Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT-DACIA-LPG

Renault Captur LPG: Το απόλυτο compact SUV και στην οικονομία

Ελλάδα 15:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Captur LPG: Το απόλυτο compact SUV και στην οικονομία

RENAULT-DACIA-LPG

Renault Captur LPG: Το απόλυτο compact SUV και στην οικονομία

RENAULT-DACIA-LPG

To Captur εκφράζει την αντίληψη της Renault για το απόλυτο compact crossover, ισορροπώντας ιδανικά ανάμεσα στην πρακτικότητα, στο στιλ και στην τεχνολογική υπέρβαση. Και με τον κινητήρα διπλού καυσίμου προσθέτει και την παράμετρο της οικονομίας σε καύσιμο.

Advertisement
Advertisement

Aπό την πρώτη κιόλας γενιά του, το Renault Captur απέδειξε ότι αποτελεί ένα αυτοκίνητο στο οποίο συνδυάζονται ιδανικά ότι χρειάζεται ένα σύγχρονος καταναλωτής της κατηγορίας των compact SUV. Και στην πιο πρόσφατη εκδοχή του, η Renault έχει φροντίσει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την απόδοσή του, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο με ξεχωριστό σχεδιαστικό στιλ και ό,τι πιο σύγχρονο μπορεί να ζητήσει κανείς σε τεχνολογίες και ψηφιακές παροχές.

Το Renault Captur καταφέρνει να είναι ένα crossover που διαφέρει από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην κατηγορία του. Δυναμικό και μυώδες σε σχεδίαση το αμάξωμά του, εντυπωσιάζει τους πάντες και κερδίζει τις εντυπώσεις και φέρνει ένα αέρα πολυτέλειας και premium ποιότητας στα προσιτά SUV.

H αίσθηση της κομψότητας είναι διάχυτη στο αμάξωμα, ιδίως στο εμπρός μέρος με την εντυπωσιακή μάσκα με στοιχεία χρωμίου και την χαρακτηριστική για την γαλλική εταιρία φωτιστική υπογραφή των LED φωτιστικών σωμάτων ημέρας σε σχήμα “C”. Παράλληλα διατίθεται σε ένα πλήθος χρωματισμών (πάνω από 90 συνδυασμοί!) και εναλλακτικών δυνατοτήτων εξατομίκευσης έτσι ώστε ο κάθε αγοραστής να βρει το Captur που ταιριάζει στο lifestyle και την αισθητική του.

Advertisement
Advertisement

Με μήκος στα 4,23 μέτρα, μεγάλο μεταξόνιο στα 2,63 μέτρα και τροχούς που φθάνουν έως και τις 18 ίντσες, το Captur είναι ένα B-SUV που επιβάλλεται και κυριαρχεί στον δρόμο. Και δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του ευρωπαϊκού best seller της κατηγορίας του, όντας ένα αυτοκίνητο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου αγοραστικού κοινού με υψηλές απαιτήσεις από ένα σύγχρονο SUV.

Το ίδιο υψηλών απαιτήσεων και αισθητικής είναι και το σαλόνι, το οποίο χαρακτηρίζεται από τα εξαιρετικά σε υφή και ποιότητα υλικά, και τις νέες τεχνολογίες που διαθέτει για την εξυπηρέτηση και την άνεση του οδηγού και των επιβατών.

Advertisement

Η μεγάλη οθόνη του συστήματος πολυμέσων είναι στις 9,3 ίντσες και προσφέρει μία μεγάλη πληθώρα πληροφοριών για να κρατά ενήμερο τον οδηγό. Ο πίνακας οργάνων είναι και αυτός ψηφιακός, από 7 έως 10,25 ίντσες, με πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης και προσαρμογής των ενδείξεων ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού.

Advertisement

Χάρη στην κορυφαία εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων αλλά και το μεγάλο μεταξόνιο, οι επιβάτες βρίσκονται μέσα στο πιο ευρύχωρο SUV της κατηγορίας του, το οποίο μπορεί να μεταφέρει χωρίς πολλές παραχωρήσεις ακόμα και πέντε άτομα.

Το πορτ-μπαγκάζ μπορεί να φθάσει έως τα 536 λίτρα, χάρη στην δυνατότητα μετακίνησης του πίσω καθίσματος κατά 16 εκατοστά κατά τον εγκάρσιο άξονα, ενώ υπάρχει και διπλό πάτωμα ώστε να γίνεται καλύτερη αξιοποίηση των διατιθέμενων χώρων στο πορτ-μπαγκάζ.

Advertisement

Ένα ακόμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο είναι οι σχεδόν ατελείωτες δυνατότητες εξατομίκευσης του σαλονιού, με ποικιλία σε υλικά και χρωματισμούς για τον διάκοσμο και τα καθίσματα. Το σαλόνι προσφέρεται σε 7 πακέτα διαφορετικής διαμόρφωσης έτσι ώστε να βρει ο κάθε ένας αγοραστής το αυτοκίνητο που ταιριάζει ακριβώς στις επιθυμίες του.

Το Renault Captur εφοδιάζεται με ένα πλήθος τεχνολογιών αιχμής για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών. Διατίθενται συστήματα όπως η κάμερα των 360 μοιρών, η αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων, η προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας, η υποβοήθηση διατήρησης της πορείας, προειδοποίηση υπέρβασης της ταχύτητας και πολλά ακόμα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μηχανικά μέρη, η πλατφόρμα CMF-B πάνω στην οποία βασίζεται, αποτελεί μία εγγύηση για κορυφαία απόδοση και εξαιρετικά οδηγικά χαρακτηριστικά. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η πληθωρική γκάμα κινητήρων, σε κάθε είδους καύσιμο ακόμα και υβριδικές με τελευταίας γενιάς τεχνολογίες.

Η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή αυτή την εποχή των υψηλών τιμών των καυσίμων είναι η έκδοση με τον κινητήρα διπλού καυσίμου, βενζίνης και LPG. To Renault Captur 1.0 TCe 100 LPG χρησιμοποιεί τον 3κύλινδρο κινητήρα της εταιρίας του 1 λίτρου, με απόδοση στους 100 ίππους με καύσιμο LPG και 91 ίππους με καύσιμο την βενζίνη.

Η μέγιστη ροπή φθάνει στα 170 Νm ενώ η αυτονομία φθάνει στα 1.360 χιλιόμετρα, χάρη στις μεγάλες δεξαμενές που φθάνουν στα 48 λίτρα για την βενζίνη και τα 40 λίτρα για το LPG.

Oι εκπομπές CO2 είναι στα 117-126 γρ/χλμ, κάτι που σημαίνει ότι απαλλάσσεται από Τέλη Κυκλοφορίας ενώ μπορεί να κυκλοφορεί και ελεύθερα στον Δακτύλιο της Αθήνας. Η μέγιστη ταχύτητα φθάνει στα 173 χλμ/ώρα ενώ το 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 13 δευτερόλεπτα.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι όπως και σε όλα τα αυτοκίνητα του Renault Group, έτσι και στο Captur, η εγκατάσταση του συστήματος υγραεριοκίνησης γίνεται από το εργοστάσιο, με τα προφανή οφέλη στην αξιοπιστία και στην ασφάλεια. Παράλληλα επιτρέπει στην εταιρία να προσφέρει την συγκεκριμένη έκδοση σε πολύ ανταγωνιστική τιμή, η οποία ξεκινά από τα 21,560 ευρώ.

Μία τιμή που δεν το διαφοροποιεί αισθητά από την απλή έκδοση, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον σύγχρονο καταναλωτή που βάζει ψηλά στην λίστα την οικονομία σε καύσιμο να επιλέξει το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο SUV της κατηγορίας του σε πολύ προσιτό κόστος αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Renault Captur 1.0 TCe LPG
Δοκιμή: Renault Captur Plug-in Hybrid
Renault Captur E-Tech Plug-in: Premium ποιότητα με απίστευτη οικονομία