Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

NEO ΜΙΝΙ: Ανεβαίνει το επίπεδο της αίσθησης Go-kart

Ελλάδα 14:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

NEO ΜΙΝΙ: Ανεβαίνει το επίπεδο της αίσθησης Go-kart

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

NEO ΜΙΝΙ: Ανεβαίνει το επίπεδο της αίσθησης Go-kart

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το ΝΕΟ ΜΙΝΙ ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε τόσο αισθητικά όσο και μηχανικά.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τις στιλιστικές πινελιές και την “καθαρή” εικόνα του ΝΕΟΥ ΜΙΝΙ, το μικρό μοντέλο της φίρμας φέρει για πρώτη φορά καινοτομίες, που ενισχύουν ακόμα περισσότερα τα δυνατά “χαρτιά” του αυτοκινήτου.

Η απαράμιλλη οδηγική συμπεριφορά του ΜΙΝΙ αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο, χάρη στην προσθήκη των προσαρμοζόμενων αναρτήσεων.

Η άμεση απόκριση του κινητήρα στην παραγωγή ισχύος, η ακριβής κατευθυντικότητα, τα ισχυρά φρένα και οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων και της απόσβεσης που έχουν σχεδιαστεί για ενθουσιώδη οδήγηση είναι τα στοιχεία στα οποία βασίζεται η ευελιξία του MINI στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Μία νέα έκδοση προσαρμοζόμενης ανάρτησης (Adaptive Suspension), που διατίθεται για πρώτη φορά με μοντέλα MINI, επαναπροσδιορίζει τώρα τη χαρακτηριστική go-kart αίσθηση της μάρκας. Αυτή πετυχαίνει μία βέλτιστη ισορροπία μεταξύ σπορ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης μέσω της συνεχώς μεταβαλλόμενης απόσβεσης βάσει της συχνότητας των κραδασμών. Μια πρόσθετη βαλβίδα στην πλευρά τριβής αναλαμβάνει να εξομαλύνει τις απότομες και ακραίες τιμές πίεσης εντός του αμορτισέρ. Η απόσβεση ρυθμίζεται σε διάστημα μόλις 50 έως 100 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Advertisement

Ανάλογα με τη οδηγική κατάσταση και τις οδικές συνθήκες, οι δυνάμεις απόσβεσης μπορούν να μειώνονται μέχρι 50%. Αυτό βελτιώνει σημαντικά την οδηγική άνεση και συμπεριφορά όταν αντισταθμίζονται μικροανωμαλίες του δρόμου, διατηρώντας παράλληλα τα σπορ χαρακτηριστικά απόσβεσης όταν το όχημα στρίβει, για παράδειγμα. Η καινοτόμα τεχνολογία απόσβεσης διατίθεται για όλες τις εκδόσεις, πλην των MINI One First, MINI One και MINI Cooper SE.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Οι τιμές του ανανεωμένου MINI στην Ελλάδα
MINI: Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία
Η μοναδική Multitone οροφή του νέου MINI