Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2022-1

Οι αρετές του νέου Renault Captur δεν έχουν τέλος…

Ελλάδα 17:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αρετές του νέου Renault Captur δεν έχουν τέλος…

Renault 2022-1

Οι αρετές του νέου Renault Captur δεν έχουν τέλος…

Renault 2022-1

Λύσεις στη χαμηλή κατανάλωση και στην αυτονομία χαρίζει το νέο Renault Captur. Από την πρώτη στιγμή τοποθέτησε ψηλά τον πήχη για το πόσα μπορούν να προσφέρουν τα compact SUV.

Advertisement
Advertisement

Το Renault Captur, το οποίο στη νέα του εκδοχή αποτελεί ότι πιο πλήρες και πληθωρικό έχει να επιδείξει η κατηγορία του, συνδυάζει ποιότητα και ανέσεις μεγαλύτερου αυτοκινήτου με προσιτή τιμή και κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά.

Δεν αποτελεί πλέον κάποιο νέο. Πιστή στην διαχρονική παράδοση που δημιούργησε η έμπειρη Renault εδώ και πάνω από μία δεκαετία, οδήγησε και το νέο Captur να προσφέρεται στην ευφυή έκδοση με διπλό καύσιμο.

Advertisement
Advertisement

Με απλά λόγια το Renault Captur δύναται δηλαδή να καταναλώνει και βενζίνη αλλά και το κατά πολύ φθηνότερο υγραέριο (LPG), βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τον ιδιοκτήτη του να περιορίσει σημαντικά τα λειτουργικά του έξοδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για έναν οδηγό που κάνει κατά μέσο όρο 15.000 χιλιόμετρα τον χρόνο, το όφελος μπορεί να αγγίξει και τα 1.000 ευρώ ετησίως, καθιστώντας έτσι την επιλογή του Captur LPG μονόδρομο για όποιον θέλει την πιο οικονομική λειτουργία, επομένως και το χαμηλότερο κόστος κτήσης.

Advertisement

Σημειώστε μάλιστα σε αυτό το σημείο, πως η καύση του υγραερίου δεν επηρεάζει καθόλου την λειτουργία του κινητήρα του B-SUV της Renault αλλά και τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Πολύ σημαντικό αυτό.

Επίσης καλό είναι να γνωρίζετε πως ο τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας TCe του ενός λίτρου του Captur αποδίδει περισσότερους ίππους με υγραέριο παρά με την βενζίνη (100 έναντι 91), ενώ παράλληλα έχει και εξαιρετικές επιδόσεις και πάλι με την καύση του υγραερίου (LPG).

Advertisement

Το συγκεκριμένο σύνολο μάλιστα εξελίχθηκε ειδικά για την καύση και υγραερίου ως βασικό καύσιμο, με τα χαρακτηριστικά απόδοσης του μάλιστα να μην διαφοροποιούνται καθόλου σε σχέση με την λειτουργία του με βενζίνη, όντας δηλαδή ο κινητήρας του Captur εμφανίζεται το ίδιο αθόρυβος και πολιτισμένος, είτε με το ένα καύσιμο είτε με το άλλο.

Στην πράξη τώρα, εκτός από αποδοτικός σε λειτουργία είναι και ιδιαίτερα ελαστικός από χαμηλά ο αποδοτικός κινητήρας του νέου Renault Captur LPG, παραμένοντας παράλληλα οικονομικός και αθόρυβος στο μακρινό ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο.

Advertisement

renault-captur19-f1000x600

Η εργοστασιακή τοποθέτηση της δεξαμενής του συστήματος LPG, εκτός από την πολύ προσεγμένη κατασκευή, γίνεται με ιδιαίτερα πρακτικό τρόπο στον χώρο που υπάρχει για την ρεζέρβα, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται καθόλου ο κορυφαίος για την κατηγορία χώρος αποσκευών.

Συμπερασματικά, το νέο Renault Captur με το διπλό καύσιμο στην έκδοση LPG και την οικονομική επιλογή καύσης του υγραερίου, είναι προφανώς η πιο έξυπνη και πλήρης επιλογή για τα δεδομένα των συμπαγών έξυπνων SUV με εστίαση στη χρηστικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mε Renault Captur LPG στην Κερκίνη: 2.000 χιλιόμετρα με υγραέριο (+video)
Renault Captur LPG: Το απόλυτο compact SUV και στην οικονομία
Δοκιμή: Renault Captur 1.0 TCe LPG