Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA 2021-1

Skoda Scala G-TEC: Η προσιτή επιλογή για μοναδική οικονομία

Ελλάδα 3:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Scala G-TEC: Η προσιτή επιλογή για μοναδική οικονομία

SKODA 2021-1

Skoda Scala G-TEC: Η προσιτή επιλογή για μοναδική οικονομία

SKODA 2021-1

Με το νέο Scala η Skoda δημιουργεί μία σύγχρονη πρόταση για ένα προσιτό μοντέλο, γεμάτο σύγχρονες τεχνολογίες και με κορυφαία ποιότητα κατασκευής, το οποίο στην έκδοση με φυσικό αέριο είναι ότι πιο οικονομικό μπορεί να αγοράσει κανείς στην ελληνική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Στην σύγχρονη εποχή της Skoda η επέκταση της γκάμας της και σε νέες κατηγορίες την φέρνει σε μία ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, έχοντας σημαντική παρουσία στα πιο δυναμικά κομμάτια της αγοράς. Ανάμεσα σ’ αυτές τις ευχάριστες εκπλήξεις που έφερε η Skoda στην αγορά τα τελευταία χρόνια είναι και το νέο Scala, ένα αυτοκίνητο που μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των προσιτών οικογενειακών μοντέλων αντιπροσωπεύοντας παράλληλα και ένα σημαντικό άλμα προόδου για την μάρκα. Το Scala προσφέρει επίσης άφθονες τεχνολογίες, σπάνιες στην κατηγορία μικρομεσαίων hatchback ενώ συνδυάζει προηγμένα συστήματα υποστήριξης και μία νέα γενιά συστημάτων infotainment τα οποία χαρίζουν ασφάλεια σε κάθε ταξίδι χωρίς να θυσιάζεται η οδηγική απόλαυση.

Η σχεδίασή του αντανακλά την σύγχρονη εικόνα της Skoda συνδυάζοντας την πρακτικότητα με έναν δυναμικό χαρακτήρα. Κομψά, εξωτερικά χαρακτηριστικά όπως η εμπρός μάσκα ή οι περίτεχνοι προβολείς σε σχήμα βέλους, χαρίζουν στο αυτοκίνητο μία αυθεντική εμφάνιση με ισχυρή ταυτότητα. Η πλαϊνή όψη δείχνει τον δυναμικό χαρακτήρα του σχεδίου, η οποία ενισχύεται με τα φιμέ κρύσταλλα SunSet, που όχι μόνο τονίζουν την ελκυστική εξωτερική εμφάνιση, αλλά προστατεύουν και τους πίσω επιβάτες από την αντανάκλαση.

Advertisement
Advertisement

Για να προσδώσει πιο σπορ και προσωπικές πινελιές στην καθημερινή οδήγηση, το Scala μπορεί να αναβαθμιστεί με την προαιρετική, μαύρη πανοραμική ηλιοροφή, την αεροτομή οροφής, το κρύσταλλο που εκτείνεται πάνω από την 5η πόρτα και τις ελκυστικές ζάντες αλουμινίου 18″ Vega Aero. Όλα αυτά τα ιδιαίτερα στοιχεία, πέρα από την δημιουργία μίας εντυπωσιακής εμφάνισης συντελούν και στην εξαιρετική αεροδυναμική του αυτοκινήτου, κάτι που σημαίνει οικονομία σε καύσιμο και αθόρυβα ταξίδια.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Το εσωτερικό του Scala είναι εξίσου εντυπωσιακό. Πλούσια εξοπλισμένο με κομψά σχεδιαστικά στοιχεία, εξαιρετική ευρυχωρία και ψηφιακή τεχνολογία αιχμής. Το εσωτερικό του Scala χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα υλικών και κατασκευής. Πολλαπλοί συνδυασμοί ταπετσαριών και διακοσμητικών χαρίζουν στο αυτοκίνητό μοναδική προσωπικότητα. Ο πίνακας οργάνων είναι το Virtual Cockpit με πολλές πληροφορίες και πέντε διαφορετικές δυνατότητες διαμόρφωσης της εικόνας του στην οθόνη των 10,25 ιντσών. Παράλληλα τα συστήματα infotainment από την 3η γενιά του MIB modular infotainment matrix έρχονται με διαγώνιο οθόνης από 6,5 ίντσες έως 9,2 ίντσες και διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες διασύνδεσης.

Advertisement

Ο εξοπλισμός άνεσης και υποβοήθησης είναι ιδιαίτερα πλήρης διαθέτοντας συστήματα που προέρχονται από μεγαλύτερες και ακριβότερες κατηγορίες. Δεν λείπουν επίσης κάποια σημαντικά για την κατηγορία στοιχεία όπως οι full LED προβολείς, η δυνατότητα εξοπλισμού με έως και ενός εννέα αερόσακους αλλά και οι έξυπνες ιδέες Simply Clever για την εξυπηρέτηση των μικρών καθημερινών αναγκών του οδηγού.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

H έκδοση συμπιεσμένου φυσικού αερίου G-TEC εφοδιάζεται με τον τρικύλινδρο TSΙ του ενός λίτρου ο οποίος αποδίδει 90 ίππους στις 4.000-5.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 160 Nm από τις 1.800 έως τις 3.800 σ.α.λ. Συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα που φθάνει στα 182 χλμ/ώρα ενώ η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ/ώρα είναι στα 12,3 δευτερόλεπτα. Η διάταξη της Skoda αποτελείται από τρία ρεζερβουάρ CNG κατασκευασμένα από χάλυβα υψηλής αντοχής, τα οποία χωράνε μέχρι 13,8 kg καυσίμου. Με καύσιμο μόνο το φυσικό αέριο η αυτονομία φθάνει έως και τα 410 χιλιόμετρα. Και σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ βενζίνης των 9 λίτρων, η συνολική αυτονομία μπορεί να ανέβει έως και τα 630 χιλιόμετρα.

Advertisement

Χάρη στην καύση φυσικού αερίου CNG το Skoda Scala G-TEC επιτυγχάνει απίστευτη οικονομία, καθώς χρειάζεται μόλις 3 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα διαδρομής, κάτι που το καθιστά την απολύτως πιο οικονομική λύση για όποιον έχει ως προτεραιότητα στην αγορά του αυτοκινήτου του τα χαμηλά λειτουργικά έξοδα. Επίσης οι εκπομπές CO2 είναι στα 99 γρ/χλμ. κάτι που σημαίνει ότι απαλλάσσεται και από τα τέλη κυκλοφορίας. Παράλληλα ιδιαίτερα χαμηλά είναι και οι εκπομπές NOx ενώ εκλείπουν οι εκπομπές μικροσωματιδίων.

Το Skoda Scala G-TEC είναι ετοιμοπαράδοτο, προσφέρεται σε μία πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Ambition, και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Skoda One το οποίο προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση για ένα χρόνο, προνομιακό επιτόκιο από 3,5% για ακόμα χαμηλότερη δόση, προκαταβολή από 0% και πληρωμή της πρώτης δόσης σε 4 μήνες από την αγορά. Παράλληλα το αυτοκίνητο διατίθεται και για online παραγγελία μέσα από την πολύ εξελιγμένη πλατφόρμα της ελληνικής αντιπροσωπείας, μέσω της οποίας υπάρχει και σημαντικό όφελος στην τελική τιμή του αυτοκινήτου.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Skoda Enyaq iV 60
Skoda Octavia G-TEC: Χώροι, τεχνολογία και οικονομία στο maximum
Οι τιμές του νέου Skoda Kodiaq στην Ελλάδα