Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault

Οι diesel επιλογές του νέου Renault Kadjar

Ελλάδα 15:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι diesel επιλογές του νέου Renault Kadjar

Renault

Οι diesel επιλογές του νέου Renault Kadjar

Renault

Περισσότερη δύναμη, καλύτερη αίσθηση, λιγότεροι ρύποι – αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας σε ότι αφορά στις diesel επιλογές του νέου Renault Kadjar.

Advertisement
Advertisement

Το γαλλικό SUV, εκτός από καινούριους κινητήρες βενζίνης, εφοδιάζεται και με νέες μονάδες πετρελαίου που ενώ προσφέρουν ανώτερη οδηγική αίσθηση και απόδοση, εξασφαλίζουν μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και είναι συμβατοί με τις πιο σύγχρονες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες.

Συγκεκριμένα, το νέο Renault Kadjar επωφελείται από σύγχρονους κινητήρες diesel με σύστημα επιλεκτικού καταλυτικού περιορισμού (SCR), που θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος περιορισμού των οξειδίων του αζώτου (NOx). Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή την τεχνολογία περιορίζονται οι ρύποι, χωρίς συμβιβασμούς στην ισχύ. Οι νέοι κινητήρες diesel του νέου Kadjar έρχονται με το διακριτικό «Blue dCi».

Renault-Kadjar-2019-b1000x600

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας Blue dCi 115, των 1.461 κ.εκ. αποδίδει 5 ίππους και 10 Nm (260 Nm) περισσότερη ροπή από τον αντίστοιχο κινητήρα προηγούμενης γενιάς, ενώ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC) 7 σχέσεων. Ο υπερ-σύγχρονος diesel κινητήρας χαρίζει δυνατές επιδόσεις στο δημοφιλές SUV, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 189 χιλιόμετρα/ώρα, ενώ το 0-100 χιλιόμετρα/ώρα δεν παίρνει πάνω από 11,7 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, ο εν λόγω κινητήρας εξασφαλίζει εξαιρετικά περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, με τους ρύπους CO2 στα 112 γρ./χιλιόμετρο, την κατανάλωση εκτός πόλης να περιορίζεται στα 3,9 λίτρα/100 χιλιόμετρα και στο μικτό κύκλο στα 4,3 λίτρα/100 χιλιόμετρα. (NEDC BT).

Όσο για τον κινητήρα Blue dCi 150, των 1.749 κ.εκ. αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Με ισχύ αυξημένη κατά 20 ίππους από το μοτέρ που αντικαθιστά, και κορυφαία ροπή 340 Nm, είναι σχεδιασμένος για εξαιρετική απόδοση. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και τετρακίνηση.

Renault-Kadjar-2019-e1000x600