Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι 14 καλύτερες κινηματογραφικές σκηνές σε αυτοκίνητο (+video)

Ελλάδα 19:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι 14 καλύτερες κινηματογραφικές σκηνές σε αυτοκίνητο (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι 14 καλύτερες κινηματογραφικές σκηνές σε αυτοκίνητο (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επηρεασμένοι από την τηλεοπτική σειρά «The Kominsky Method» και τις συζητήσεις των δύο ηρώων μέσα στην πολύτιμη Mercedes-Benz 280 SE Cabriolet θυμόμαστε μερικές κλασικές κινηματογραφικές σκηνές, που εκτυλίχθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Κρίσιμοι για την πλοκή διάλογοι, κινήσεις, αποκαλύψεις, διασκέδαση και… εγκλήματα. Όλα μέσα σε ένα αυτοκίνητο γιατί τα τετράτροχα είναι μέρος κάποιων ταινιών αλλά και της ζωής μας

Τα κυνηγητά με αυτοκίνητα συνήθως «κλέβουν την παράσταση» στα φιλμ ή τις τηλεοπτικές σειρές και στα άρθρα που γράφονται για αυτά. Με αφορμή την τηλεοπτική σειρά «Η μέθοδος Κομίνσκι» θυμόμαστε τις κλασικές σκηνές από ταινίες, που διαδραματίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητα. Φιλοσοφικές συζητήσεις, συμπεράσματα, humor, suspense, συμβολισμοί αποφάσεις ζωής ή θανάτου.

  1. «The Kominsky Method» (Η μέθοδος Κομίνσκι 2018)

Ο Sandy Kominsky (Michael Douglas) οδηγεί μία Mercedes-Benz 280 SE Cabriolet (W111), του 1969 μέσα στην οποία αντιμετωπίζει ή και λύνει τα περισσότερα προβλήματά της ζωής του. Μαζί του (ως την 3η σεζόν) ο σαρδόνιος, φίλος του Norman Newlander, τον οποίο υποδύεται ο Alan Arkin. Ο Michael Douglas υποδύεται έναν ηθοποιό, ο οποίος μετά τις ημέρες δόξας του, έχει γίνει δάσκαλος υποκριτικής. Ο καλύτερος φίλος και ατζέντης του χάνει τη γυναίκα του από καρκίνο, γεγονός που κάνει και τους δύο να αμφισβητούν την ύπαρξή τους καθώς συνεχίζουν την ζωή τους μέσα από επιλογές και φυσικά παλιές και νέες σχέσεις.

Advertisement
Advertisement

  1. On the Waterfront Το λιμάνι της αγωνίας (1954)

Η καλύτερη σκηνή που γυρίστηκε σε αυτοκίνητο (σε ένα De Soto Custom του 1950) ανάμεσα στον Marlon Brando (πρώην Boxer) και το αδερφό του (στην ταινία) Rod Steiger. Ο μονόλογος / ξέσπασμα έλεγε: «Δεν με κατάλαβες θα μπορούσα να είμαι κάποιος, θα μπορούσα να είμαι ένας πρωταθλητής αντί για να είμαι ένας αλήτης, ο οποίος στην πραγματικότητα είσαι εσύ».

  1. PulpFiction (1994)
Advertisement

Στο φιλμ του Quentin Tarantino υπάρχουν δύο πολύ ωραίοι διάλογοι ανάμεσα στον John Travolta και τον Samuel L. Jackson. Ο περίφημος μονόλογος του Travolta για το hamburger «Royale with Cheese» και το debate για τον Θεό το οποίο διακόπτεται από το ατύχημα με τον πυροβολισμό μέσα σε ένα Chevrolet Nova του 1968.

  1. Wayne’sWorld Ο κόσμος του Γουέιν (1992)
Advertisement

Πολλοί και πολλές έχουμε ζήσει τη σκηνή μέσα στο αυτοκίνητο (ένα AMC Pacer)  που η παρέα τραγουδά μέσα στη νύχτα περιπλανώμενη άσκοπα. Το ρεπερτόριο ποικίλει από Καρά, Πλούταρχο και Τρύπες ως Ozzy Osbourne, Metallica, Nirvana και πολλούς άλλους καλλιτέχνες.

  1. Children of Men Τα παιδιά των ανθρώπων (2006)

Πριν ο Alfonso Cuaron πάρει τα Oscar για το Gravity και τις ιδιαίτερες τεχνικές του, είχε υπογράψει το Children of Men. Από αυτό κρατάμε το μεταμορφωμένο σε concept car Fiat Multipla και το μονοπλάνο γύρισμα μέσα σε αυτό.

Advertisement

  1. The Shining Η Λάμψη (1980)

Η οικογενιακή βόλτα με το VW Beatle λίγο πριν το ξέσπασμα και οι διάλογοι μέσα στο αυτοκίνητο ήταν το ιδιαίτερο για εμάς  από την ταινία του Stanley Kubrick. Το ορεινό τοπίο είναι εντυπωσιακό και η συζήτηση στρέφεται στην οικογένεια Donner. Όπως εξηγεί ο Jack Nicholson σε ένα ανατριχιαστικό προμήνυμα, η οικογένεια αυτή έζησε τις μέρες των Πρώτων άποικων της δύσης. Όταν αποκλείστηκαν στα χιονισμένα βουνά, έπρεπε να καταφύγουν στον κανιβαλισμό για να επιβιώσουν, όπως λέει στον γιο του.

  1. Fear and Loathing in Las Vegas Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας (1998)

Είχαμε συνηθίσει τους παρανοϊκούς χαρακτήρες να κάνουν ωτοστόπ και να δολοφονούν αθώους. Στο φιλμ του Terry Gilliam (Fear and Loathing in Las Vegas) μας δείχνει πως παρανοϊκοί μπορεί να είναι και αυτοί που οδηγούν το αυτοκίνητο (Cadillac Eldorado Cabrio) Johnny Depp και Benicio Del Toro.

  1. Groundhog Day Η ημέρα της Μαρμότας (1993)

Παγιδευμένος να ζει την ίδια ημέρα ξανά και ξανά ο Bill Murray αποφασίζει να κάνει μία βόλτα με τον κάστορα Punxsutawney Phil, τον οποίο αφήνει να οδηγήσει το Chevrolet C-10 του 1971. Μάλλον μήπως γίνει κάτι διαφορετικό.

  1. Se7en Σέβεν (1995)

Στην ταινία με τους Kevin Spacey και τον Brad Pitt το δράμα κορυφώνεται ενώ οδηγούν με το υπηρεσιακό Chevrolet Caprice του 1987 προς το μοιραίο για αυτούς τελικό συμπέρασμα.

  1. Crash (1996)

Η ταινία του David Cronenberg προσπαθεί να εξηγήσει την ανάγκη για σεξουαλική διέγερση μίας ομάδας ανθρώπων μέσα από τροχαία ατυχήματα. Βίαιες συγκρούσεις οχημάτων αλλά πολύ έντονη ερωτική σκηνή ανάμεσα στην Holly Hunter και την  Rosanna Arquette.

  1. The Blues Brothers (1980)

Μία comedy γεμάτη από κυνηγητό αυτοκινήτων αλλά και διαλόγους με humor μέσα στο Bluesmobile (ένα Dodge Monaco του 1974) . Όταν είσαι σε αποστολή από τον Θεό δεν έχεις πολλές επιλογές.

  1. Thelma and Louise Θέλμα και Λουίζ (1991)

Η απόφαση ζωής και θανάτου αλλά και ολόκληρη η ταινία εκτυλίσσεται γύρω από το Ford Thunderbird δύο γυναίκες και τους ατελείωτους δρόμους στην Αμερική.

  1. Twilight Zone: The Movie Στη ζώνη του λυκόφωτος (1983)

Ένα road trip με τον οδηγό του νοσοκομειακού (1979 Ford Econoline E-350) Dan Aykroyd είναι ο μικρός αλλά κατατοπιστικός πρόλογος της ταινίας Twilight Zone.

  1. Ζητείται επειγόντος γαμπρός (1971)

Μια ώριμη γυναίκα, χήρα, ζει με την με κόρη της και αποφασίζει να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Όμως όλοι οι άντρες με τους οποίους μπλέκει θέλουν κάτι άλλο και όχι αυτό που θέλει αυτή. Η ταινία προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών – Πειραιώς – προαστίων το 1971 και έκοψε 327.366 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση ανάμεσα σε 90 ταινίες. Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Αλέκο Σακελλάριο, ο οποίος σε αυτή την ταινία κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ελληνικού σινεμά, δηλαδή διασκευάζει το θεατρικό του έργο «Δελησταύρου Και Υιός» που είχε πρωτοπαίξει στο θέατρο και στο σινεμά ο Βασίλης Λογοθετίδης και δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε γυναίκα και όχι σε άντρα όπως ήταν στον πρωτότυπο.

Η σκηνή με τον Αντρέα Μπάρκουλη να ανεβαίνει τη Ριτσώνα με μία BMW 2002 και η ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου : «Άγγελε αφού δεν τρέχει άλλος για να τον ξεπεράσουμε γιατί τρέχουμεείναι μία απορία που βασανίζει πολλές γυναίκες ή οποίες κάνουν την πρώτη τους βόλτα με κάποιο κολλημένο με το αυτοκίνητο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιες μάρκες επέλεξαν οι Έλληνες τον Απρίλιο – Ποια ήταν η έκπληξη!
Στο «σφυρί» αυτοκίνητα από 400 ευρώ!
Επίσημο: Περιβαλλοντικό χαράτσι 1.000 ευρώ στα παλιά ΙΧ