Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η Marilyn και τα αυτοκίνητα

Ελλάδα 15:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Marilyn και τα αυτοκίνητα

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η Marilyn και τα αυτοκίνητα

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η Marilyn Monroe  γεννήθηκε με το όνομα Norma Jeane Mortenson την 1η Ιουνίου του 1926.

Advertisement
Advertisement

Ηθοποιός, τραγουδίστρια και μοντέλο, αλλά πάνω από όλα το απόλυτο σύμβολο του σεξ.

Στις 5 Αυγούστου του 1962 η οικονόμος της βρήκε την Marilyn Monroe να κείτεται γυμνή στο κρεβάτι της με ένα άδειο μπουκάλι από υπνωτικά χάπια «Nembutal» στο πλευρό της. Ήταν μόλις 36 ετών. Ο ιατροδικαστής, που κλήθηκε να γνωματεύσει για τις συνθήκες του θανάτου της, αποφανθεί ότι επρόκειτο πιθανότατα για αυτοκτονία.

Advertisement
Advertisement

Ο φημολογούμενος ερωτικός δεσμός της, όμως, με τον John F. Kennedy και οι αντιδράσεις από το περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου κάνουν πολλούς, ακόμα και σήμερα, να πιστεύουν ότι ο φάκελος «Marilyn» δεν έπρεπε να κλείσει με την ένδειξη «αυτοκτονία». Κάποιοι είπαν ότι η Monroe δεν είχε καμία πρόθεση να αυτοκτονήσει, αλλά πήρε κατά λάθος μια υπερβολική δόση υπνωτικών. Ακόμα περισσότεροι υποστήριξαν ότι ένα τρίτο πρόσωπο της χορήγησε τη μοιραία δόση. Η αλήθεια δεν μαθεύτηκε ποτέ. Μέσα στο αυτοκίνητό της, το Ford Thunderbird του 1957, βρήκαν περισσότερες από 100 κλήσεις στάθμευσης και ηρεμιστικά χάπια.

 

Advertisement

Παρά το θλιβερό τέλος, η Marilyn Monroe άφησε μια μόνιμη εντύπωση στον κόσμο. Θεωρείται ως ένα από τα πρωτότυπα μοντέλα pin-up και είχε ένα στιλ που αγαπιέται ακόμα και σήμερα. Η ζωή της αφορούσε τη λάμψη και την αίγλη, αλλά αγαπούσε επίσης τα αυτοκίνητα.

1956 Ford Thunderbird

Advertisement

Το τελευταίο της αυτοκίνητο ήταν αυτό που αγαπούσε περισσότερο. Όταν η υποκριτική καριέρα της Monroe άρχισε να απογειώνεται, αγόρασε στον εαυτό της κάτι για να το γιορτάσει. Αυτό το δώρο στον εαυτό της ήταν ένα Ford Thunderbird του 1956, το οποίο οδήγησε για πρώτη φορά λίγο μετά την εμφάνισή της στο «The Seven Year Itch».

Η Marilyn είχε το αυτοκίνητο για σχεδόν μια δεκαετία, μάλιστα ήταν το όχημα με το οποίο πήγε στο γάμο της με τον Arthur Miller. Το χάρισε το 1962 στον δάσκαλο υποκριτικής της, Jason Strasberg. Αυτό το αυτοκίνητο βγήκε σε δημοπρασία το 2018 και έφτασε στην τιμή των 490.000 δολαρίων. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα κανονικό Ford T-Bird του 1956 έχει ενδεικτική τιμή δημοπρασίας περίπου 75.000 δολάρια, είναι δίκαιο να πούμε ότι η Marilyn έχει ακόμη δύναμη.

Cadillac Series 62 Cabrio 1954

Advertisement

Οι διασημότητες είναι αρκετά τυχερές. Συχνά οι εταιρίες τους κάνουν δώρο πράγματα, που είναι ακριβά. Η Marilyn Monroe ήταν δημιουργός των τάσεων και έγινε η πρώτη διασημότητα που υποστήριξε ένα άρωμα, το Chanel No.5, στη δεκαετία του 1950 .

Σε αντίθεση με τις σημερινές stars, η Monroe φέρεται να το έκανε, δωρεάν. Όμως η Monroe πήρε μία Cadillac Series 62 Convertible του 1954 για να εμφανιστεί στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του Jack Benny. Η εμφάνιση της Monroe στην κωμική σειρά τη δεκαετία του 1950 βοήθησε στην αύξηση της τηλεθέασης, οπότε ο Benny έπρεπε να βρει έναν τρόπο να δείξει την ευγνωμοσύνη του.

1953 Cadillac Series 62 Eldorado Convertible

Δύο από τις μεγαλύτερες δυνάμεις των showbusiness… συγκρούστηκαν όταν η Marilyn Monroe συνάντησε τον σταρ του baseball, Joe Dimaggio. Το ζευγάρι, παντρεύτηκε το 1954. Κατά τη διάρκεια του δεσμού τους, ο Dimaggio πιστεύεται ότι χάρισε στη Monroe μία Cadillac Series 62 Eldorado του 1953.

Δυστυχώς, το ζευγάρι δεν άντεξε και μόλις ένα χρόνο μετά τον γάμο, χώρισαν. Φαίνεται ότι δεν υπήρχε αγάπη μεταξύ του DiMaggio και της Monroe, αφού η σταρ του Χόλιγουντ ξαναπαντρεύτηκε μόλις ένα χρόνο αργότερα, αυτή τη φορά με τον θεατρικό συγγραφέα Arthur Miller.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι οδηγούσε η Marilyn Monroe;
Η Kendall Jenner ως Marilyn Monroe (vid)
H Ρία Αντωνίου σε ρόλο Merilin Monroe