Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA FABIA 2022

Skoda Fabia: Κορυφαίοι χώροι, ασύγκριτη πρακτικότητα

Ελλάδα 21:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Fabia: Κορυφαίοι χώροι, ασύγκριτη πρακτικότητα

SKODA FABIA 2022

Skoda Fabia: Κορυφαίοι χώροι, ασύγκριτη πρακτικότητα

SKODA FABIA 2022

Το νέο Skoda Fabia δεν ξεχωρίζει μόνο για το μοντέρνο design αλλά και για τους μεγαλύτερους χώρους και τις κορυφαίες ανέσεις που υπάρχουν στην κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας αδιάλειπτη παρουσία στην γκάμα της Skoda εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, το Fabia βρίσκεται πλέον στην τέταρτη γενιά του, έχοντας πίσω της τεράστια εμπορική επιτυχία και πάνω από 4,5 εκατομμύρια πωλήσεις.

Το νέο μοντέλο αλλάζει εκ βάθρων και παρουσιάζει μία συνολικά αναβαθμισμένη εικόνα, τόσο σε ότι έχει να κάνει με την πολύ δυναμική και μοντέρνα σχεδίαση, όσο και με την ποιότητα κατασκευής και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί.

Ένας ακόμα τομέας που διαπρέπει το νέο Skoda Fabia είναι οι χώροι και η πρακτικότητα του σαλονιού του, εκεί όπου αλλάζει τις ισορροπίες και δημιουργεί εντελώς νέα δεδομένα για τον ανταγωνισμό στα μικρά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Με μήκος που για πρώτη φορά είναι πάνω από τα τέσσερα μέτρα, και μεταξόνιο στα 2,56 μέτρα, το νέο Skoda Fabia είναι το πιο ευρύχωρο και άνετο αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Χάρη δε και στο αυξημένο πλάτος, στα πίσω καθίσματα μπορούν να φιλοξενηθούν και τρεις ενήλικες.

Το ίδιο στην κορυφή της κατηγορίας του είναι και ο χώρος των αποσκευών που φθάνει τα 380 λίτρα ή και τα 1.190 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Ο χώρος αυτός έχει ιδιαίτερα κανονικό σχήμα και χαμηλό κατώφλι για ακόμα πιο εύκολη φόρτωση μεγάλων σε όγκο και βάρος αντικειμένων.

Advertisement

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και διάφορους διάσπαρτους αποθηκευτικούς χώρους για μικροαντικείμενα μέσα στο σαλόνι, η συνολική χωρητικότητα των οποίων φθάνει στα επιπλέον 50 λίτρα, και διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητα των επιβατών στις μετακινήσεις τους.

Advertisement

Οι χώροι για μικροαντικείμενα είναι μέρος της γενικότερης φιλοσοφίας Simply Clever της Skoda. Eίναι ενδεικτικό ότι στο νέο Skoda Fabia κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους πέντε νέες Simply Clever λειτουργίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αφαιρούμενη θήκη για κύπελλα μεταξύ των μπροστινών καθισμάτων και κουτί στη σήραγγα μετάδοσης, ανάμεσα στην κεντρική κονσόλα και τα πίσω καθίσματα που κλειδώνει στη θέση του.

Το εντυπωσιακό στο νέο Skoda Fabia είναι ότι ο συνολικός αριθμός των Simply Clever ιδεών της Skoda φθάνουν τις 43 τον αριθμό.

Advertisement

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν στοιχεία όπως το σύστημα διχτυών που ασφαλίζει σταθερά τα αντικείμενα στον χώρο του πορτ-μπαγκάζ, ο ευέλικτος και πρακτικός χώρος αποθήκευσης που προσαρμόζεται στις πλαϊνές θήκες, οι διπλές τσέπες στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων για την φύλαξη κινητών τηλεφώνων, τα άγκιστρα στις πλάτες των πίσω καθισμάτων για την ασφάλιση παιδικών καθισμάτων κ.ά.

Η πρακτικότητα του νέου Fabia δεν σταματά μόνο στους χώρους και τις Simply Clever ιδέες, αλλά επεκτείνονται και σε άλλα στοιχεία που απλουστεύουν και κάνουν πιο εύκολη την καθημερινή σχέση του οδηγού και των επιβατών με το αυτοκίνητο.

Διατίθεται για παράδειγμα σύστημα KESSY για είσοδο στο αυτοκίνητο χωρίς την ανάγκη να χρησιμοποιηθεί το κλειδί, αυτόματα αναδιπλούμενοι καθρέπτες, θέση για ασύρματη φόρτιση των κινητών τηλεφώνων, δύο θύρες USB-C εμπρός και άλλες δύο για τα πίσω καθίσματα, αεραγωγοί για τους πίσω επιβάτες, και πολλά ακόμα.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ξεκάθαρα ότι με το νέο Fabia η εταιρία φρόντισε να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που πέρα από την άκρως ελκυστική του εμφάνιση θα δίνει έμφαση στις καθημερινές ανάγκες του οδηγού και την δημιουργία ενός ευχάριστου και άνετου περιβάλλοντος για τους επιβάτες.

Μία πραγματικά ξεχωριστή και σε βάθος μελετημένη πρόταση, που βάζει πλέον τον πήχη στην κατηγορία του προσφέροντας ένα περιβάλλον ποιότητας και ευρυχωρίας που φέρνουν στην κορυφή της κατηγορίας του αλλάζοντας όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα για το τι μπορεί να ζητά ένας σύγχρονος αγοραστής από ένα μικρό αυτοκίνητο. Και μάλιστα με μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή, με τα 14.990 ευρώ της βασικής έκδοσης να δημιουργούν την απόλυτη πρόταση για την κατηγορία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα Skoda Fabia στο Golden Hall
Στην Ελλάδα η νέα Skoda Fabia (+τιμές)
Skoda Fabia: Πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP