Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT-2022

Renault Arkana: Κουπέ εμφάνιση και δυναμισμός από ένα σπορ crossover

Ελλάδα 15:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Renault Arkana: Κουπέ εμφάνιση και δυναμισμός από ένα σπορ crossover

RENAULT-2022

Renault Arkana: Κουπέ εμφάνιση και δυναμισμός από ένα σπορ crossover

RENAULT-2022

To νέο Renault Arkana αλλάζει τα δεδομένα στα σύγχρονα SUV, με την κουπέ εμφάνιση και τον έντονο δυναμισμό να δημιουργούν ένα ιδιαίτερα κομψό αυτοκίνητο που κερδίζει παντού τις εντυπώσεις.

Advertisement
Advertisement

Συνεχίζοντας την μεγάλη παράδοση της Renault στην δημιουργία ξεχωριστών στιγμών της αυτοκίνησης με σχέδια και design που έμειναν στην ιστορία, φέρνει στην σημερινή αγορά των crossover μία επαναστατική ιδέα.

Για πρώτη φορά τα coupe crossover ξεφεύγουν από τις ακριβές κατηγορίες της αγοράς και γίνονται πιο προσιτά, χάρη στο εντυπωσιακό και ιδιαίτερα καλαίσθητο Renault Arkana. Ένα νέο μοντέλο της γαλλικής εταιρίας που καταφέρνει να εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του αλλά και την πληθώρα σύγχρονων τεχνολογιών με το οποίο εφοδιάζεται.

Η αιχμή του δόρατος του νέου Arkana είναι προφανώς η ακαταμάχητη εμφάνισή του. Πρόκειται για ένα σπορ SUV που συνδυάζει κορυφαία κομψότητα αλλά και ξεκάθαρη στιβαρότητα, προσδίδοντας χαρακτήρα και άποψη σε μία κατηγορία που κυριαρχείται από πολύ συντηρητικές προτάσεις.

Advertisement
Advertisement

Αν και τυπικά παραμένει ένα ικανό crossover, με την μεγάλη απόσταση από το έδαφος των 20 εκατοστών να του παρέχουν καθαρόαιμες off road δυνατότητες, το νέο Arkana διαφοροποιείται από τα δεδομένα της κατηγορίας του ακολουθώντας μία διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση.

Για να το επιτύχει αυτό υπάρχει μία πολύ μοντέρνα σχεδιαστική γραμμή στο πίσω μέρος, με έντονη κλίση της οροφής και μία υπερυψωμένη μυώδη γραμμή στο πλάι, που σε συνδυασμό με τους φαρδείς “ώμους” και τους έντονους θόλους των τροχών δημιουργούν ένα αυτοκίνητο πραγματικά ξεχωριστό και έξω από τα δεδομένα της κατηγορίας του.

Advertisement

Η εντυπωσιακή εμπρός μάσκα χαρακτηρίζεται από το μεγάλο λογότυπο της Renault το οποίο είναι κεντρικά τοποθετημένο και περιβάλλεται από χρωμιωμένα διακοσμητικά στοιχεία που προσδίδουν μία αίσθηση κομψότητας και νεανικής αύρας.

Advertisement

Ο τονισμένος εμπρός προφυλακτήρας με το έντονο ανάγλυφο και τις μεγάλες εισαγωγές τονίζει ακόμα περισσότερο το δυναμικό στοιχείο της σχεδίασης, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ένα στιβαρό crossover με δυνατότητες να κινηθεί και εκτός δρόμου αλλά και σε σπορ διαδρομές στην άσφαλτο.

Οι προβολείς με αποκλειστική τεχνολογία LED έχουν το τυπικό σχήμα C της γαλλικής εταιρίας και τονίζει ακόμα περισσότερο τον κομψό χαρακτήρα του σχεδίου. Κάτι που ισχύει και στο πίσω μέρος με τα πολύ ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα και μία ενιαία λωρίδα που τα ενώνει μεταξύ τους να δημιουργούν ένα πολύ έντονο χαρακτήρα με σπορ αναφορές.

Advertisement

Αλλά και στο προφίλ το νέο Arkana είναι ένα χαρισματικό σχέδιο, με άμεσα αναγνωρίσιμο σχέδιο και εξαιρετικό στιλ. Με μήκος στα 4.568 μέτρα, ύψος στα 1.571 μέτρα και μεταξόνιο στα 2.720 μέτρα είναι ένα αυτοκίνητο που επιβάλλεται στον δρόμο και καθηλώνει με την εμφάνισή του όπου σταθεί.

Το ρέον προφίλ του νέου Arkana με τις χρωμιωμένες λεπτομέρειες στα παράθυρα, τα προστατευτικά των πλαϊνών θυρών και η επένδυση του εμπρός φτερού, τονίζουν ακόμα περισσότερο τον διπλό χαρακτήρα του αυτοκινήτου και τις εξαιρετικές ικανότητές του και εκτός ασφάλτου.

Το νέο Arkana κυκλοφορεί σε έξι εντυπωσιακά χρώματα, με πολύ ενδιαφέρουσες και μοντέρνες αποχρώσεις. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα διχρωμίας με μία προαιρετική μαύρη οροφή ενώ το σύνολο ολοκληρώνεται από πανέμορφες ζάντες σε δύο διαφορετικά σχέδια από 17 έως και 18 ίντσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Renault Arkana στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα το Renault Arkana (+τιμές)
Νέο Renault Arkana: Στιλ και πρακτικότητα από ένα πρωτοποριακό σπορ crossover