Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA 2022

Skoda Kamiq: Πλούσιο σε χώρους και ανέσεις σαλόνι

Ελλάδα 7:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Kamiq: Πλούσιο σε χώρους και ανέσεις σαλόνι

SKODA 2022

Skoda Kamiq: Πλούσιο σε χώρους και ανέσεις σαλόνι

SKODA 2022

Το Skoda Kamiq φέρνει την τσέχικη εταιρία στα μικρά SUV με ένα σημαντικό πλεονέκτημα: τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία του και το πιο άνετο σαλόνι για τους επιβάτες του.

Advertisement
Advertisement

Η άφιξη του Kamiq στην κατηγορία των compact SUV άλλαξε τις ισορροπίες, καθώς η Skoda πέρα από την σχεδιαστική και μηχανολογική φροντίδα που έδειξε για το αυτοκίνητό της, φρόντισε να το καταστήσει και το πιο ευρύχωρο της κατηγορίας του.

Πιστή στο πνεύμα που θέλει να βάζει στο ίδιο επίπεδο με την τεχνολογία την πρακτικότητα και την λειτουργικότητα των αυτοκινήτων της, η Skoda και οι μηχανικοί της κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα μικρό SUV που ξεπερνά τα δεδομένα της κατηγορίας του και είναι σε θέση να ικανοποιήσει μία οικογένεια και τις μεταφορικές της ανάγκες.

Παρά το μικρό του μέγεθος, στα 4,241 μέτρα, η Skoda εκμεταλλεύθηκε κάθε εκατοστό που είχε στην διάθεσή της, δημιουργώντας ένα σαλόνι που χαρακτηρίζεται όχι μόνο για την ποιότητα και τον εξοπλισμό του αλλά και την τεράστια ευρυχωρία και την άνεση που εξασφαλίζει στους επιβάτες του.

Advertisement
Advertisement

Ακολουθώντας τη μοντέρνα και αρμονική αισθητική του αμαξώματος, το σαλόνι του Kamiq κερδίζει αμέσως τον οδηγό με τις απλές και λιτές γραμμές του αλλά και με την αίσθηση ποιότητας και προσεγμένης κατασκευής που το χαρακτηρίζει.

Στο εσωτερικό του Kamiq γίνεται άμεσα εμφανής η χρήση προηγμένων και ποιοτικών υλικών και η κορυφαία έμφαση που δίνει η εταιρία στο άψογο φινίρισμα. Υπάρχουν δεκάδες συνδυασμοί επενδύσεων και διακοσμητικών ένθετων, χάρη στα οποία ο κάθε αγοραστής μπορεί να διαμορφώσει το αυτοκίνητό του με βάση το προσωπικό του γούστο.

Advertisement

Ιδιαίτερης μνείας χρήζουν και τα πολύ άνετα καθίσματα, τα οποία δεν θα κουράσουν στα μεγάλα ταξίδια και μπορούν να φιλοξενήσουν κάθε είδους σωματότυπο.

Advertisement

Καθώς τα καθίσματα είναι τοποθετημένα σχετικά ψηλά γίνεται πιο εύκολη η είσοδος και η έξοδος των επιβατών, ενώ υπάρχει εξαιρετική ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στο πίσω μέρος το διατιθέμενο ύψος είναι στα 1.003 χιλιοστά, το εσωτερικό πλάτος είναι στα 1.425 χιλιοστά και ο χώρος για τα γόνατα είναι στα 73 χιλιοστά. Και οι τρεις τιμές αποτελούν ρεκόρ για την κατηγορία.

Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 400 λίτρων, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 1.395 λίτρα με την αναδίπλωση της ασύμμετρης (σε αναλογία 60:40) πλάτης του πίσω καθίσματος, που προαιρετικά μπορεί να διαθέτει και κεντρικό υποβραχιόνιο.

Advertisement

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού, κάτι που επιτρέπει τη μεταφορά μεγάλων σε μήκος αντικειμένου έως και 2.447 χιλιοστά.

Υπάρχουν επίσης αρκετοί έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι διάσπαρτοι στο σαλόνι του αυτοκινήτου, οι οποίοι προσθέτουν επιπλέον 26 λίτρα για την αποθήκευση μικροαντικειμένων. Ο χώρος φόρτωσης ξεκινά από τα 400 και φθάνει έως τα 1.395 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, τιμή και πάλι κορυφαία για την κατηγορία του.

Εκτός από τη μοναδική ευρυχωρία, οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα ποιοτικό σαλόνι, με τα μαλακά πλαστικά στο ταμπλό και στις επενδύσεις των εμπρός θυρών να αναβαθμίζουν συνολικά την εικόνα του Kamiq θυμίζοντας μοντέλο ακριβότερης κατηγορίας.

Αν ο οδηγός το επιθυμεί μπορεί να προσθέσει διάφορες δυνατότητες εξατομίκευσης, όπως το να μπορεί να αλλάζει τον εσωτερικό φωτισμό ή να έχει ιδιαίτερες ραφές και διακοσμητικά. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιλογής του Virtual Cocpit, μίας ψηφιακής οθόνης 12,5 ιντσών που εκτελεί χρέη πίνακα οργάνων με πολλές δυνατότητες απεικόνισης των βασικών λειτουργιών του οχήματος.

Στο εξοπλισμό του νέου Κamiq μπορούν να προστεθούν έξτρα στοιχεία όπως ο αυτόματος κλιματισμός Climatronic, το ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, το θερμαινόμενο τιμόνι, το σύστημα keyless entry και πολλά ακόμα.

Υπάρχουν επίσης μία σειρά από έξυπνες λύσεις με την ονομασία simply clever, όπως για παράδειγμα τα άγκιστρα στον χώρο αποσκευών, η μοκέτα δύο όψεων στο πορτ-μπαγκάζ για την αποθήκευση βρώμικων αντικειμένων, ο φακός LED, το διπλό πάτωμα στον χώρο αποσκευών, η κρυφή θήκη για ομπρέλα στην πόρτα, η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πέμπτη πόρτα, η προστασία των θυρών από πλευρικά χτυπήματα κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Kamiq G-TEC: Πολυτάλαντο και με απίστευτη οικονομία
Δοκιμή: Skoda Kamiq 1.0 G-TEC 90 PS (+video)
Το «σκληροτράχηλο» Skoda Kamiq Scoutline (video)