Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA 2021-1

Skoda Scala G-TEC: Φουλ της οικονομίας με κορυφαίο εξοπλισμό

Ελλάδα 0:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Scala G-TEC: Φουλ της οικονομίας με κορυφαίο εξοπλισμό

SKODA 2021-1

Skoda Scala G-TEC: Φουλ της οικονομίας με κορυφαίο εξοπλισμό

SKODA 2021-1

Το νέο Skoda Scala προσφέρει άφθονες σύγχρονες τεχνολογίες σε ένα ιδιαίτερα πρακτικό αμάξωμα με μεγάλους χώρους και κορυφαία άνεση. Σε συνδυασμό με τον κινητήρα G-TEC φυσικού αερίου, αποτελεί την απόλυτη πρόταση για ένα πολυτάλαντο αυτοκίνητο με έμφαση στην οικονομία και τα χαμηλά λειτουργικά έξοδα.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας πλέον καταξιωθεί ανάμεσα στις κυρίαρχες ευρωπαϊκές μάρκες, η Skoda διευρύνει διαρκώς την γκάμα της με καινούργια και μοναδικής ποιότητας αυτοκίνητα. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωριστή θέση έχει το νέο Scala, ένα αυτοκίνητο που στόχο έχει να προσφέρει την άνεση και την τεχνολογική υπεροχή μεγαλύτερων μοντέλων σε ένα πιο ευρύ κοινό. Πρόκειται για ένα σημαντικό άλμα προόδου για την εταιρία, με το οποίο προσφέρει παροχές και ανέσεις που δεν συνηθίζονται στην κατηγορία των μικρομεσαίων hatchbacks και παράλληλα προσθέτει όλη την σύγχρονη τεχνολογία του γκρουπ VW σε συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας των επιβατών, δημιουργώντας ένα απόλυτα μοντέρνο και άκρως ελκυστικό αυτοκίνητο.

Ιδιαίτερα σύγχρονο αισθητικά, διαθέτει κομψά, εξωτερικά χαρακτηριστικά όπως η εμπρός μάσκα ή οι περίτεχνοι προβολείς σε σχήμα βέλους, χαρίζουν στο αυτοκίνητο μία αυθεντική εμφάνιση με ισχυρή ταυτότητα. Πρόσθετα στοιχεία όπως οι πανέμορφες ζάντες που φθάνουν έως και τις 18 ίντσες ή η πολύ μεγάλη ηλιοροφή αλλά και οι δεκάδες δυνατότητες εξατομίκευσης, δημιουργούν ένα όχημα που πέρα από την εντυπωσιακή του εμφάνιση είναι και ιδιαίτερα αεροδυναμικό, με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομία και άνεση στα μεγάλα ταξίδια.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό του Scala χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα υλικών και κατασκευής. Πολλαπλοί συνδυασμοί ταπετσαριών και διακοσμητικών χαρίζουν στο αυτοκίνητό μοναδική προσωπικότητα. Ο πίνακας οργάνων είναι το Virtual Cockpit με πολλές πληροφορίες και πέντε διαφορετικές δυνατότητες διαμόρφωσης της εικόνας του στην οθόνη των 10,25 ιντσών. Παράλληλα τα συστήματα infotainment από την 3η γενιά του MIB modular infotainment matrix έρχονται με διαγώνιο οθόνης από 6,5 ίντσες έως 9,2 ίντσες και διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες διασύνδεσης.

Το πιο σημαντικό στοιχείο του Skoda Scala είναι οι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές, οι οποίοι είναι οι μεγαλύτεροι στην κατηγορία του και ικανοί να εξυπηρετήσουν τις μεταφορικές ανάγκες μίας οικογένειας. Και μάλιστα με κορυφαία άνεση και πολιτισμένη ατμόσφαιρα χάρη στην εξαιρετική λειτουργία της ανάρτησης αλλά και την μοναδική ηχομόνωση η οποία δημιουργεί μία “κάψουλα” ηρεμίας και χαλάρωσης μέσα στην καμπίνα.

Advertisement

Το Scala είναι εφοδιασμένο με μία γκάμα χαρακτηριστικών Simply Clever, για να διαχειρίζεστε όλες τις ανάγκες σας. Από φόρτωση αποσκευών ή αναδίπλωση του κοτσαδόρου μέχρι προσαρμογή του εσωτερικού για τη μεταφορά μεγάλων και μικρών πραγμάτων, όλα αυτά τα έξυπνα χαρακτηριστικά σάς απαλλάσσουν από τις σκοτούρες του ταξιδιού.

Advertisement

Η ηλεκτρικά ελεγχόμενη 5η πόρτα ανοίγει και κλείνει αγγίζοντας απλά ένα διακόπτη στο τηλεχειριστήριο ή στην πόρτα του οδηγού, πράγμα εξαιρετικά πρακτικό σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Η αναδιπλούμενη πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία επιτρέποντάς σας να μεταφέρετε αντικείμενα ασυνήθιστων διαστάσεων.Το διπλό πάτωμα φέρνει το κάτω τμήμα του χώρου αποσκευών στο επίπεδο του κατωφλίου φόρτωσης, διευκολύνοντας τη διαχείριση αποσκευών. Επιπλέον προσφέρει έναν διακριτικό αποθηκευτικό χώρο.

H έκδοση συμπιεσμένου φυσικού αερίου G-TEC εφοδιάζεται με τον τρικύλινδρο TSΙ του ενός λίτρου ο οποίος αποδίδει 90 ίππους στις 4.000-5.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 160 Nm από τις 1.800 έως τις 3.800 σ.α.λ. Συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα που φθάνει στα 182 χλμ/ώρα ενώ η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ/ώρα είναι στα 12,3 δευτερόλεπτα. Η διάταξη της Skoda αποτελείται από τρία ρεζερβουάρ CNG κατασκευασμένα από χάλυβα υψηλής αντοχής, τα οποία χωράνε μέχρι 13,8 kg καυσίμου. Με καύσιμο μόνο το φυσικό αέριο η αυτονομία φθάνει έως και τα 410 χιλιόμετρα. Και σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ βενζίνης των 9 λίτρων, η συνολική αυτονομία μπορεί να ανέβει έως και τα 630 χιλιόμετρα.

Advertisement

Χάρη στην καύση φυσικού αερίου CNG το Skoda Scala G-TEC επιτυγχάνει απίστευτη οικονομία, καθώς χρειάζεται μόλις 3 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα διαδρομής, κάτι που το καθιστά την απολύτως πιο οικονομική λύση για όποιον έχει ως προτεραιότητα στην αγορά του αυτοκινήτου του τα χαμηλά λειτουργικά έξοδα. Επίσης οι εκπομπές CO2 είναι στα 99 γρ/χλμ. κάτι που σημαίνει ότι απαλλάσσεται και από τα τέλη κυκλοφορίας. Παράλληλα ιδιαίτερα χαμηλά είναι και οι εκπομπές NOx ενώ εκλείπουν οι εκπομπές μικροσωματιδίων.

Το Skoda Scala G-TEC είναι ετοιμοπαράδοτο, προσφέρεται σε μία πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Ambition, και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Skoda One το οποίο προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση για ένα χρόνο, προνομιακό επιτόκιο από 3,5% για ακόμα χαμηλότερη δόση, προκαταβολή από 0% και πληρωμή της πρώτης δόσης σε 4 μήνες από την αγορά. Παράλληλα το αυτοκίνητο διατίθεται και για online παραγγελία μέσα από την πολύ εξελιγμένη πλατφόρμα της ελληνικής αντιπροσωπείας, μέσω της οποίας υπάρχει και σημαντικό όφελος στην τελική τιμή του αυτοκινήτου.

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό του, η έκδοση Ambition περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • LED πίσω φώτα
  • Ελαστικά 205/55 R16 91V χαμηλής τριβής
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι & θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες
  • Ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας (ESC)
  • Ηχοσύστημα πολυμέσων “BOLERO” με οθόνη HD 8”
  • Θύρα USB
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Οθόνη πολλαπλών ενδείξεων “MAXI DOT”
  • Πολυλειτουργικό τιμόνι
  • Bluetooth
  • Care Connect
  • CRUISE CONTROL με περιοριστή ταχύτητας
  • DAB – Δέκτης ψηφιακού ραδιοφωνικού σήματος
  • Drive Mode Select – Επιλογή Προφίλ Οδηγήσης
  • eCall – κλήση έκτακτης ανάγκης
  • LED φώτα πορείας (βασική έκδοση)
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω
  • Λειτουργία ECO για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου
  • Πλευρικοί αερόσακοι εμπρός και αερόσακος κεφαλής τύπου κουρτίνας
  • Προβολείς ομίχλης
  • Σύνδεση τηλεφώνου SMART LINK +
  • Σύστημα Start-stop με ανάκτηση ενέργειας
  • Σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Scala Edition S με 190 ίππους
Video Test: Skoda Scala 1.0 90PS G-TEC
Δοκιμή: Skoda Scala 1,5 150 PS DSG