βγήκε προτεινόμενη από τους συγκατοίκους της που έκαναν τα πάντα να την διώξου, αναμετρήθηκε με όλους τους συνδυασμούς και τους κέρδισε όλους.
Μέχρι το τέλος.

Πάνος Καλλίτσης-Έλενα Χριστοπούλου: Ο πόλεμος των Ρόουζ και η θυρίδα της οργής