Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Τι οδηγούσε η Marilyn Monroe;

Ελλάδα 21:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι οδηγούσε η Marilyn Monroe;

Men + Speed

Τι οδηγούσε η Marilyn Monroe;

Men + Speed

Σε λίγο καιρό επρόκειτο να γίνει δημοπρασία στο οίκο Julien’s Auctions, μία από τις πιο μεγάλες δημοπρασίες που ονομάζεται Dubbed as Icons & Idols. Εκεί θα υπάρχουν πολλά αντικείμενα που ανήκαν σε διάφορους θρύλους του Χόλιγουντ. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα αντικείμενα που θα δημοπρατηθεί είναι το αυτοκίνητο της Marilyn Monroe, ένα Raven Black Ford Thunderbird του 1956. Το Thunderbird αυτό ανήκε στη Monroe από το 1955 έως το 1962. Λίγο μετά την απόκτηση του αυτοκινήτου, παντρεύτηκε τον διάσημο θεατρικό συγγραφέα Arthur Miller. Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι οδήγησε το Thunderbird στην πολιτική τελετή γάμου τους στις 28 Ιουνίου 1956 και πιθανότατα πήγαν με αυτό και στον γάμο τους στις 30 Ιουνίου 1956.

Η Monroe κατείχε το Thunderbird μέχρι το 1962 και μετά το έδωσε ως δώρο στον John Strasberg, τον γιο του ενεργού προπονητή της Lee Strasberg και της συζύγου του Paula. Αυτό έγινε λίγους μήνες πριν από τον τραγικό θάνατο της Marilyn τον ίδιο χρόνο.

Είναι η πρώτη γενιά του Thunderbird, είναι ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο, το οποίο κυκλοφόρησε στην αγορά ως ένα μοντέλο πολυτελείας. Κάτω από το καπό του κρύβεται ένας V8 225 ίππων κινητήρας με μέγιστη ταχύτητα 182km/h. Δεν είναι πολύ για τα σημερινά δεδομένα, αλλά για το 1955 αυτοί οι αριθμοί ήταν εντυπωσιακοί.

Advertisement
Advertisement

marilyn-monroe-ford-thunderbird-b640

Η εκδήλωση δημοπρασιών Hollywood Icons & Idols θα πραγματοποιηθεί στις 16-17 Νοεμβρίου 2018 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Η αναμενόμενη τιμή του αυτοκινήτου κυμαίνεται από 300.000$ έως 500.000$.

marilyn-monroe-ford-thunderbird-640 marilyn-monroe-ford-thunderbird-a640 marilyn-monroe-ford-thunderbird-c640

Advertisement

 

 

Advertisement