Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA 2022

Skoda Fabia: Νεανικό στιλ και κορυφαία λειτουργικότητα

Ελλάδα 2:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Fabia: Νεανικό στιλ και κορυφαία λειτουργικότητα

SKODA 2022

Skoda Fabia: Νεανικό στιλ και κορυφαία λειτουργικότητα

SKODA 2022

Με τη νέα Fabia η Skoda καταφέρνει να ταιριάξει με έναν μοναδικό τρόπο το πολύ μοντέρνο σχεδιαστικό στιλ με πρακτικές λύσεις και εξελιγμένη τεχνολογία, δημιουργώντας ένα πολυτάλαντο αυτοκίνητο αστικής κινητικότητας.

Advertisement
Advertisement

Η Fabia ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο η Skoda πέρασε στην σύγχρονη φάση της ιστορίας της, και πλέον στην τέταρτη γενιά της αποτελεί έναν ισχυρό πόλο όχι μόνο για την παρουσία της μάρκας αλλά και για τα δεδομένα των σύγχρονων super mini.

Έχοντας ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια πωλήσεις στις προηγούμενες γενιές της, η Fabia επιστρέφει γεμάτη δυναμισμό και μία νέα σχεδιαστική φιλοσοφία, μέσω της οποίας η Skoda δημιουργεί ένα ιδανικό συνδυασμό κομψού design, έντονης προσωπικότητας και πάντα με την προσήλωση της εταιρίας στην πρακτικότητα.

Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα ΜQB-A0 του γκρουπ VW, έχοντας πλέον αρκετά μεγαλύτερες διαστάσεις από το αυτοκίνητο που αντικατέστησε, ενώ αποκτά παράλληλα και την δυνατότητα να αποκτήσει ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η εταιρία σε συστήματα υποβοήθησης και ψηφιακής διασύνδεσης.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια στιγμή μένουν αμετάβλητες οι κλασικές αξίες της μάρκας, όπως η κορυφαία σχέση ποιότητας και τιμής, η υψηλή λειτουργικότητα και η ευχρηστία ενώ διατίθενται και σε αυτό το αυτοκίνητο οι έξυπνες ιδέες Simply Clever για διευκόλυνση της καθημερινότητας του οδηγού.

Σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις είναι 11,1 εκατοστά μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο, φθάνοντας σε μήκος τα 4,11 μέτρα και μεταξόνιο στα 2,56 μέτρα. Το μεγαλύτερο μέγεθος έχει αυξήσει σημαντικά και τους χώρους για τους επιβάτες, αλλά και για τις αποσκευές, με τα 380 λίτρα του πορτ-μπαγκάζ να είναι η απολύτως κορυφαία τιμή στην κατηγορία του. Αν μάλιστα αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα, η τιμή αυτή φθάνει στα 1.190 λίτρα.

Advertisement

Σχεδιαστικά, η νέα Fabia χαρακτηρίζεται από δυναμικές γραμμές και έντονες σπορ αναφορές. Το εμπρός μέρος έχει αρκετά νέα στοιχεία για τα δεδομένα της Skoda με προβολείς τεχνολογίας LED (υπάρχει και επιλογή σε Full LED). Eξίσου εντυπωσιακά είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ υπάρχουν αρκετές εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες όπως οι πανέμορφες ζάντες. Παράλληλα με συντελεστή Cd 0,28 είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο της κατηγορίας του.

Advertisement

Στο εσωτερικό διατηρείται η μοντέρνα αισθητική του αμαξώματος, διαθέτοντας ψηφιακό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit 10,25 ιντσών, ανεξάρτητη οθόνη αφής, μεγάλους αεραγωγούς με επένδυση χρωμίου, δερμάτινο διάκτινο τιμόνι και για πρώτη φορά σε Fabia, υπάρχει και διζωνικός κλιματισμός Climatronic.

Aπό τα υπόλοιπα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το σαλόνι της νέας Fabia αξίζει να αναφερθούν η κορυφαία ασφάλεια (το μοντέλο εξοπλίζεται με έως 9 αερόσακους ενώ διαθέτει τα πλέον σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού) και οι πλήρεις δυνατότητες συνδεσιμότητας (έγχρωμες οθόνες αφής έως 9,2 ίντσες, με φωνητικό έλεγχο και αναγνώριση χειρονομιών, καθώς και υπηρεσίες Skoda Connect).

Advertisement

H νέα Fabia εφοδιάζεται με πέντε κινητήρες βενζίνης από το VW Group, 1.0 MPI, 1.0 TSi και 1.5 TSI. Στην χώρα μας προς το παρόν η γκάμα αποτελείται από τους δύο πρώτους, με απόδοση στους 80 και στους 110 ίππους, ενώ αργότερα θα προστεθεί και αυτή με τον μεγάλο τετρακύλινδρο 1,5 λίτρων με 150 ίππους.

Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών Euro 6d, κάποιοι διαθέτουν τεχνολογία ενεργών κυλίνδρων (ACT), ενώ συνδυάζονται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6-σχέσεων είτε με αυτόματο DSG 7-σχέσεων που διαθέτει και paddles στο τιμόνι.

Οι τιμές για τη νέα Skoda Fabia ξεκινούν από τα 14.490 ευρώ για την έκδοση 1.0 MPI Active με τους 80 ίππους, αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο μία ιδανική επιλογή για όποιον αναζητά ένα εξαιρετικό valuei for money και ένα αυτοκίνητο που μπορεί με στιλ και όμορφες γραμμές να καλύψει μία πληθώρα αναγκών και μετακινήσεων, εντός ή και εκτός πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα Skoda Fabia στο Golden Hall
Στην Ελλάδα η νέα Skoda Fabia (+τιμές)
Skoda Fabia: Πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP