Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Renault Arkana: Πιο «Nouvelle Vague» από ποτέ (+τιμές)

Ελλάδα 11:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Renault Arkana: Πιο «Nouvelle Vague» από ποτέ (+τιμές)

ΝΕΑ

Νέο Renault Arkana: Πιο «Nouvelle Vague» από ποτέ (+τιμές)

ΝΕΑ

Το νέο Arkana έχει το στυλ ενός coupe SUV που συνδυάζει την εμφάνιση και την ευρυχωρία.

Advertisement
Advertisement

Το κινητήριο σύνολο με τις περισσότερες πωλήσεις στα Renault Arkana είναι το full hybrid E-tech των 145 ίππων (63% των πωλήσεων στην Ευρώπη, τους πρώτους έξι μήνες του 2023). Για ποιους λόγους όμως κατάφερε να φτάσει σε μία τόσο μεγάλη επιτυχία;

Αναβαθμισμένη εμφάνιση

Το νέο Arkana συνδυάζει την αίσθηση της ρευστότητας του ντιζάιν, την οδική συμπεριφορά με τη στιβαρή κατασκευή και τη νέα ταυτότητα της Renault, κάνοντας περισσότερο αισθητή την εικόνα «Nouvelle Vague».

Το νέο σήμα «Nouvel’R» της Renault είναι ενσωματωμένο στη μάσκα, στο κέντρο της μαύρης γυαλιστερής λωρίδας που ενώνει αισθητικά τα φωτιστικά σώματα. Αυτή η επιφάνεια είναι εντελώς λεία, κάνοντας το αυτοκίνητο ακόμα πιο κομψό.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιασμός του σήματος Nouvel’R βρίσκεται στη βάση του νέου μοτίβου στη μάσκα. Ένα τρισδιάστατο εφέ στις άκρες των διαμαντιών τα κάνει να μοιάζουν σαν χαραγμένα και τους προσθέτει βάθος.

Το αεροδυναμικό spoiler είναι, πλέον, ενσωματωμένο στον προφυλακτήρα των εκδόσεων Techno και esprit Alpine, ενώ είναι βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος στην έκδοση Techno, και σε γκρι σατινέ στην έκδοση esprit Alpine.

Advertisement

Το σήμα στο κέντρο του πορτμπαγκάζ είναι βαμμένο σε χρώμα σκούρου χρωμίου, όπως και το μπροστινό, το ίδιο και το λογότυπο και οι απολήξεις των εξατμίσεων.

Τα πίσω φωτιστικά σώματα διαθέτουν σκουρόχρωμο κάλυμμα που μοιάζει με κρύσταλλο, χαρίζοντας στο αυτοκίνητο πιο μοντέρνα αισθητική.

Advertisement

Το χρώμιο στα περιφερειακά διακοσμητικά (γρίλια, πλαίσια παραθύρων κ.λπ.) έχει αντικατασταθεί από μαύρο, ή σατινέ μαύρο ή γυαλιστερό μαύρο, ανάλογα την έκδοση.

Κινητήρας E-TECH Full Hybrid 145PS με επιλογή E-save

Ο κινητήρας full hybrid E-Tech των 145PS αποδεικνύεται εξαιρετικά ομαλός στην ηλεκτρική λειτουργία, αλλά και ισχυρός και οικονομικός.

Advertisement

Το συγκεκριμένο κινητήριο σύνολο συνδυάζει τη λειτουργία δύο ηλεκτροκινητήρων (ένας κύριος κινητήρας 36kW και μια γεννήτρια/μίζα υψηλής τάσεως 18kW), με έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων (94hp), ένα κιβώτιο πολλαπλών λειτουργιών, χωρίς συμπλέκτη, και μία μπαταρία 1,2kWh.

Το κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει 4 σχέσεις για τον βενζινοκινητήρα και 2 σχέσεις για τον κύριο ηλεκτροκινητήρα. Με άλλα λόγια, με το full hybrid σύστημα κίνησης E-Tech, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έως και 14 πιθανούς συνδυασμούς μεταξύ κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, για βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης.

Το αυτοκίνητο ξεκινά πάντα σε ηλεκτρική λειτουργία, ενώ μπορεί να κινηθεί μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα για έως και στο 80% του χρόνου στην πόλη, γεγονός που μειώνει την κατανάλωση έως και 40% σε σύγκριση με έναν κλασικό βενζινοκινητήρα.

Το full hybrid σύστημα E-Tech 145PS του νέου Arkana περιλαμβάνει τη λειτουργία e-save. Η συγκεκριμένη επιλογή διατηρεί τη φόρτιση της μπαταρίας στο 40% τουλάχιστον, ώστε να έχετε αυτή την επιπλέον εφεδρική ενέργεια στην οδήγηση με ηλεκτροκίνηση, όταν τη χρειαστείτε, ή για πρόσθετη δύναμη.

Στην Ελλάδα από 26.680€

Το νέο Renault Arkana είναι άμεσα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με νέες μειωμένες τιμές κατά 4.000€ σε όλες τις εκδόσεις του και τιμή από 26.680€.

Το νέο μοντέλο διατίθεται τόσο με τον full hybrid κινητήρα E-Tech των 145 ίππων, όσο και με τον mild hybrid κινητήρα turbo βενζίνης 1.3 με απόδοση 140 και 160 ίππων, που συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο EDC διπλού συμπλέκτη.

Το νέο Arkana πλαισιώνεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση και 3 έτη δωρεάν οδικής βοήθειας.

Mild Hybrid

  • evolution mild hybrid 140 EDC 26.680€
  • techno mild hybrid 140 EDC 29.340€
  • Esprit Alpine mild hybrid 160 EDC 31.990€

Hybrid E-TECH

  • evolution E-TECH full hybrid 145 30.990€
  • techno E-TECH full hybrid 145 33.590€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Το νέο Renault Arkana
Νέες προσφορές της Renault με μεγάλο όφελος
Η Renault ετοιμάζει νέο σπορτίφ SUV