Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι μάρκες που «καλπάζουν» στην ελληνική αγορά

Ελλάδα 0:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι μάρκες που «καλπάζουν» στην ελληνική αγορά

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι μάρκες που «καλπάζουν» στην ελληνική αγορά

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Με τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της χώρας μας να σημειώνουν αύξηση συγκριτικά με πέρυσι, έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιες είναι οι εταιρείες εκείνες που σημειώνουν τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης, τραβώντας προς τα εμπρός την αγορά.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας συμπληρώσει ήδη 6 μήνες μέσα στη φετινή χρονιά οι πωλήσεις νέων μοντέλων της χώρας μας έχουν φθάσει στα 65.557 αυτοκίνητα, εμφανίζοντας αύξηση 5,2% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 και συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία της τελευταίας 7ετίας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αισιοδοξίας, υπάρχουν λοιπόν κάποιες μάρκες που εμφανίζουν σημαντική αύξηση στις πωλήσεις τους σε σχέση με την περσινή χρονιά, καταφέρνοντας να βρουν αυτό που ζητά ο Έλληνας σύγχρονος αγοραστής αυτοκινήτου. Ας τις δούμε παρακάτω με τη σημείωση πάντα ότι τα παρακάτω στοιχεία αφορούν σε μάρκες που έχουν συμπληρώσει μέσα στο 6μηνο πάνω από 400 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων (Top20 της αγοράς).

Πρώτη και καλύτερη λοιπόν η Audi, η οποία με 2.091 πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο, σημειώνει ήδη αύξηση 36,2% συγκριτικά με τις 1.535 πωλήσεις του αντίστοιχου διαστήματος του 2018. Η επιτυχία αυτή της γερμανικής εταιρείας οφείλεται στην πολύ καλή πορεία φέτος της νέας γενιάς του Q3, αλλά και στην επιτυχία των Q2 και A3.

Advertisement
Advertisement

Πολύ καλά τα πηγαίνει φέτος και η Hyundai, που έχει συμπληρώσει ήδη 4.553 πωλήσεις, εμφανίζοντας αύξηση 31,4% σε σχέση με το 2018. Πιο δημοφιλές μοντέλο της εταιρείας είναι το i20, ενώ τα i10 και Kona σημειώνουν και αυτά πολύ καλά νούμερα πωλήσεων.

Αύξηση άνω του 30% (30,2%) εμφανίζει το 2019 η Citroen, με τη γαλλική μάρκα να έχει σημειώσει ήδη 4.032 πωλήσεις, έναντι 3.098 πέρσι. Η γαλλική εταιρεία έχει στηριχτεί κυρίως στην πολύ καλή πορεία που σημειώνει το C3, το οποίο είναι ένα από τα best-seller μοντέλα της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, αλλά και στα C1 και C3 Aircross.

Advertisement

Από εκεί και κάτω, ανεβασμένα νούμερα πωλήσεων σημειώνει φέτος η Opel, που έχει αυξήσει κατά 17,4% τις πωλήσεις της συγκριτικά με πέρυσι (4.804 έναντι 4.092 αυτοκίνητα), με το Corsa να είναι το δεύτερο πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο της αγοράς. Η Dacia με τη σειρά της, με 929 φετινές πωλήσεις «τρέχει» ήδη με αύξηση 17,2% σε σχέση με πέρυσι, έχοντας ως κύριο όπλο στη φαρέτρα της τη νεότερη γενιά του Duster. Τέλος, αύξηση πάνω από 15% σημειώνει και η Peugeot (+15,3%), η οποία θυμίζουμε ότι είναι και η 2η πιο δημοφιλής μάρκα συνολικά της αγοράς.

Advertisement