Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT-DACIA-LPG

Dacia Sandero Stepway LPG: Το πιο οικονομικό crossover της αγοράς

Ελλάδα 3:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia Sandero Stepway LPG: Το πιο οικονομικό crossover της αγοράς

RENAULT-DACIA-LPG

Dacia Sandero Stepway LPG: Το πιο οικονομικό crossover της αγοράς

RENAULT-DACIA-LPG

Με το νέο Sandero Stepway η Dacia προσφέρει ένα σύγχρονο μικρό crossover με όμορφο design, σημαντικά αναβαθμισμένη ποιότητα, μεγάλους χώρους και κορυφαία οικονομία σε καύσιμο στην έκδοση LPG.

Advertisement
Advertisement

H Dacia, όντας μέλος του γκρουπ Renault, αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα ξεχωριστό sucess story στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Έχοντας βελτιώσει σημαντικά τα αυτοκίνητά της σε ποιότητα και τεχνολογία και διατηρώντας σταθερά σε προνομιακή θέση το value for money, τα σύγχρονα Dacia καταφέρνουν να γίνουν αποδεκτά και να κερδίζουν αγοραστές ακόμα και στις πιο δύσκολες και απαιτητικές αγορές του κόσμου.

Το νέο Sandero, στις εκδόσεις Streetway και Stepway, διαθέτει όλα τα βασικά στοιχεία του DNA της μάρκας. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μία πρωτόγνωρη επιτυχία για την Dacia, έχοντας καταφέρει μέσα στην χρονιά που πέρασε να αποτελέσει ένα ακαταμάχητο best-seller σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Από το 2017 που παρουσιάστηκε αποτελεί το αυτοκίνητο με τις υψηλότερες πωλήσεις και το πιο δημοφιλές μοντέλο της Dacia με πάνω από 2,1 εκατ. πωλήσεις. Κάτι που αντιστοιχεί στο 32% των συνολικών πωλήσεων της Dacia από το 2004 και μετά. Μάλιστα η έκδοση Stepway είναι και η πιο επιτυχημένη καθώς αντιπροσωπεύει το 65% των πωλήσεων όλων των εκδόσεων του Sandero, με πάνω από 1,3 εκατ. μονάδες σε πωλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Dacia Sandero Stepway αποτελεί την πιο “περιπετειώδη” εκδοχή του αυτοκινήτου, συνδυάζοντας στοιχεία crossover με ένα συμπαγές και ευέλικτο αμάξωμα για κίνηση μέσα στην πόλη αλλά και μικρές αποδράσεις στην εξοχή. Βασίζεται στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα CMF του γκρουπ Renault η οποία είναι πιο στιβαρή και αποτελεί το κατάλληλο υπόβαθρο ώστε το αυτοκίνητο να γίνει πιο ασφαλές αλλά και με περισσότερα τεχνολογικά στοιχεία τελευταίας γενιάς.

Η έκδοση Stepway έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κάτι που ενισχύει τον crossover χαρακτήρα του και τονίζει ακόμα περισσότερο το δυναμικό design του αμαξώματος, ιδίως την μάσκα με τα σύγχρονα φωτιστικά σώματα με τη νέα φωτεινή “υπογραφή” της Dacia σε σχήμα “Υ”.

Advertisement

Tα φωτιστικά αυτά σώματα, πέρα από την ισχυρή σχεδιαστική ταυτότητα προσφέρουν και αισθητά καλύτερη ορατότητα κατά την νύχτα (κατά 37% την εμβέλεια της δέσμης και κατά 9% το εύρος της) και περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.

Advertisement

Η έκδοση Stepway διαφοροποιείται χάρη στην ενσωμάτωση στον εμπρός και στον πίσω προφυλακτήρα μιας μεταλλικής ποδιάς, για να προστατεύει από γδαρσίματα. Η απόσταση από το έδαφος φθάνει στα 174 χιλιοστά, 41 χιλιοστά περισσότερα από του Sandero Streetway, και είναι από τις μεγαλύτερες ανάμεσα στα compact crossover.

Στο σαλόνι, η συνολικά αναβαθμισμένη εικόνα του νέου Sandero δημιουργεί μία ξεκάθαρη αίσθηση ποιότητα και σύγχρονης σχεδίασης. Οι χώροι είναι οι μεγαλύτεροι που μπορεί να βρει κανείς σε ένα αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους, ενώ και η τεχνολογία σε ψηφιακά μέσα αλλά και σε συστήματα υποβοήθησης είναι από τις πιο πλήρεις και σύγχρονες ακόμα και από τον βασικό εξοπλισμό.

Advertisement

Το νέο Sandero Stepway διαθέτει μία ιδιαίτερα πλήρη γκάμα κινητήρων, από την οποία ξεχωρίζει η έκδοση με δυνατότητα καύσης και υγραερίου. Η συγκεκριμένη έκδοση εφοδιάζεται με τον σύγχρονο κινητήρα 1,0 ΤCe ο οποίος αποδίδει 100 ίππους και 170 Nm ροπής στην περίπτωση που καταναλώνει LPG.

O κινητήρας αυτός είναι ειδικά εξελιγμένος με σύγχρονα συστήματα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία και με τα δύο καύσιμα, βενζίνη και LPG. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην λειτουργία από το ένα καύσιμο στο άλλο, την ίδια στιγμή που ο χαρακτήρας και η απόδοση του κινητήρα παραμένει ιδιαίτερα πολιτισμένη και χωρίς περιττούς θορύβους.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επίσης ότι το σύστημα υγραεριοκίνησης είναι εργοστασιακά τοποθετημένο. Αυτό σημαίνει άψογη και πολύ μελετημένη εγκατάσταση, με έμφαση στην αξιοπιστία και κορυφαίες δικλίδες ασφαλείας. Επίσης ισχύουν όλες οι εγγυήσεις που παρέχει η αντιπροσωπεία, δηλαδή συνολική κάλυψη 5 ετών, καθώς και δωρεάν οδική βοήθεια 3 ετών.

Η κατανάλωση καυσίμου είναι τουλάχιστον 35% χαμηλότερη από εκείνη ενός αντίστοιχου μοντέλου βενζίνης, ενώ η τιμή του LPG σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα μπορούν να φέρουν όφελος πάνω από 700 ευρώ ετησίως για μία ετήσια χρήση ενός μέσου οδηγού. Παράλληλα τα δύο μεγάλα ρεζερβουάρ για βενζίνη και LPG εξασφαλίζουν μοναδικά επίπεδα αυτονομίας που μπορούν να αγγίξουν και τα 1.500 χιλιόμετρα.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Dacia Sandero Stepway LPG αποτελεί την ιδανική πρόταση για όποιον χρειάζεται το στιλ και τις περιπετειώδεις δυνατότητες ενός σύγχρονου και ποιοτικού crossover χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει πολλά χρήματα για την αγορά του. Και παράλληλα να έχει μοναδικά οφέλη κατά την χρήση λόγω της εξαιρετικά οικονομικής λειτουργίας και του χαμηλού κόστους του LPG.

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός για την χώρα μας, πάντα με την ξεκάθαρη υποστήριξη του γκρουπ Renault σε ότι αφορά τις εγγυήσεις και την after sales υποστήριξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς στρίβει υπό πίεση το νέο Dacia Sandero Stepway; (+video)
Στην Ελλάδα τα νέα Dacia Sandero Streetway & Stepway (+τιμές)
Dacia Duster Air & Sandero Black Touch στο Παρίσι