Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | COTY 2023

PEOPLE

Απόστολος Βακάκης: Έδωσε 3.000.000 ευρώ για το σπίτι του Mr. Dogus στο Κολωνάκι

  • Διονύσης Θανάσουλας (dionthan@yahoo.gr)

Ο ισχυρός άνδρας της Jumbo αγόρασε την εντυπωσιακή 6όροφη κατοικία του Τούρκου μεγιστάνα που έχει «μπει» στον Αστέρα.


Λένε ότι ένα μυστικό παραμένει μυστικό όταν το ξέρουν μόνο δύο. Αν τυο μάθουν περισσότεροι είναι πλέον ζήτημα χρόνου να γίνει ευρύτερα γνωστό σε διάφορους κύκλους, πόσο μάλλον όταν αφορά μια αγορά ακινήτου στο Κολωνάκι, στην οποία εμπλέκονται δύο πολύ γνωστοί επιχειρηματίες. Ο πρώτος είναι ο Απόστολος Βακάκης ή Mr. Jumbo όπως τον αποκαλούν ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αγόρασε την εντυπωσιακή κατοικία του Φερίτ Σαχένκ της Dogus, γνωστός από τις επενδύσεις του στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Πρόκειται για έναν επιχειρηματία που έχει πολλούς φίλους στην Ελλάδα ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος.

Δείτε την πανάκριβη κατασχεμένη θαλαμηγό της οικογένειας Κουτσουλιούτσου

Το ακίνητο που «άλλαξε» χέρια είναι μια εντυπωσιακή πολυκατοικία έξι ορόφων επί της οδού I.Γενναδίου., κατασκευασμένη με την αισθητική της αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του ’50 που ευνοούσε τα μεγάλα και άνετα οροφοδιαμερίσματα. Το παρασκήνιο της αγοροπωλησίας επιμένει ότι η συμφωνία ανάμεσα στον Απόστολο Βακάκη και τον Φερίτ Σαχένκ, είχε ουκ ολίγες δυσκολίες, κυρίως σε ότι αφορούσε το τελικό τίμημα. Ο Έλληνας επιχειρηματίας η εταιρία του οποίου το 2019 είχε καθαρά κέρδη 151.100.000 ευρώ θεωρείται ένας από τους πλέον σκληρούς διαπραγματευτές στην αγορά. Έτσι παρόλο που ο βαθύπλουτος Τούρκος είχε δώσει 4.000.000 ευρώ πριν από πέντε χρόνια για να αγοράσει την συγκεκριμένη πολυκατοικία κατάφερε να την κάνει δική του με ένα τίμημα που έφτασε τα 3.000.000 ευρώ.

Ποιός αγόρασε τη βίλα του Φυντανίδη στην Τήνο για 1,86 εκατ. ευρώ;

Κάποιοι μάλιστα λένε ότι πιθανόν να έδωσε κάτι λιγότερο, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Σαχένκ τους τελευταίους μήνες πουλάει συνέχεια ακίνητα και ξενοδοχεία που ανήκουν στη Dogus, επισήμως λόγω αναρδιάθρωσης του χαρτοφυλακίου της εταιρίας. Όπως έγινε γνωστό πριν από πέρυσι είχε ήδη μπει πωλητήριο σε κάποια εκπληκτικά ακίνητα που ανήκουν στον Τούρκο επιχειρηματία, όπως το ξενοδοχείο Capri Palace, η Villa Borghese στην Ρώμη και το Grand Hyatt στην Κωνσταντινούπολη. Άμεσος ενδιαφερόμενος για τα προαναφερθέντα είναι η Dubai Holding, η κρατική εταιρία επενδύσεων του Εμιράτου και σύμφωνα με πληροφορίες οι συνομιλίες είναι συνεχείς, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να κλείσει το deal.

Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη:O πλειστηριασμός που σήμανε την αρχή του τέλους

Θυμίζουμε ότι η Dogus του Φερίτ Σαχένκ από το 2019 αποχώρησε από το Hilton, με τον Όμιλο ΤΕΜΕΣ να αυξάνει το ποσοστό της συμμετοχής της στο 51% του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας και το 49% να περνά στα χέρια εταιρείας συνδεδεμένης με τον Όμιλο Olayan, μέτοχο της ΤΕΜΕΣ. Σε ότι αφορά στον «Αστέρα Βουλιαγμένης», ο Σαχένκ δια του Ομίλου Dogus συνεχίζει να κατέχει το 33%, για το οποίο πάντως προσφάτως υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε σενάρια πώλησής του. Όσο για το ακίνητο-φιλέτο που είχε αγοράσει, θεώρησε σύμφωνα με το παρασκήνιο της πώλησης, ότι θα μπορούσε να πιάσει μια καλή τιμή, αφού βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του Κολωνακίου και η θέα από το ρετιρέ είναι εκπληκτική.

Ποιός Έλληνας εφοπλιστής έχει τις ακριβότερες βίλες;

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto