Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA 2021-1

Skoda Octavia G-TEC: Oι 5+1 λόγοι που το κάνουν το απόλυτο οικογενειακό

Ελλάδα 23:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Octavia G-TEC: Oι 5+1 λόγοι που το κάνουν το απόλυτο οικογενειακό

SKODA 2021-1

Skoda Octavia G-TEC: Oι 5+1 λόγοι που το κάνουν το απόλυτο οικογενειακό

SKODA 2021-1

Η νέα Skoda Octavia έρχεται να συνεχίσει την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων τριών γενιών του μοντέλου, διατηρώντας την βασική φιλοσοφία της ποιότητας και της ευρυχωρίας, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο ψηφιακό περιβάλλον και μοναδική οικονομία στην χρήση με την έκδοση G-TEC και καύσιμο το φυσικό αέριο.

Advertisement
Advertisement

Η Skoda Octavia υπήρξε το αυτοκίνητο με το οποίο η Skoda πέρασε στην σύγχρονη εποχή της και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να αποτελεί το πιο εμβληματικό της μοντέλο. Και σίγουρα το πιο δημοφιλές, καθώς η Octavia πρωταγωνιστεί σε αρκετές αγορές της Ευρώπης, παρά την κυριαρχία των SUV. Η επιτυχία της δεν είναι διόλου τυχαία, καθώς η Octavia συνδυάζει σε πολύ υψηλό επίπεδο όλα όσα θα αναζητήσει ένας σύγχρονος καταναλωτής, ιδίως εκείνος που ψάχνει ένα κορυφαίας ποιότητας και τεχνολογίας οικογενειακό μοντέλο ώστε να καλύψει με άνεση και ασφάλεια τις μεταφορικές του ανάγκες. Ας δούμε μερικούς από τους λόγους που κάνουν την Skoda Octavia τόσο δημοφιλή και ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό.

1. Η νέα γενιά διαθέτει μία πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση, συνδυάζοντας ιδανικά τις γραμμές ενός μεγάλου sedan με την αισθητική ενός coupe στο πίσω μέρος. Η σχεδίαση χαρακτηρίζεται από τον έντονο δυναμισμό αλλά και τις ισορροπημένες αναλογίες ενώ είναι και ιδιαίτερα αεροδυναμικό (Cd: 0,249) για μεγαλύτερη οικονομία σε καύσιμο και ακόμα πιο ήσυχα ταξίδια. Η νέα Octavia είναι μεγαλύτερη σε μήκος έχοντας φθάσει στα 4,689 μέτρα ενώ αυξημένο είναι και το πλάτος για ακόμα μεγαλύτερη ευρυχωρία στο σαλόνι.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement
Advertisement

2. Έχει ένα εξαιρετικής αισθητικής και κορυφαίας ευρυχωρίας σαλόνι. Οι χώροι για τους επιβάτες, χάρη και στις μεγαλύτερες διαστάσεις του νέου μοντέλου, είναι οι κορυφαίες στην κατηγορία της, ενώ τεράστιο είναι και το πορτ-μπαγκάζ με την πρακτική μεγάλη πίσω πόρτα. Η ποιότητα κατασκευής και η εικόνα των πλαστικών και του διάκοσμου δημιουργούν μία premium αίσθηση, η ηχομόνωση είναι κορυφαία για ήσυχα ταξίδια, ενώ οι επιβάτες έχουν στην διάθεσή τους ένα ιδιαίτερα άνετο και πρακτικό χώρο για να απολαύσουν ξεκούραστες διαδρομές.

3. Εφοδιάζεται με ένα κορυφαίο επίπεδο τεχνολογιών για την ασφάλεια και την διασύνδεση κινητών συσκευών. Οι δυνατότητες διασύνδεσης και επικοινωνίας είναι σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο χάρη στην ομπρέλα τεχνολογιών Skoda Connect. Ιδιαίτερα πλούσιο είναι και το πακέτο τεχνολογιών για την ασφάλεια και την υποβοήθηση, με συστήματα όπως το Predictive Cruise Control, το Front Assist με προληπτική προστασία πεζών, το Park Assist, το Travel Assist, το Lane Assist, την Υποβοήθηση Στροφής Turning Assist, το Traffic Jam Assist για διευκόλυνση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης και πολλά ακόμα.

Advertisement

4. Διαθέτει τις έξυπνες λύσεις Simply Clever. Πρόκειται για μικρές και απλές ιδέες που διευκολύνουν την καθημερινότητα του οδηγού σε συνηθισμένα προβλήματα. Για παράδειγμα η νέα Octavia μπορεί να εφοδιαστεί με ηλεκτρικά αναδιπλούμενο κοτσαδόρο, υπάρχει ειδική θήκη για βούρτσα ή ομπρέλα στην εσωτερική πλευρά της πόρτας του οδηγού, μεγάλες θήκες στις πόρτες με ελαστικό ιμάντα για συγκράτηση αντικειμένων, σύστημα ασφάλισης φορτίων στο πορτ-μπαγκάζ και πολλά ακόμα.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

5. Εξασφαλίζει την απόλυτη οικονομία για ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Η έκδοση G-TEC εφοδιάζεται με τον κινητήρα 1.5 TSI ο οποίος είναι ειδικά σχεδιασμένος για να καίει και φυσικό αέριο. Διαθέτει τρεις δεξαμενές με συνολική χωρητικότητα σε CNG στα 17,33 κιλά ενώ υπάρχει και ρεζερβουάρ βενζίνης των 9 λίτρων για πλήρη εξασφάλιση. Η συνολική αυτονομία και με τα δύο καύσιμα αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα. Και η κατανάλωση είναι στα επίπεδα των 3 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα διαδρομής, τιμή απολύτως κορυφαία ανάμεσα σε όλα τα καύσιμα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην αγορά. Οι εκπομπές CO2 είναι στα 99 γρ/χλμ. ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 218 χλμ/ώρα.

Advertisement

6. Διατηρεί την κορυφαία σχέση τιμής προς αξία που χαρακτηρίζει κάθε Skoda. Η νέα Skoda Octavia G-TEC διατίθεται στην χώρα μας σε δύο εκδόσεις Ambition και Style και προσφέρεται από την εταιρία και με άτοκη χρηματοδότηση και σε ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή. Παρέχονται επίσης δεκάδες δυνατότητες διαμόρφωσης του αυτοκινήτου, με πολλές παροχές σε στοιχεία εξατομίκευσης έτσι ώστε ο κάθε καταναλωτής να φτιάξει το αυτοκίνητό του με βάση την αισθητική αλλά και τις ανάγκες του.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Skoda Enyaq iV 60
Skoda Octavia G-TEC: Χώροι, τεχνολογία και οικονομία στο maximum
Οι τιμές του νέου Skoda Kodiaq στην Ελλάδα