Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT-CLIO-CAPTUR-2023

Renault Clio LPG: Ο πρωταθλητής της οικονομίας σε τιμή-πρόκληση!

Ελλάδα 17:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Renault Clio LPG: Ο πρωταθλητής της οικονομίας σε τιμή-πρόκληση!

RENAULT-CLIO-CAPTUR-2023

Renault Clio LPG: Ο πρωταθλητής της οικονομίας σε τιμή-πρόκληση!

RENAULT-CLIO-CAPTUR-2023

Με δώρο το τέλος ταξινόμησης και όφελος έως και 2.200 ευρώ, το Renault Clio στην έκδοση LPG είναι η απόλυτη λύση για οικονομικές μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Αν έχει καταφέρει η Renault μέσα στην πάροδο των δεκαετιών της ιστορίας της είναι να μπορεί να περηφανεύεται για μερικά από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα της ευρωπαϊκής και όχι μόνο αυτοκινητοβιομηχανία.

Με έμφαση στις μικρές κατηγορίες, η γαλλική εταιρία είχε πάντα βαρύνουσα άποψη για τις εξελίξεις, όντας πρωτοπόρος στην τεχνολογία και στην σχεδίαση των αυτοκινήτων της.

Σε αυτή την μακρά παράδοση έχει κερδίσει την δική του ξεχωριστή θέση και το Clio τελευταίας γενιάς. Ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα σούπερμίνι της εποχής μας, προσφέροντας κορυφαίες επιλογές σε τεχνολογία, ψηφιακές παροχές, άνεση και ποιότητα που αγγίζει μεγαλύτερες και πιο ακριβές κατηγορίες.

Advertisement
Advertisement

Το Clio ήταν και παραμένει μεταξύ των ευρωπαϊκών best-sellers καθώς συνδυάζει ιδανικά ένα μοναδικό στιλ στην σχεδίαση με εξαιρετική απόδοση σε όλους τους επιμέρους τομείς, από τους κινητήρες και τα μηχανικά μέρη μέχρι την αίσθηση premium ποιότητας που χαρακτηρίζει το σαλόνι του αλλά και τον τρόπο που κινείται.

Από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Clio είναι και η επιμονή της Renault να παρουσιάζει μία έκδοση με διπλό καύσιμο, βενζίνη και υγραέριο (ή LPG). Μία πρόταση που δημιουργεί νέα δεδομένα σε ότι αφορά την οικονομία σε βενζίνη, ιδίως σε μία εποχή που οι τιμές των καυσίμων έχουν φθάσει σε ιστορικά υψηλά.

Advertisement

Στην έκδοση 1.0 TCe 100 LPG ο κινητήρας των 1,2 λίτρων αποδίδει 100 ίππους και ροπή στα 170 Nm από τις 2.000 στροφές. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο μηχανικό σύνολο, το οποίο, σε αντίθεση με άλλες εκ των υστέρων μετατροπές, έχει σχεδιαστεί εξ αρχής για την κατανάλωση διπλού καυσίμου.

Advertisement

Κάτι που έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ομαλότητα της απόδοσης κατά την μετάβαση από το ένα καύσιμο στο άλλο και στην αθόρυβη λειτουργία. Και βέβαια την μέγιστη δυνατή οικονομία και με τα δύο καύσιμα που χρησιμοποιεί.

Η αυτονομία του με την χρήση και των δύο καυσίμων φθάνει έως και τα 1.185 χιλιόμετρα, με τις εκπομπές ρύπων να βρίσκονται ανάμεσα στα 107-121 γρ/χλμ, κάτι που σημαίνει ότι δεν πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας και κυκλοφορεί ελεύθερα στον Δακτύλιο.

Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει το Clio LPG μοναδικό στην κατηγορία του είναι ότι η εγκατάσταση για την παροχή διπλού καυσίμου έχει γίνει από το ίδιο το εργοστάσιο.
Αυτό εξασφαλίζει απρόσκοπτη λειτουργία σε όλη την διάρκεια της ζωής του αυτοκινήτου και την μέγιστη δυνατή ασφάλεια από το σύστημα παροχής του υγραερίου.

Advertisement

Παράλληλα εντάσσεται μέσα στις καλύψεις που παρέχονται και για το υπόλοιπο αυτοκίνητο, κάτι που δημιουργεί μία έξτρα αίσθηση σιγουριάς για τον καταναλωτή που ξέρει ότι το εργοστάσιο θα βρίσκεται πάντα δίπλα του αν κάτι δεν πάει καλά.

Η οικονομία που παρέχει γίνεται άμεσα χειροπιαστή στον οδηγό που θα το επιλέξει, καθώς το υγραέριο έχει περίπου την μισή τιμή από την βενζίνη. Αυτό σημαίνει ότι και ξεκάθαρη μείωση της επιβάρυνσης στον οικογενειακό προϋπολογισμό για έξοδα κίνησης, ιδίως για εκείνους που κάνουν πολλά χιλιόμετρα ανά έτος.

Το πιο σημαντικό όμως το αφήσαμε για το τέλος. Η ελληνική αντιπροσωπεία για πρώτη φορά κάνει δώρο στους καταναλωτές το τέλος της ταξινόμησης. Αυτό σημαίνει όφελος που -ανάλογα τον εξοπλισμό- μπορεί να φθάσει έως και τα 2.200 ευρώ.

Μετά και από αυτή την προσφορά, η έκδοση LPG του Clio είναι και η πιο φθηνή της γκάμας του, με την τιμή να ξεκινά από τα 18.790 ευρώ.

Πρόκειται ουσιαστικά για την απόλυτη ευκαιρία για όποιον θέλει να αποκτήσει ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο μικρό αυτοκίνητο, με κορυφαία τεχνολογία και premium χαρακτηριστικά, το οποίο μπορεί να προσφέρει και μοναδική οικονομία στην λειτουργία του.

Αν ψάχνετε για το πιο ολοκληρωμένο μοντέλο της μικρής κατηγορίας, σε μία τιμή πρόκληση και με χαρακτηριστικά που δεν έχουν αντίπαλο στην αγορά, το Renault Clio στην έκδοση LPG είναι μονόδρομος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Renault Clio: Αποτελεί σήμερα όσο ποτέ το σημείο αναφοράς στην κατηγορία
Νέο Renault Clio με στιλ και πλούσια γκάμα κινητήρων
Δοκιμή: Renault Clio 1.0 TCe LPG