Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT

Νέο Renault Arkana: Μοναδικό στιλ και υψηλή τεχνολογία σε τιμή-πρόκληση!

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Renault Arkana: Μοναδικό στιλ και υψηλή τεχνολογία σε τιμή-πρόκληση!

RENAULT

Νέο Renault Arkana: Μοναδικό στιλ και υψηλή τεχνολογία σε τιμή-πρόκληση!

RENAULT

Το πανέμορφο coupe SUV της Renault έγινε ακόμα πιο κομψό, ενισχύθηκε σε τεχνολογικά στοιχεία και προσφέρεται στην χώρα μας σε τιμή έκπληξη, για όσους θέλουν ένα premium SUV αρκετά διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας παρουσιαστεί στις ευρωπαϊκές αγορές πριν περίπου τρία χρόνια, το Renault Arkana υπήρξε μία πρωτοποριακή πρόταση, η οποία κατάφερε να συνδυάσει σε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό σχήμα τα χαρακτηριστικά του SUV με την σπορ διάσταση ενός coupe αμαξώματος.

Με την παρουσίαση του νέου Arkana η Renault έδωσε άλλη πνοή στην κατηγορία των προσιτών SUV, φέρνοντας στοιχεία από μεγαλύτερες και πιο πολυτελείς κατηγορίες σε ένα πιο ευρύ κοινό.

Η επιτυχία του ήταν αναπόφευκτη, καθώς όπως φαίνεται αυτό το κομψό όχημα αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό της Ευρώπης, με πάνω από 163.000 πωλήσεις (ή 240.000 συνολικά αν προστεθούν και οι ταξινομήσεις του “αδελφού” μοντέλου της Renault Korea Motors).

Advertisement
Advertisement

Το στιλ του coupe SUV έθεσε νέα δεδομένα στην κατηγορία του, με το ξεχωριστό του στιλ να εντυπωσιάζει τους πάντες και την πρακτικότητα του σαλονιού του να αποτελεί το δυνατό του χαρτί που το κάνει ελκυστικό σε πολλές αγορές σε όλο τον πλανήτη, ιδίως στην έκδοση full hybrid E-Tech των 145 ίππων που είναι η πιο δημοφιλής, κυρίως στην Ευρώπη.

Μετά από αυτή την τεράστια εμπορική επιτυχία, ήταν προφανές ότι η Renault θα προχωρούσε σε ένα “φρεσκάρισμα” του Arkana, με στόχο να παραμείνει επίκαιρο και άκρως ανταγωνιστικό σε αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία.

Advertisement

Συνδυάζοντας ρευστή αισθητική σχεδίασης με απαράμιλλη οδική απόδοση, το Arkana επαναπροσδιορίζει την έννοια της οδηγικής απόλαυσης, συνδυάζοντας την νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρίας στο πνεύμα της “Nouvelle Vague”.

Στο επίκεντρο αυτής της μεταμόρφωσης βρίσκεται το εντυπωσιακό έμβλημα “Nouvel’R” που ενσωματώνεται άψογα στην κομψή μαύρη γυαλιστερή λωρίδα που συνδέει κομψά τα στοιχεία φωτισμού.

Advertisement

Αυτή η εντυπωσιακή λεία επιφάνεια προσθέτει στιλ και κομψότητα στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, δημιουργώντας ένα όχημα που εντυπωσιάζει και δημιουργεί μία ξεκάθαρα premium αίσθηση στην παρουσία του.

Το έμβλημα Nouvel’R, τοποθετημένο μέσα σε μια εκθαμβωτική σειρά «διαμαντιών» στη μάσκα, δημιουργεί ένα μαγευτικό τρισδιάστατο εφέ, προσθέτοντας βάθος και πολυτέλεια στο σχεδιασμό.

Advertisement

Ανάλογα με την έκδοση, η επιφάνεια αυτή διακοσμείται σε αποχρώσεις του μαύρου ή του σατινέ ή του σκούρου χρωμίου, τονίζοντας την premium αναβάθμιση του μοντέλου.

Ενισχύοντας το αεροδυναμικό του προφίλ, η αεροτομή ενσωματώνεται άψογα στον προφυλακτήρα των εκδόσεων Techno και Alpine esprit, βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος ή σε κομψό σατινέ γκρι.

Κάθε λεπτομέρεια φέρνει στην επιφάνεια την γαλλική φινέτσα, από τις χρωμιωμένες πινελιές που αντικαθίστανται από μαύρο ή σατινέ μαύρο φινίρισμα μέχρι τα κρυστάλλινα καλύμματα των πίσω φώτων, αποπνέοντας μια μοντέρνα αισθητική.

Ανεβάζοντας τη σπορ διάσταση του Arkana σε νέα ύψη, η έκδοση Esprit Alpine, ενσαρκώνει το αποκορύφωμα των επιδόσεων και του στυλ.

Διαθέτοντας διακριτικές εξωτερικές πινελιές, όπως το σατινέ γκρι μπροστινό πτερύγιο και το γκρι απόχρωσης έμβλημα στα μπροστινά φτερά, κερδίζει τις εντυπώσεις στον δρόμο.

Η συγκεκριμένη έκδοση εφοδιάζεται με εκπληκτικές ζάντες 19 ιντσών που κάνουν ακόμα πιο δυναμική την παρουσία του νέου Arkana, ενώ στον σπορ χαρακτήρα του συμβάλλει και η νέα αεροτομή στο πάνω μέρος του πορτ-μπαγκάζ η οποία υποστηρίζει και την εξαιρετική αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Το εσωτερικό αποπνέει εκλέπτυνση με ένα μείγμα καθισμάτων με υλικό Eco Tep (που αποτελείται από 10% υλικών βιολογικής προέλευσης) και συνθετικού σουέντ που κοσμούνται με μπλε οριζόντιες ραφές και λογότυπα Alpine.

Τα πάνελ των θυρών και το τιμόνι διαθέτουν εντυπωσιακές κόκκινες, λευκές και μπλε ραφές, ενώ η περιοχή του ταμπλό διαθέτει ένα κομψό μοτίβο σχιστόλιθου.

Εξοπλισμένο με μοχλό e-shifter (shift by wire) σε όλες τις επιλογές κινητήρων, το ταμπλό του νέου Arkana Esprit Alpine edition προσφέρει μια κορυφαία οδηγική εμπειρία για τα δεδομένα της κατηγορίας του.

Αυτό που εξακολουθεί να εντυπωσιάζει και στο νέο Arkana είναι το καινοτόμο υβριδικό του σύστημα το οποίο συνδυάζει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν πρωτεύοντα κινητήρα 36kW και μια γεννήτρια υψηλής τάσης 18kW) με έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων απόδοσης 69kW (94hp), σε συνδυασμό με ένα έξυπνο κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη και μια μπαταρία 1,2kWh.

Διαθέτοντας 4 ταχύτητες για τον βενζινοκινητήρα και 2 ταχύτητες για τον πρωτεύοντα ηλεκτροκινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων του πλήρως υβριδικού συστήματος E-Tech προσφέρει έως και 14 δυνατούς συνδυασμούς λειτουργίας του κινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα για βελτιστοποιημένη ενεργειακή απόδοση.

Από τους δρόμους της πόλης μέχρι τους αυτοκινητόδρομους, το Arkana ξεκινά πάντα με τον ηλεκτροκινητήρα και μπορεί να λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για έως και 80% της αστικής οδήγησης, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου έως και 40% σε σύγκριση με έναν συμβατικό βενζινοκινητήρα. Με εκπομπές CO2 κάτω από 105 g/km, θέτει ένα νέο πρότυπο για την κατηγορία του.

Το νέο Renault Arkana είναι άμεσο διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με μειωμένες κατά 4.000 ευρώ σε όλες τις εκδόσεις του. Η βασική έκδοση Evolution Mild Hybrid 140 EDC ξεκινά από τις 26.680 ευρώ, ενώ η βασική έκδοση Evolution E-TECH full hybrid ξεκινά από τις 30.990 ευρώ.

Ο mild hybrid κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC, με απόδοση στους 140 και 160 ίππους, με την τελευταία του εκδοχή να εξοπλίζει και την κορυφαία έκδοση Esprit Alpine.

Σε κάθε περίπτωση το νέο Arkana έρχεται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της πρώτης γενιάς, αποτελώντας και πάλι μία άκρως ελκυστική πρόταση, όπου η κομψότητα και το στιλ ενός coupe SUV συνδυάζεται ιδανικά με κορυφαίες τεχνολογίες και μία μοναδική υβριδική επιλογή.

Σε συνδυασμό με την εξαιρετική τιμή-πρόκληση, η Renault συνεχίζει να έχει έναν άσσο στο μανίκι της και ένα premium αυτοκίνητο που έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα της κατηγορίας του. Και αυτό αναμένεται να συνεχίσει να κάνει με αυτή την ανανεωμένη γενιά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Renault Arkana: Πιο «Nouvelle Vague» από ποτέ (+τιμές)
Νέες προσφορές της Renault με μεγάλο όφελος
Επίσημο: Το νέο Renault Arkana