Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA FABIA 2022

Skoda Fabia: Μοντέρνο σαλόνι με κορυφαίους χώρους και τεχνολογίες

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Fabia: Μοντέρνο σαλόνι με κορυφαίους χώρους και τεχνολογίες

SKODA FABIA 2022

Skoda Fabia: Μοντέρνο σαλόνι με κορυφαίους χώρους και τεχνολογίες

SKODA FABIA 2022

Η εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση του νέου Fabia προδιαθέτει τον καταναλωτή για κάτι εξίσου μοντέρνο και ελκυστικό και στο σαλόνι του. Και η Skoda δεν διαψεύδει καμία από τις προσδοκίες του.

Advertisement
Advertisement

Μετά από τρεις γενιές και τεράστια εμπορική επιτυχία σε όλη την Ευρώπη, το νέο Fabia βρίσκεται πλέον στην τέταρτη περίοδο της ζωής του, όντας πλέον πολύ πιο ώριμο και σαφώς ότι πιο ολοκληρωμένο έχει παρουσιαστεί ποτέ από την Skoda στην κατηγορία.

Η νέα γενιά του Skoda Fabia έχει μερικά πολύ ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Η σχεδίαση του αμαξώματος είναι το πρώτο και πιο δυνατό χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου, όντας ένα αυτοκίνητο μοντέρνο και δυναμικό γεμάτο αυτοπεποίθηση.

Η Skoda εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το νέο πλαίσιο MQB-A0 πάνω στο οποίο δημιούργησε ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό αμάξωμα, με μήκος στα 4,11 μέτρα, μεγαλύτερο πλάτος και μία συνολική αίσθηση οχήματος που προέρχεται από πιο ακριβές κατηγορίες.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια αίσθηση, η Skoda φρόντισε να διατηρήσει και στην σχεδίαση και την κατασκευή του σαλονιού του νέου Fabia. Από την πρώτη στιγμή που θα αντικρύσει κανείς το εσωτερικό του αυτοκινήτου, θα εντυπωσιαστεί όχι μόνο από το πολύ μοντέρνο και νεανικό design αλλά και από την σημαντική αναβάθμιση που έχει γίνει στην επιλογή των υλικών και στην εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

Η σχεδίαση ακολουθεί την λογική όλων των τελευταίας γενιάς Skoda με μία οριζόντια φάσα να διατρέχει όλο το ταμπλό, δημιουργώντας μία αίσθηση αυτοκινήτου μεγαλύτερου πλάτους. Η φάσα αυτή διακόπτεται από την “αιωρούμενη” κεντρική οθόνη του συστήματος πολυμέσων και οδηγεί οπτικά στο ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Advertisement

Το εσωτερικό είναι ιδιαίτερα καλόγουστο και μελετημένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, διαθέτοντας όμορφες πινελιές όπως οι στρογγυλοί αεραγωγοί ή τα πολύ άνετα καθίσματα, αλλά και πολύ προσεγμένα υλικά τόσο στο επάνω μέρος του ταμπλό όσο και για τον διάκοσμο των καθισμάτων. Υπάρχουν δεκάδες επιλογές εξατομίκευσης σε χρώματα και υλικά έτσι ο κάθε αγοραστής να προσαρμόσει το αυτοκίνητο στο προσωπικό του γούστο.

Advertisement

Το νέο Skoda Fabia διαθέτει ένα πλούσιο ψηφιακό υπόβαθρο με χορταστική κεντρική οθόνη που φθάνει έως και τις 9,2 ίντσες για το σύστημα πολυμέσων και ψηφιακό πίνακα οργάνων με πλήθος πληροφοριών για τον οδηγό. Υπάρχει επίσης ένα νέας σχεδίασης τιμόνι με διακόπτες πολλαπλών χρήσεων που προέρχεται από τα μεγαλύτερα μοντέλα της Skoda.

Yπάρχουν επίσης στοιχεία εξοπλισμού που μέχρι τώρα υπήρχαν σε ακριβότερα αυτοκίνητα, όπως το θερμαινόμενο εμπρός παρμπρίζ, το θερμαινόμενο τιμόνι ενώ είναι και το πρώτο Skoda Fabia που μπορεί να παραγγελθεί με διζωνικό κλιματισμό Climatronic το οποίο περιλαμβάνει και έξτρα αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες αλλά και για το Jumbo Box.

Advertisement

Κορυφαίες είναι επίσης και οι παροχές σε ψηφιακή διασύνδεση. Το Skoda Connect παρέχει online υπηρεσίες πλοήγησης και πληροφόρησης που σχετίζονται με την κυκλοφορία. Υπάρχει επίσης και επιλογή για εξ αποστάσεως έλεγχο επιλεγμένων λειτουργιών του αυτοκινήτου, κάνοντας χρήση της εφαρμογής MySkoda η οποία μπορεί να κατέβει και να ενεργοποιηθεί από κινητά τηλέφωνα.

Στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας βρίσκεται το Phone Box, ο οποίος είναι ένας αποθηκευτικός χώρος που διαθέτει και σύστημα για την ασύρματη φόρτιση κινητών τηλεφώνων ή την ενίσχυση του σήματος κινητής τηλεφωνίας.

Χάρη στην ύπαρξη του SmartLink υπάρχει η δυνατότητα για χρήση του Apple CarPlay, Android Αuto και Μirror Link για σύνδεση με το κινητό σας τηλέφωνο και παρακολούθηση διαφόρων λειτουργιών, όπως τις κλήσεις, τα μνήματα ή την διαχείριση της playlist των μουσικών σας.

Οι μεγάλες δυνατότητες διασύνδεσης του νέου Skoda Fabia αντανακλώνται και στις διαθέσιμες θύρες USB-C. Στο εμπρός μέρος υπάρχουν δύο τέτοιες θύρες, και μάλιστα φωτιζόμενες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν τρεις ακόμα, μία στον εσωτερικό καθρέφτη για φόρτιση κάμερας και δύο για τους πίσω επιβάτες, έτσι ώστε να φορτίζουν εύκολα το κινητό τους.

Το εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων και ψηφιακής δικτύωσης του νέου Skoda Fabia διαθέτει και σύστημα φωνητικών εντολών Laura, το οποίο αναγνωρίζει τις φυσικές εντολές σε κανονική ομιλία και μέσω αυτής μπορεί να γίνει έλεγχος πολλών λειτουργιών του οχήματος, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τον δρόμο.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε τους μεγαλύτερους χώρους ανάμεσα στα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, κάτι που καθιστά το νέο Skoda Fabia την πρώτη επιλογή για όσους αναζητούν ένα πολυτάλαντο μικρό αυτοκίνητο για μία ευρεία γκάμα χρήσεων.

Πολύ δε περισσότερο όταν η τιμή των 14.990 ευρώ το καθιστά μία πραγματική ευκαιρία, έναν απόλυτο συνδυασμό ποιότητας και τιμής για τα δεδομένα της κατηγορίας του και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα Skoda Fabia στο Golden Hall
Στην Ελλάδα η νέα Skoda Fabia (+τιμές)
Skoda Fabia: Πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP