Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA 2021-1

Skoda Kamiq G-TEC: Το οικονομικότερο SUV με 3 ευρώ/100 χιλιόμετρα!

Ελλάδα 13:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Skoda Kamiq G-TEC: Το οικονομικότερο SUV με 3 ευρώ/100 χιλιόμετρα!

SKODA 2021-1

Skoda Kamiq G-TEC: Το οικονομικότερο SUV με 3 ευρώ/100 χιλιόμετρα!

SKODA 2021-1

Η έκδοση G-TEC με φυσικό αέριο του κομψού Skoda Kamiq βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το πιο οικονομικό SUV της ελληνικής αγοράς, συνδυάζοντας παράλληλα εξαιρετική ποιότητα, κορυφαίους χώρους και έναν οδηγικό χαρακτήρα που θα καλύψει και τον πιο απαιτητικό σύγχρονο καταναλωτή.

Advertisement
Advertisement

Με την παρουσία του Kamiq η Skoda ολοκλήρωσε -προς το παρόν- την τριπλέτα των σύγχρονων SUV της, έχοντας δημιουργήσει μία κορυφαία γκάμα μοντέλων τα οποία ξεχωρίζουν για την κορυφαία ευρυχωρία τους, την εξαιρετική ποιότητα, τον πλούσιο εξοπλισμό αλλά και τα οδηγικά τους χαρακτηριστικά τα οποία τα καθιστούν από τα πιο ολοκληρωμένα SUV στην κάθε κατηγορία. Το compact μοντέλο της σειράς, το Κamiq, συνδυάζει όλες τις βασικές αξίες της εταιρίας, όπως τo εξαιρετικό value for money και την όμορφη σχεδίαση, με μερικές σύγχρονες τεχνολογικές ιδέες, οι οποίες δημιουργούν ένα μοναδικό σύνολο για την κατηγορία του.

Για τους καταναλωτές που έχουν ως προτεραιότητα την ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου, η Skoda προσφέρει την δυνατότητα για αγορά του αυτοκινήτου με κινητήρα που καταναλώνει συμπιεσμένο φυσικό αέριο CNG. To κόστος χρήσης υπολογίζεται έως και 60% χαμηλότερο σε σχέση με έναν κινητήρα βενζίνης ή και έως 40% σε σχέση με έναν κινητήρα diesel με το μέσο κόστος μετακίνησης να μπορεί να φθάσει έως και τα 3 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα. Παράλληλα το φυσικό αέριο έχει σημαντικά χαμηλότερους ρύπους ενώ μπορεί να λειτουργήσει και με τους ήδη υπάρχοντες κινητήρες, με ότι σημαντικά πλεονεκτήματα εξασφαλίζει αυτό για τον σύγχρονο καταναλωτή.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται επίσης για μία ιδιαίτερα ασφαλή διαδικασία κίνησης, ιδίως από εταιρίες όπως η Skoda, οι εργοστασιακές εγκαταστάσεις της οποίας σε κάθε αυτοκίνητο είναι μελετημένες εξονυχιστικά και καλύπτονται από μεγάλες εγγυήσεις καλής και ασφαλούς λειτουργίας. Επίσης, σε αντιδιαστολή με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα και το άγχος της αυτονομίας, όλα τα μοντέλα G-TEC της Skoda εφοδιάζονται και με δεξαμενή βενζίνης, έτσι ώστε η αυτονομία για παράδειγμα στην περίπτωση του Kamiq G-TEC να φθάνει έως και τα 630 χιλιόμετρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Στην έκδοση Kamiq G-TEC με καύσιμο το φυσικό αέριο ο κινητήρας ΤSI αποδίδει 90 ίππους και 160 Nm ροπής, ενώ η τροφοδοσία σε φυσικό αέριο από τις τρεις δεξαμενές των 13,8 κιλών και βενζίνης από το ρεζερβουάρ των 9 λίτρων εξασφαλίζουν μία συνδυασμένη αυτονομία που αγγίζει τα 630 λίτρα. Οι εκπομπές CO2 είναι και αυτές αρκετά χαμηλά, στα μόλις 101 γρ./100 χλμ. Χάρη στην εργοστασιακή εγκατάσταση και την μεγάλη εμπειρία της Skoda στα συστήματα με καύσιμο CNG, η λειτουργία του κινητήρα είναι ιδιαίτερα ομαλή και η μετάβαση από το ένα καύσιμο στο άλλο δεν γίνεται αντιληπτή.

Advertisement

Πέρα από την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εφαρμογή της καύσης του CNG, το Kamiq παραμένει ένα πολύ ελκυστικό αυτοκίνητο, με χώρους που αναλογούν σε αυτοκίνητο αρκετά μεγαλύτερο από τα 4,241 μέτρα του compact SUV της Skoda. Τα μεγάλα ανοίγματα των θυρών κάνουν πολύ εύκολη την είσοδο και την έξοδο των επιβατών, ενώ πίσω το εσωτερικό ύψος του KAMIQ είναι 1.003 χιλιοστά, το εσωτερικό πλάτος 1.425 χιλιοστά και ο χώρος για τα γόνατα 73 χιλιοστά -τιμές που κάθε μια τους αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 400 λίτρων, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 1.395 λίτρα με την αναδίπλωση της ασύμμετρης (σε αναλογία 60:40) πλάτης του πίσω καθίσματος, που προαιρετικά μπορεί να διαθέτει και κεντρικό υποβραχιόνιο.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Τα μαλακά πλαστικά στο ταμπλό και στις επενδύσεις των εμπρός θυρών δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον, κάτι που ισχύει και για τις καινούργιες επενδύσεις από Suedia με τα νέα σχέδια των καθισμάτων. Αν το επιθυμεί ο πελάτης, το KAMIQ μπορεί να εξατομικευτεί και άλλο με περιβαλλοντικό εσωτερικό φωτισμό, ιδιαίτερα διακοσμητικά και ραφές που δημιουργούν αντιθέσεις καθώς και με το πακέτο εξοπλισμού Dynamic. Το επίπεδο άνεσης μπορεί να αυξηθεί περισσότερο με το προαιρετικό Virtual Cockpit, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, καθώς και με το Climatronic, το ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού όπως και με τα θερμαινόμενα παρμπρίζ και τιμόνι.

Σε ό,τι αφορά τα συστήματα πολυμέσων και τις δυνατότητες διασύνδεσης, το Kamiq εφοδιάζεται με την τρίτη γενιά των συστημάτων infotainment του Ομίλου VW, με οθόνες από 6,5 έως 9,2 ίντσες ενώ μπορεί να εφοδιαστεί και με ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο ηχοσύστημα με δέκα ηχεία. Διατίθενται επίσης και ευφάνταστες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο οδηγός με έξυπνες ιδέες κάτω από την ονομασία Simply Clever.

Το Skoda Kamiq G-TEC είναι ετοιμοπαράδοτο, προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, Αmbition και Style, και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Skoda One το οποίο προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση για ένα χρόνο, προνομιακό επιτόκιο από 3,5% για ακόμα χαμηλότερη δόση, προκαταβολή από 0% και πληρωμή πρώτης δόσης σε 4 μήνες από την αγορά. Παράλληλα το αυτοκίνητο διατίθεται και για online παραγγελία μέσα από την πολύ εξελιγμένη πλατφόρμα της ελληνικής αντιπροσωπείας, μέσω της οποίας υπάρχει και σημαντικό όφελος στην τελική τιμή του αυτοκινήτου.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Kamiq G-TEC: Γιατί ξεχωρίζει μεταξύ των compact SUV;
Οι τιμές του νέου Skoda Kodiaq στην Ελλάδα
Skoda Scala G-TEC: Άλμα προόδου και τεχνολογίας