Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αυτοκίνητα… ντροπή για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Ελλάδα 10:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτοκίνητα… ντροπή για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αυτοκίνητα… ντροπή για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ντροπιαστικές εκδόσεις για την εταιρεία ή απλά το κερασάκι στην τούρτα για την εικόνα και το όνομά της; Υπήρξαν κάποιες εκδόσεις που τράβηξαν την προσοχή, αφού είχαν το κάτι διαφορετικό. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Δείτε μερικές από τις πιο περίεργες ειδικές εκδόσεις που δημιουργήθηκαν ποτέ.

VOLKSWAGEN GOLF BON JOVI

VOLKSWAGEN-GOLF-BON JOVI-640

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να έχετε δει ένα εκατομμύριο Volkswagen Golf, αλλά η συγκεκριμένη version «ανήκει» στον Bon Jovi και αποτελεί μια ξεχωριστή έκδοση.

CHRYSLER IMPERIAL FRANK SINATRA

CHRYSLER IMPERIAL-FRANK SINATRA-640

Advertisement

Η έκδοση Chrysler Imperial Frank Sinatra ήταν σε μπλε χρώμα, για να ταιριάζει με το χρώμα των ματιών του Αμερικανού τραγουδιστή. Διαθέτει μια κονσόλα γεμάτη από κασέτες του Sinatra.

TOYOTA SPONGEBOB HIGHLANDER: TANKED EDITION

Advertisement

TOYOTA-SPONGEBOB-HIGHLANDER-TANKED EDITION-640

Η Toyota έβγαλε μια έκδοση αρκετά πρωτότυπη… το φορτηγό του Μπομπ Σφουγγαράκη, το οποίο αποκαλύφθηκε στη SEMA, το 2013. Πίσω από τα μπροστινά καθίσματα βρίσκεται μια δεξαμενή και μέσα σ’ αυτήν περίπου 115 ψάρια, τα οποία για να είναι ασφαλή υπάρχει σύστημα φιλτραρίσματος με φίλτρο UV, αποστειρωτής, ρυθμιστής θερμοκρασίας και σύστημα υπερχείλισης.

PORSCHE 911 FACEBOOK EDITION

Advertisement

PORSCHE 911-FACEBOOK EDITION-640

Για να γιορτάσει το Facebook τα 5.000.000 likes στη σελίδα του, η Porsche ζήτησε από τους fans να σχεδιάσουν τη δική τους τέλεια 911. Μετά από πέντε μήνες και αφού έλαβε υπόψιν τις απαντήσεις των οπαδών της, η Porsche παρουσίασε τελικά το όχημα, το οποίο ονόμασε Porsche 911 Carrera 4S Facebook Edition του 2014. Ο 3.8 lt εξακύλινδρος κινητήρας παράγει 430 ίππους, κάνει τα 0-100 σε 3,9 sec και έχει τελική ταχύτητα 300 km/h.

TRIUMPH TR7 COKE CAR

TRIUMPH TR7-COKE CAR-640

Το αυτοκίνητο αυτό ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ Triumph, Levi ‘s και Coca-Cola. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται το εσωτερικό του είναι ντυμένο με Levi’s τζιν ταπετσαρία! Επίσης, διαθέτει ένα ψυγείο 12 Volt στο χώρο αποσκευών, μια τηλεόραση στο ντουλαπάκι του συνοδηγού και μια πλήρους μήκους ηλιοροφή ασπίδα προστασίας.

FIAT 500 BARBIE

FIAT 500-BARBIE-640

Με αυτό το αυτοκίνητο γιόρτασε η FIAT τα 50α γενέθλια της γνωστής κούκλας. Τα καθίσματα είναι ντυμένα με μαλακά ασημί υφάσματα. Εκτός από το ροζ, το χρώμα κατατεθέν της Barbie, το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο σε 11 χρώμα με κόκκινη, κρεμ ή μαύρη οροφή.

MITSUBISHI I-MIEV HELLO KITTY

MITSUBISHI I-MIEV-HELLO KITTY-640

Η ειδική αυτή έκδοση της Hello Kitty ήταν διαθέσιμη σε δύο χρώματα, απαλό ροζ και κόκκινο με άσπρο, αλλά δεν ήταν προς πώληση. Την είδαμε στο καλοκαιρινό φεστιβάλ Sanrio, στο Τόκυο, το 2011.

RANGE ROVER EVOQUE SPECIAL EDITION WITH VICTORIA BECKHAM

RANGE ROVER-EVOQUE-SPECIAL EDITION-WITH VICTORIA BECKHAM-640

Τουλάχιστον 100.000 δολάρια κοστίζει αυτό το ματ γκρι Range Rover Evoque με μαύρη γυαλιστερή οροφή και λεπτομέρειες σε αντίστοιχο χρώμα. Η ειδική αυτή έκδοση αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο auto show του Πεκίνου, το 2012. Δεν ονομάστηκε από τη Victoria Beckham ή η Ειδική Έκδοση της Victoria Beckham, αλλά με τη Victoria Beckham, καθώς βοήθησε στο σχεδιασμό του.

ASTON MARTIN DB9 GT BOND EDITION

ASTON MARTIN-DB9 GT-BOND EDITION-640

Ο γάμος του James Bond με την Aston Martin ήταν από τους πιο πετυχημένους και για να το γιορτάσει η Aston Martin δημιούργησε μια DB9 GT Bond Edition. Μόνο 150 κατασκευάστηκαν και κάθε περιορισμένη έκδοση είναι εξοπλισμένη με αποκλειστικές προδιαγραφές, το σήμα 007 και θεματικά αξεσουάρ του Bond κατά παραγγελία. Με 540 ίππους στη διάθεσή της και 6.0 lt V12 κινητήρα είναι ικανή να κάνει τα 0-100 σε 4,4 sec, έχοντας τελική ταχύτητα 295 km/h.