Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Δείτε τα αυτοκίνητα του!

Ελλάδα 2:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Δείτε τα αυτοκίνητα του!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Δείτε τα αυτοκίνητα του!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στη Μελβούρνη αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει την έφεση του Novak Djokovic  κατά της απόφασης της αυστραλιανής κυβέρνησης για την απέλασή του

Advertisement
Advertisement

 

Έτσι, ο Σέρβος τενίστας υποχρεώνεται να αποχωρήσει από την Αυστραλία, χάνοντας το δικαίωμα συμμετοχής στο Australian Open, και φυσικά να επιστρέψει στο πολυτελές σπίτι του και στο εκπληκτικό του γκαράζ,τοοποίοσαςπαρουσίαζουμε:

Λένε πως είναι ένας από τους καλύτερους τενίστες που έπαιξαν ποτέ. Γνωρίζατε όμως ότι ο «Νόλε» δέχθηκε την πρόκληση  από την αγωνιστική ομάδα της Audi  για να δει αν το αγωνιστικό αυτοκίνητο Audi R8 LMS είναι πιο γρήγορο από το σερβίς του πρωταθλητή; Ο Djokovic σέρβιρε την μπάλα του τένις την ίδια ακριβώς στιγμή που το αγωνιστικό αυτοκίνητο ξεκινούσε. Το αποτέλεσμα ήταν, η μπάλα του τένις να περάσει \τη γραμμή τερματισμού ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πριν από το αγωνιστικό Audi με τον Σέρβο να είναι αήττητος για άλλη μια φορά.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τις… κόντρες με αυτοκίνητα ο 34χρονος έχει αγάπη για τα cool αυτοκίνητα. Κατά τη διάρκεια της 16χρονης καριέρας του στο πρωτάθλημα, έχει οδηγήσει πολλά και έχει σπόνσορες μεγάλες μάρκες αυτοκινήτων όπως η Peugeot, η Audi και η Mercedes.

Του αρέσει η ιδέα των φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων και μάλιστα είναι κάτοχος δύο EV’s (ηλεκτρικά οχήματα) ενώ συχνά εμφανίζεται να οδηγεί ένα Peugeot 508 PSE που είναι υβριδικό (ένας συνδυασμός ηλεκτρικού μοτέρ και κινητήρα εσωτερικής καύσης).

Τι έχει στο γκαράζ του;

Η πλήρης συλλογή αυτοκινήτων του Novak Djokovic περιλαμβάνει Bentley Continental GTC, Mercedes Benz S500, Aston Martin DB9, Audi R8, Tesla Model X, Peugeot 508 PSE  ενώ έχει εμφανιστεί και με ένα Peugeot e-208.

Advertisement

Tesla Model X

Advertisement

Καθώς ο Djokovic είναι λάτρης των ηλεκτρικών οχημάτων, δεν θα μπορούσε να μην έχει ένα Tesla. Ο «Νόλε» συχνά χρησιμοποιεί το Model X του για να πηγαίνει στις προπονήσεις του.

Mercedes-Benz 500S

Advertisement

Ο νούμερο ένα χορηγός του είναι η Mercedes-Benz έτσι του έχει παραχωρήσει μία Mercedes-Benz 500S. Τον βλέπουμε συχνά να την οδηγεί σε επίσημες εμφανίσεις του.

Aston Martin DB9

H Aston Martin DB9 είναι το αυτοκίνητο, που του προσφέρει μια απόδραση αλλά και όπως έχει πει ο ίδιος ηρεμία και γαλήνη. Ο Σέρβος προσπαθώντας να τιθασεύσει τους 540 ίππους της DB9 ξεχνιέται και… χαλαρώνει.

Bentley Continental GTC

Αν η DB9 χαλαρώνει τον τενίστα η ανοιχτή Bentley τον κάνει να ξεχωρίζει. «Πάντα ήθελα κάτι το διαφορετικό ίσως και λίγο περισσότερο πολυτελές γι’αυτό διάλεξα την Bentley» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του. Ο «Νόλε» διάλεξε μόνος του τα χρώματα με το αμάξωμα βαμμένο σε «Λευκό του Πάγου» κόκκινη υφασμάτινη οροφή και εσωτερικό.

Peugeot 508 PSE

Ο Novak Djokovic έχει σχέση καριέρας με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot και ένα τριετές συμβόλαιο ως International Brand Ambassador. Ο πρωταθλητής οδηγεί διάφορα μοντέλα της Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά ένα από τα αγαπημένα του μοντέλα είναι το Peugeot 508 PSE που κατέχει μόνιμη θέση στη συλλογή αυτοκινήτων του. Το Peugeot Sport 508 PSE είναι υβριδικό. Διαθέτει ένα κινητήρα 1,6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες. Σε συνδυασμό αποδίδουν 360 ίππους ενώ είναι και τετρακίνητο.

Δίπλα στο ταχύτατο 508 PSE o No 1 τενίστας έχει ένα ηλεκτρικό (e-208). «Είναι πρακτικό αλλά και πολύ ευχάριστο στην οδήγηση, μου θυμίζει τα παλαιότερα GTi, που λαχταρούσα να έχω όταν ήμουν νεότερος. Είναι όμως ήσυχο και απόλυτα οικολογικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα αυτοκίνητα των Τσιτσιπά και Djokovic στο Roland Garros!
Video: O Djokovic κυνηγά τα… μπαλάκια
Οδηγεί… Peugeot πλέον ο Djokovic