Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault

Renault Easy Link: Η εξέλιξη στη συνδεσιμότητα

Ελλάδα 17:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Easy Link: Η εξέλιξη στη συνδεσιμότητα

Renault

Renault Easy Link: Η εξέλιξη στη συνδεσιμότητα

Renault

Το νέο σύστημα Easy Link είναι η τρίτη γενιά των συνδεδεμένων συστημάτων που προσφέρει η Renault σε όλα τα μοντέλα της γκάμας της.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη των: R-Link, R-Link Evolution και R-Link 2, αναβαθμίστηκε έγινε ταχύτερη αλλά και πιο εύκολη στον χειρισμό και έχει το όνομα Easy Link

Επτά χρόνια μετά το «R-Link» το «Easy Link» έχει εξαλείψει τα προβλήματα, νεότητας ακόμη και από τα R-Link Evolution και R-Link 2, τα οποία ακολούθησαν. Η αργή απόκριση, η δυσκολία στον χειρισμό εξωτερικών πηγών, όπως η ανάγνωση μουσικής από USB (απαιτούσε συνεχείς επιλογές για να «παίξει») η καθυστερημένη εισαγωγή των εφαρμογών Android Auto και Apple Car Play, εξαφανίστηκαν.

Μέσα σε αυτήν την επταετία πολλά άλλαξαν ενώ προστέθηκαν πολλά νέα χαρακτηριστικά με κυριότερο την οθόνη αφής 7 ή 9 ” ανάλογα με τα μοντέλα και τις εκδόσεις. Έτσι μέχρι σήμερα, το Easy-Link διατίθεται είτε με οθόνη 7 ιντσών είτε με οθόνη υψηλής ευκρίνειας, με οθόνη 9,3 ιντσών. Το σύστημα είναι προσαρμόσιμο, δηλαδή εκτός από την εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων, είναι δυνατή η τροποποίηση της αρχικής οθόνης, σύμφωνα με 5 προφίλ χρηστών. Διαφορετικά widget μπορούν να ταξινομηθούν στην οθόνη και προστίθενται στα widgets του τηλεφώνου, πολυμέσα και σύστημα πλοήγησης, τα οποία είναι προ εγκαταστημένα.

Advertisement
Advertisement

Αυτόματη ενημέρωση με δυνατότητα σύνδεσης 4G

Επιπλέον το Easy Link διαθέτει σύνδεση 4G χάρη στην ενσωματωμένη κάρτα SIM (διαθέσιμη για 3 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων δύο ενημερώσεων του χάρτη κάθε χρόνο). Μετά την τριετία, θα χρειαστεί να ανανεώσετε την συνδρομή από την Renault. Η αναβάθμιση αυτή σας διευκολύνει, επειδή οι ενημερώσεις είναι τώρα αυτόματες (Over The Air) όπως σε ένα smartphone.

Advertisement

Συνεργασία TomTom και Google

Όπως και με τα προηγούμενα συστήματα, η Renault βασίζεται στην «TomTom» για το τμήμα χαρτογράφησης και σχεδιασμού ταξιδιού. Φυσικά η εξέλιξη έχει έρθει και εδώ καθώς η «TomTom» φροντίζει επίσης για ενημερώσεις κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, επικίνδυνες συνθήκες, καθώς και διάφορες πληροφορίες όπως ο καιρός, οι τιμές των καυσίμων κλπ. Η Renault χρησιμοποιεί τη Google για αναγνώριση φωνής, επιλογή προορισμού, αποστολή και ακρόαση SMS και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η αμερικανική εταιρεία εμπλουτίζει επίσης τη βάση των POI (σημεία ενδιαφέροντος) της TomTom.

Advertisement

Easy Link, πρακτικές εφάρμογές

Η λειτουργεία Esay Link είναι αρθρωμένη γύρω από ένα σύστημα που ονομάζεται «Easy Connect», το τελευταίο αποτελείται από διάφορες υπηρεσίες που συνδέονται μέσω εφαρμογών. Μέσω αυτής είναι δυνατό, για παράδειγμα, να εντοπίσετε το όχημά σας από απόσταση, να προετοιμάσετε το ταξίδι σας στο τηλέφωνό σας ή να το ολοκληρώσετε μέσω της εφαρμογής My Renault.Σε ηλεκτρικά οχήματα, σας επιτρέπει να δείτε / ξεκινήσετε τη φόρτιση του οχήματός σας. Με την πάροδο του χρόνου, οι διάφορες υπηρεσίες θα εμπλουτίσουν τις δυνατότητες. Σημειώστε ότι ένας ιστότοπος με το ίδιο όνομα επιτρέπει να συνδεθείτε ήδη σε όλο αυτό το σύστημα.

Κλήση έκτακτης ανάγκης

Advertisement

Είδαμε την εφαρμογή της κλήσης SOS στην πρώτη γενιά της Renault Laguna στις αρχές της δεκαετίας του 2000, πριν αυτή αλλάξει και η ειδοποίηση γίνεται μέσω ενός κουμπιού SOS, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης την κλήση προς τη Renault Assistance σε περίπτωση βλάβης μέσω της οθόνης αφής.

Ποια μοντέλα Renault είναι εξοπλισμένα με Easy-Link;

Το Easy Link είναι το πιο πρόσφατο σύστημα της Renault και αναπτύσσεται σε όλα τα νέα μοντέλα, όπως: Νέο Twingo, Clio 5, Captur 2 και Zoe 2 για να ακολουθήσουν τα Megane, Talisman, Espace και Koleos.

Διαβάστε επίσης:

Renault Captur: Σας κρατά πάντα δικτυωμένους

Renault Kadjar: Συνδυάζει στιλ, τεχνολογία και άνεση!

Ο εσωτερικός κόσμος του Renault Twingo Electric