Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT-2022

Renault Arkana: Μία μοντέρνα φιλοσοφία μετακίνησης

Ελλάδα 2:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Arkana: Μία μοντέρνα φιλοσοφία μετακίνησης

RENAULT-2022

Renault Arkana: Μία μοντέρνα φιλοσοφία μετακίνησης

RENAULT-2022

Mε το νέο Arkana η Renault φέρνει μία νέα σχεδιαστική φιλοσοφία στην κατηγορία των προσιτών crossover, δημιουργώντας ένα εντελώς νέο στιλ με έντονο δυναμισμό και σπορτίφ οδηγικές βλέψεις.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Renault Arkana είναι μία σημαντική στιγμή στην σύγχρονη ιστορία της γαλλικής εταιρίας, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό βήμα που αλλάζει όλα τα δεδομένα στην κατηγορία των crossover, συνδυάζοντας μοναδική αισθητική με κορυφαία τεχνολογία και premium ανέσεις για τους επιβάτες.

Με το Arkana η Renault γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής μαζικής παραγωγής που συμπεριλαμβάνει ένα σπορ SUV στην γκάμα του, μία κατηγορία αυτοκινήτων που μέχρι σήμερα ανήκε σε εταιρίες με ακριβότερα και πολύ μεγαλύτερα μοντέλα.

Το νέο Arkana έρχεται να δέσει ιδανικά με την υπόλοιπη γκάμα των προσιτών μοντέλων της Renault και αποτελεί την αιχμή του δόρατος της γαλλικής εταιρίας στα coupe SUV τα οποία γνωρίζουν σημαντική ανάπτυξη παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Με το Arkana, η Renault λανσάρει ένα μοντέλο με ισχυρή υβριδική ταυτότητα, τόσο σε στυλ όσο και σε κινητήρα. Η ψηλή και ευρύχωρη καμπίνα, σε συνδυασμό με τον καινοτόμο και σπορ σχεδιασμό, δημιουργούν ένα SUV που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην αγορά, έτοιμο να προκαλέσει έντονα συναισθήματα και ενθουσιώδη σχόλια.

Με απόσταση από το έδαφος που φθάνει τα 200 χιλιοστά, και έντονο αθλητικό αμάξωμα, το Αrkana είναι ένα καθαρόαιμο SUV αλλά με την αύρα και την σχεδιαστική αντίληψη ενός σπορ κουπέ μοντέλου.

Advertisement

Τον SUV χαρακτήρα τονίζουν τα προστατευτικά στους θόλους των τροχών και οι “ποδιές” για την προστασία του αμαξώματος εκτός δρόμου, δημιουργώντας ένα σύνολο με στιβαρή όσο και επιβλητική εμφάνιση.

Advertisement

Οι μελετημένες αναλογίες του αμαξώματος και οι σωστά μοιρασμένοι όγκοι το κάνουν να φαίνεται ιδιαίτερα σύγχρονο και ταυτόχρονα να παραμένει ένα τυπικό SUV με έμφαση στην πρακτικότητα και την ικανοποίηση των επιβατών με την ευρυχωρία και την ποιότητα του σαλονιού.

Στο σαλόνι, η μοντέρνα σχεδίαση τονίζεται ακόμα περισσότερο από τα υλικά πρώτης ποιότητας με το οποίο είναι κατασκευασμένο το ταμπλό.

Advertisement

Υπάρχουν δεκάδες παροχές και διευκολύνσεις που ψάχνει ένας σύγχρονος αγοραστής, όπως η επαγωγική φόρτιση κινητού, οι τέσσερις υποδοχές USB για φόρτιση κινητών συσκευών, το αυτόματο ηλεκτρικό χειρόφρενο και πολλά άλλα.

Το νέο Arkana είναι πολύ πιο ευρύχωρο από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο κουπέ SUV, ειδικά στο πίσω μέρος όπου οι επιβάτες έχουν χώρο για τα πόδια 211 χιλιοστά, καθιστώντας το το καλύτερο στην κατηγορία του. Ο χώρος των ποδιών των 305 χιλιοστών είναι από τους καλύτερους της αγοράς, όπως και τα 862 χιλιοστών ύψους οροφής πίσω επιβατών.

Όσον αφορά τον χώρο αποσκευών, το Arkana διαθέτει ένα γενναιόδωρο πορτ-μπαγκάζ των 513 λίτρων, που συνδυάζεται με ένα πολύ έξυπνο διπλό δάπεδο για μεγαλύτερη ευελιξία στην φόρτωση καθώς αι την δυνατότητα να μετατραπεί σε έναν μεγάλο ενιαίο χώρο με επίπεδο δάπεδο χάρη στην ασύμμετρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Σπορ και μοντέρνο ως σχήμα, το Αrkana δεν αμελεί την πρακτικότητα και την άνεση που ζητά κανείς από ένα σύγχρονο SUV. Καταφέρνει όμως να το συνδυάζει με ένα πολύ όμορφο αμάξωμα και μία μοναδική για την κατηγορία σχεδιαστική χάρη, κάτι που το αναδεικνύει ως μία από τις πιο ολοκληρωμένες και επιθυμητές επιλογές στην κατηγορία του.

Ένα αυτοκίνητο που χαίρεσαι όχι μόνο να το βλέπεις αλλά και να το οδηγείς και να ζεις μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Renault Arkana στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα το Renault Arkana (+τιμές)
Νέο Renault Arkana: Στιλ και πρακτικότητα από ένα πρωτοποριακό σπορ crossover