Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT CLIO 2023

Κομψότητα και κορυφαίες ανέσεις στο σαλόνι του νέου Renault Clio

Ελλάδα 0:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κομψότητα και κορυφαίες ανέσεις στο σαλόνι του νέου Renault Clio

RENAULT CLIO 2023

Κομψότητα και κορυφαίες ανέσεις στο σαλόνι του νέου Renault Clio

RENAULT CLIO 2023

Αν κάτι χαρακτήριζε πάντα το Clio ήταν η έμφαση που έδινε η εταιρία στο να εξασφαλίζει μοναδικές ανέσεις και ένα περιβάλλον ποιότητας στο super mini της. Και στη νέα του γενιά προσθέτει έξτρα στοιχεία κομψότητας και τεχνολογικής  υπεροχής.

Advertisement
Advertisement

Για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, το Renault Clio, υπήρξε από την πρώτη κιόλας γενιά του, το βασικό σημείο αναφοράς στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.

Πιστό στην παράδοση της εταιρίας, μπορούσε σε κάθε εποχή να συγκεντρώνει τις κορυφαίες ιδιότητες που πρέπει να έχει ένα τέτοιο μοντέλο, όχι μόνο στον τεχνολογικό τομέα αλλά και στην αίσθηση που εξασφάλιζε το σαλόνι του στους επιβάτες.

Κάθε Clio ήταν η κορυφαία επιλογή για όσους αναζητούσαν ένα πολυτάλαντο μικρό αυτοκίνητο, με μεγάλους χώρους, ανέσεις και ευκολίες για την καθημερινότητα και ένα ποιοτικό υπόβαθρο στην κατασκευή του που πάντα θύμιζε αυτοκίνητο μεγαλύτερης και πιο ακριβής κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το μοτίβο κινείται η Renault και στην παρουσίαση της νέας γενιάς του Clio. Δημιουργώντας πέρα από ένα γεμάτο στιλ αμάξωμα και ένα κομψό σαλόνι, στο οποίο πέρα από την τεχνολογική του υπεροχή προστίθεται και ο παράγοντας της βιωσιμότητας.

 

Η εμπειρία στο εσωτερικό του νέου Clio μοναδική, καθώς ο χώρος των επιβατών είναι πιο φιλόξενος και πιο άνετος. Η πρώτη αίσθηση μόλις ανοίξει κανείς την πόρτα είναι εκείνη ενός ποιοτικού αλλά και μοντέρνου οχήματος, με τα βιώσιμα υλικά να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Advertisement

Το άλμα ποιότητας συνδυάζεται με ευρυχωρία και εξαιρετική εργονομία από τα χειριστήρια, στοιχεία που παραμένουν βασικά πλεονεκτήματα του Clio απέναντι στον ανταγωνισμό του. Παράλληλα προσφέρεται και ένα πληθωρικό πακέτο ψηφιακών παροχών και δυνατοτήτων διασύνδεσης έτσι ώστε να βοηθήσουν τον οδηγό και να κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό το ταξίδι για τους επιβάτες.

Τα καθίσματα Techno trim του νέου Clio, τα πάνελ των θυρών και το ταμπλό είναι επενδυμένα με ένα ειδικά αναπτυγμένο βιώσιμο ύφασμα που αποτελείται έως και 60% από ίνες modal με την επωνυμία TENCEL.

Advertisement

Αξίζει να επισημάνουμε ότι αυτές οι ίνες είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται σε τέτοια έκταση στο σαλόνι ενός αυτοκινήτου. Πέρα από τον βιώσιμο χαρακτήρα τους, προσφέρουν μία πολύ ποιοτική αίσθηση, καθώς είναι ιδιαίτερα απαλές στην αφή και κατασκευάζονται από φυσικά δάση στην Ευρώπη που δεν απαιτούν χημικά λιπάσματα ή τεχνητή άρδευση.

Επίσης στο εσωτερικό του νέου Clio απουσιάζει εντελώς το δέρμα, με τις επιφάνειες να καλύπτονται από το υλικό ΤΕΡ, ένα σαγρέ ύφασμα επικαλυμμένο από ίνες βιολογικής προέλευσης και πολυεστέρα.

Advertisement

Στο νέο Clio έχουν τοποθετηθεί πολύ όμορφα σπορτίφ καθίσματα που αποπνέουν μία αίσθηση ποιότητας που ξεφεύγει από τα δεδομένα της κατηγορίας. Το στιλ τους τονίζεται ακόμα περισσότερο από ειδικές ραφές και κάποια χαρακτηριστικά στην διακόσμηση, ενώ στην έκδοση Esprit Alpine έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά στην εμφάνιση ενώ είναι ακόμα πιο σπορ σε σχεδίαση για καλύτερη στήριξη του σώματος στις στροφές.

Το νέο ταμπλό του νέου Clio περιλαμβάνει μια ψηφιακή οθόνη χωρίς άκρες, με διαγώνιο 7 έως 10 ίντσες ανάλογα με τον εξοπλισμό. Το νέο μοντέρνο λογότυπο της εταιρίας προσφέρει μια έξτρα αίσθηση κομψότητας στο σχέδιο. Ενώ το Renault Easy Link αναλαμβάνει όλες τις λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων, με δεκάδες λειτουργίες έτοιμες να ικανοποιήσουν και να εξυπηρετήσουν και τον πιο απαιτητικό χρήστης αυτής της κατηγορίας.

Στο νέο Clio, μετά το Austral, θα υπάρχει η νέα έκδοση Esprit Alpine. Μία πιο σπορ εκδοχή του αυτοκινήτου, με πιο ειδικά χαρακτηριστικά στην εμφάνιση, τα οποία αναβαθμίζουν συνολικά την γενικότερη εντύπωση που αφήνει το νέο Clio στους επιβάτες του.

Στο εσωτερικό αυτής της έκδοσης, πέρα από τα μπάκετ καθίσματα, υπάρχουν νέα υλικά αποκλειστικά για αυτό το μοντέλο, όπως για παράδειγμα τα πλαϊνά τα οποία καλύπτονται από ένα παχύτερο υλικό.

Η μπλε ραφή και το γράμμα A της μάρκας Alpine που είναι θερμοσυγκολλημένο στο πίσω μέρος του καθίσματος ολοκληρώνουν αυτή τη σπορ έκδοση. Μια κόκκινη, λευκή και μπλε σημαία, που συμβολίζει τη Γαλλία, είναι ραμμένη στο πλάι. Υπάρχουν επίσης πολλές μικρές «πινελιές» που προσδίδουν έξτρα στιλ σε αυτή την έκδοση, όπως το ειδικό τιμόνι με τις ραφές, τα πεντάλ αλουμινίου, τα μαρσπιέ των εμπρός θυρών, οι «χρωματιστές» ζώνες ασφαλείας κ.ά.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές και σημαντικές ευκολίες στην καθημερινότητα του οδηγού, όπως ο αυτόματος κλιματισμός, το κλειδί κάρτα για hands free είσοδο στο εσωτερικό, ο ασύρματος φορτιστής για τηλέφωνο και πολλά ακόμα.

Οι χώροι για τους επιβάτες είναι και πάλι οι κορυφαίοι στην κατηγορία, με το Clio να μπορεί να παίξει εύκολα και τον ρόλο του ενός αυτοκινήτου μιας οικογένειας. Κάτι που φαίνεται και από τον τεράστιο χώρο αποσκευών, που φθάνει τα 391 λίτρα, τιμή εξαιρετική για τα δεδομένα ενός αυτοκινήτου αυτού του μεγέθους.

Σε κάθε περίπτωση, με τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που έχει κάνει στο σαλόνι του νέου Clio η Renault έχει καταφέρει να φέρει και πάλι το super mini της στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας του.

Ποιοτικό, άνετο, γεμάτο στιλ και τεχνολογίες αιχμής, το νέο Clio συνεχίζει την παράδοση που εκείνο ξεκίνησε το 1990. Και πέντε γενιές μετά καταφέρνει να αποτελεί το ορόσημο της κατηγορίας του, το μέτρο σύγκρισης με το οποίο πρέπει να αντιπαρατεθούν όλα τα μοντέλα της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Renault Clio E-Tech στο Βέλγιο
Ποιά μοντέλα είναι πρώτα στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων;
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Renault Clio